تبیان، دستیار زندگی
بی‌تابی و گریه کودک در اثر بروز بثورات پوستی ناشی از پوشک (مثل سوختگی پای کودک) برای هر مادری سخت و ناراحت‌کننده است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10 راه جلوگیری از بثورات پوستی پوشک در کودکان


بی‌تابی و گریه کودک در اثر بروز بثورات پوستی ناشی از پوشک (مثل سوختگی پای کودک) برای هر مادری سخت و ناراحت‌کننده است. پس سعی کنید تا حد ممکن از بروز چنین مشکلی در کودک خود جلوگیری کنید تا شاهد آزار او نباشید.


بثورات پوستی پوشک

1- بسیاری از بثورات پوست پای کودک، به علت عوض نکردن طولانی‌مدت پوشک بچه می باشد.

بنابراین به مادران عزیز توصیه می شود پوشک کودک خود را هر دو ساعت یک بار چک کنند و اگر دیدند کثیف است، سریعا آن را تعویض کنند. بثورات پوستی ناشی از پوشک، به علت تماس طولانی‌مدت خیسی و کثیفی پوشک با پوست بدن کودک ایجاد می شوند.

2- خشک نگه داشتن پوست کودک مانع از بروز بثورات پوستی در او می شود. پس از شستشوی کودک، بدن او را همواره خشک و تمیز نگه دارید.

3- اگر کودک شما به بثورات پوستی مبتلا شده است، منطقه آسیب دیده را با  آب گرم بشویید و اجازه دهید تا خشک شود.

سوختگی های ناشی از پوشک در کودکان می تواند منجر به بروز عفونت قارچی پوست نیز شود. بنابراین آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان قطعی آن اقدام کنید

4- نوع و علت ایجاد بثورات پوستی از مهم ترین عواملی است که سبب می شود تا راه درمانی مخصوص انجام شود، مثلا راه درمان عرق سوز شدن پوست، با راه درمانی برای بثورات پوستی ناشی از ادرارسوختگی یا حساسیت پوستی متفاوت است. پس بهتر است با مراجعه به پزشک متخصص اطفال، راه درمانی مناسب برای مشکل کودک خود را از او بپرسید.

5- اگر بثورات پوستی کودک، به دلیل حساسیت و آلرژی به شیر مادر می باشد، مادر باید از مصرف مواد حساسیت‌زا خودداری کند. البته تشخیص این بیماری با پزشک متخصص می باشد. پزشک متخصص باید موادغذایی حساسیت زا و مواد غذایی جایگزین آنها را به  مادر بگوید.

پوشک نوزاد

6- اگر بثورات پوستی کودک پس از مدتی برطرف نشد و ادامه داشت، حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.

7- هرگاه بثورات پوستی را در کودک خود مشاهده کردید، سعی کنید اقدامات مناسبی را برای جلوگیری از عدم تحریک آن نقاط به عمل آورید. حتی ممکن است علت بی قراری ها و گریه های مداوم کودک شما، این آسیب های پوستی باشد.

8- قبل از وخیم ترشدن بثورات پوستی و خونریزی و ترک خوردگی آن، به پزشک اطفال مراجعه کنید. گاهی اوقات درمان های ضد قارچی و ضد باکتریایی برای آن در نظر گرفته می شود.

9- بروز سوختگی های ناشی از پوشک در کودکان می تواند منجر به بروز عفونت های قارچی پوست در کودک شما شود. بنابراین آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان قطعی آن اقدام کنید تا کاملا برطرف گردد.

10- درماتیت پوشک ممکن است در اثر ادرار یا مواد محرک موجود در پوشک ایجاد شود. بنابراین اگر پس از مشورت پزشک متوجه شدید که نوع پوشک مورد استفاده شما، علت اصلی سوختگی پاهای کودک شما می باشد، حتما از انواع مرغوب تر و با کیفیت تر (با الیاف طبیعی و ضد حساسیت) برای کودک دلبند خود استفاده کنید.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

12 مشکل رایج در پوست نوزاد

10 نکته برای تعویض پوشک بچه

سوختگی پای کودک در اثر پوشک

پوشک کودک را زودبه‌زود عوض کنید

خطر پوشک برای پوست بچه

پوشک همیشه مهربان نیست!

چطور مراقب پوست کودک‌تان باشید؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.