تبیان، دستیار زندگی
احتمالا در اخبار شنیده اید که ژاپنی ها قصد دارند با روشی جدید کاری کنند که جام جهانی 2022 را در شهر خود ببینیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جام جهانی 2022 در ایران؟


احتمالا در اخبار شنیده‌اید که ژاپنی‌ها قصد دارند با روشی جدید کاری کنند که جام جهانی 2022 را در شهر خود ببینیم.

هولوگرافی چیست؟

جام جهانی2022 در ایران؟

هولوگرافی روشی است که در سال 1947 توسط گابور ابداع شد و در آن نه تنها دامنه بلکه فاز موج نوری نیز ثبت می شود. این کار با استفاده از روش های تداخل سنجی انجام می گیرد. به همین علت تصویر تشکیل شده با روش هولوگرافی صورت سه بعدی واقع دارد. بنابراین می توانیم مکان خود را تغییر دهیم و پرسپکتیوهای مختلف از تصویر را ببینیم. یا می توانیم در فاصله های مختلف عمل کانونی کردن را انجام دهیم.

روش ثبت: وقتی پرتوهای تابیده شده از شیئ به صفحه ی عکاسی بر خورد می کنند، در همین زمان با استفاده از یک منبع نور نقطه ای یا لیزر نیز به صفحه ی عکاسی پرتوهایی تابانده می شود. برآیند تداخل این دو موج باعث تبدیل فیلم عکاسی به یک هولوگرام از شیئ می شود که می توان آن را به صورت سه بعدی و همه جانبه دید. البته بعد از تابش موج بازسازی به فیلم عکاسی.

پس از تابش موج بازسازی دو تصویر تشکیل می شود: یکی مجازی و سه بعدی که می توانیم همه جانبه آن را ببینیم و تقریبا مثل خود شیئ است، و یکی حقیقی که می توان از آن عکس گرفت.

طرح چیست؟

ژاپنی ها تصمیم دارند که جام جهانی فوتبال سال 2022 را به صورت هولوگرافیک در بقیه استادیوم های دیگر کشورها حتی ایران نشان دهند. آنها برای عملی کردن این کار 6 میلیارد دلار بودجه در نظر گرفته اند و قرار است که هر بازی در استادیوم با 200 دوربین فیلم برداری HD ضبط شود. سپس این تصاویر به صورت همزمان به 400 ورزشگاه در دیگر نقاط جهان فرستاده می شود.

آقای کیو مدیر اجرایی این پروژه می گوید که شما ممکن است فناوری لازم برای اجرای این پروژه را مانند رویا ببینید. اما خواهید دید که طی 12 سال آینده چقدر تکنولوژی تغییر خواهد کرد و ما تصور می کنیم که تا سال 2016 فناوری های لازم برای این کار را در اختیار داشته باشیم

حالا شما می توانید در یک استادیوم در کشور خودتان بنشینید و فینال جام جهانی را در ورزشگاه مقابل خودتان ببینید. چرا که فناوری هولوگرافیک مانند چیزی است که در فیلم های جنگ ستارگان دیده اید. شما بازیکنان را در وسط زمین فوتبال مقابل تان می بینید.

جام جهانی2022 در ایران؟

در این پروژه حتی میکروفن هایی هم در سراسر زمین فوتبال نصب خواهد شد تا صداهای بازیکنان، شوت زدن و... را به بقیه استادیوم ها منتقل کند. آقای کیو مدیر اجرایی این پروژه می گوید که شما ممکن است فناوری لازم برای اجرای این پروژه را مانند رویا ببینید. اما خواهید دید که طی 12 سال آینده چقدر تکنولوژی تغییر خواهد کرد و ما تصور می کنیم که تا سال 2016 فناوری های لازم برای این کار را در اختیار داشته باشیم.

جام جهانی2022 در ایران؟

به گفته ژاپنی ها اجرایی شدن این طرح سبب می شود که تماشاگران مسابقات جام جهانی فوتبال در استادیوم ها ده ها برابر شود و این بخشی از برنامه آنها برای به دست آوردن میزبانی این مسابقات برای سال 2022 است. البته این طرح آنقدر جالب به نظر می رسد که باعث می شود هر کسی از میزبانی ژاپن در صورت موفقیت این طرح پشتیبانی کند چرا که در این صورت می توانیم مسابقات بزرگ فوتبال دنیا را در استادیوم های شهر خودمان ببینیم.

فرآوری:محسن مرادی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع:نارنجی، هوپا