تبیان، دستیار زندگی
درحالی که پلیس اعلام کرده که با مراکز ترویج خالکوبی و انجام ان برخورد خواهد کرد، هر روز شاهد افزایش گرایش به این پدیده ناخوشایند درمیان جوانان هستیم .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زیبایی را با نقش مارمولک تجربه کنید!


درحالی که پلیس اعلام کرده که با مراکز ترویج خالکوبی و انجام ان برخورد خواهد کرد، هر روز شاهد افزایش گرایش به این پدیده ناخوشایند درمیان جوانان هستیم .

این درحالی است که به نظر میرسد مراکز فرهنگی کشور مغلوب شبکه های ماهواره ای وترویج افکار ضد فرهنگی درفضای اینترنت شده اند وهیچ راهکار مشخصی برای مقابله با این پدیده ندارند.

خالکوبی

این درحالی است که براساس نتایج یک تحقیق پدیده خالکوبی اخیراً در برخی شهرهای کشور به‌ ویژه کلان‌شهرها در بین دختران دانش‌آموز و دانشجو افزایش یافته‌است.

لیلی می‌خواهد طرح بزرگی از پروانه را پشت بدنش خالکوبی کند. او می‌گوید: دوستانم به من می‌گویند باید به روز باشم و الان مد روز خالکوبی طرح پروانه است. خواننده مورد علاقه‌ام هم این طرح را روی بدنش خالکوبی کرده است.

کبود باش تا متفاوت شوی. این عبارتی است که دهان به دهان بین نسل جوان برای ترویج خالکوبی‌های زیرزمینی می‌چرخد؛ فارغ از اینکه حک کردن نقش‌های عجیب و غریب چه تبعاتی در پی دارد.

مارمولک، اژدهای دو سر، یک حیوان عجیب الخلقه، اسکلت و انواع و اقسام شکل‌هایی که هر حسی را به بیننده منتقل می‌کند به جز حس زیبایی. این روزها کم نیستند آنهایی که تحت تأثیر تبلیغات ماهواره‌ای یا چشم و هم چشمی بدن خود را با این نقش‌ها کبود کرده‌اند.

خالکوبی حدود 5 هزار سال پیش برای نخستین بار کاملاً اتفاقی رخ داد. هنگامی که دست آلوده به خاکستر آتش به‌طور تصادفی به جای زخم مالیده شد و پس از مدتی علامتی ماندگار به رنگ سیاه روی بدن ایجاد شد.

مصری‌ها پایه‌گذار خالکوبی در دنیا هستند و خالکوبی 2 هزار سال قبل از میلاد مسیح به کشورهایی مانند یونان، ایران و جنوب شرق آسیا گسترش یافته است.

در خالکوبی سوزن مستقیم به پوست و عمق بافت فرو می‌رود که به راحتی می‌تواند ویروس یا میکروب را وارد بدن کند. وی تأکید می‌کند که در صورت لوده بودن سوزن‌ها و محیطی که خالکوبی درن انجام می‌شود به راحتی امکان انتقال ویروس ایدز و هپاتیت وجود دارد

برخی مذاهب و اقوام کشورهای مختلف خالکوبی را به عنوان یک آیین در قوم یا مذهب خود به رسمیت می‌شناسند و در بین هندوها و بوداییان جایگاه خاصی دارد ولی در دین اسلام خالکوبی نه تنها جایگاهی ندارد بلکه نهی هم شده است.

اما خالکوبی در بین قداره کش‌ها و اراذل و اوباش و زندانیان نیز جایگاه خاص خودش را دارد. جملاتی مانند«رفیق بی‌کلک مادر» ،«عشق یعنی سوختن»، نقش خنجر، قلب شکسته و ...

چه کسانی خالکوبی میکنند

خالکوبی به معنای حک کردن تصویر، طرح و نوشته‌های دایمی روی پوست است که این کار با استفاده از سوزن و وارد کردن جوهر به زیر پوست انجام می‌شود. گفته می شود تقریباً 20 درصد افراد 18 تا 30 ساله در کل دنیا خالکوبی دارند که پیش بینی می‌شود ظرف چند سال آینده این مقدار با توجه به گسترش رفتارهای نمایشگرانه و هویت طلبی افزایش یابد و برخلاف تصور عمومی بیش از 65 درصد کسانی‌که در جهان خالکوبی می‌کنند، زن هستند.

کسانی که در ایران خالکوبی می‌کنند صنف خاصی ندارند و مخفیانه و زیرزمینی کار می‌کنند البته این کارشان دلیل دارد و خودشان هم می‌دانند که بنابر اعلام وزارت بهداشت خالکوبی یا هر نوع اقدام مشابه آن مثل تاتو در آرایشگاه‌ها و دیگر اماکن در صورتی که زیر نظر پزشک و مورد تأیید آنها نباشد جرم و ممنوع اعلام شده است.

کبود باش تا متفاوت شوی. این عبارتی است که دهان به دهان بین نسل جوان برای ترویج خالکوبی‌های زیرزمینی می‌چرخد؛ فارغ از اینکه حک کردن نقش‌های عجیب و غریب چه تبعاتی در پی دارد

خالکوبی در زمان‌های نه چندان دور راهی برای ابراز علاقه‌های فردی بوده است، اما این روزها همه این نگارگری های پوستی از شکل سنتی خارج شده و به شکل مد اجتماعی در آمده و برای بعضی از جوانان مقلد و سطحی نگر به غلط شاید به عنوان یک پرستیژ اجتماعی و متاسفانه نشانه‌ای برای به روز بودن افراد تلقی می‌شود.

دو دلیل عمده برای این کار وجود دارد یک گروهی از افراد همواره می خواهند خاص و منحصر به فرد بودن خود نسبت به بقیه را به‌گونه ای نشان دهند و دوم افرادی هم با خالکوبی قصد دارند عضویت و وابستگی خود به یک دارو دسته و فرهنگ خاص را به نمایش بگذارند.

قیمت خالکوبی

این روزها داشتن یک خالکوب ماهر برای هر آرایشگاه زنانه‌ای یک امتیاز ویژه برای به حساب می‌آید، چرا که درخواست زنان برای انجام خالکوبی بالا رفته و خیلی‌ها حاضرند مبالغ هنگفتی را بابت این کار بپردازند.

این روزها تاتو و خالکوبی آنقدر عادی شده که به هر آرایشگاه زنانه یا مردانه در پایتخت که زنگ بزنید، آمار و ارقام هزینه آن به دست‌تان می رسد.

یک طرح کوچک در این حرفه نان و آبدار و به روز 50 هزار تومان است و مسوول «سالن زیبایی » در منطقه صادقیه تهران می‌گوید: طرح‌های فانتزی مورد توجه دختران بسیار جوان است که در نقاط مختلف مثل کتف، بازو، شکم، ناف و کمر متفاوت است.

خالکوبی

او قیمت طرح رنگی تاتوی کوچک را 70 هزار تومان و همان طرح به رنگ مشکی را 50 هزار تومان اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: بزرگ‌ترین طرحی که تا به حال کار کرده‌ام، طرحی بر روی کمر بوده که قیمت آن 500 هزار تومان شد.

"نادیا" آرایشگری است که تاتو انجام می‌دهد و به عروس‌هایی اشاره می‌کند که بیشتر طرفدار طرح‌های گرافیکی رنگی را می پسندند. او می گوید: مد الان مارمولک است!

«مسوول سالن زیبایی ب» که در منطقه 6 تهران در خیابان ولیعصر قرار دارد، تاتوهای تمام بدن را برای کنار ساحل دریا و استخر تقسیم بندی می‌کند و می‌گوید: قیمت تاتوی دائمی کل بدن برای فردی که قدش 160 سانتی‌متر است، از 2 میلیون و 250 هزار تومان تا 2 میلیون و 500 هزار تومان هزینه بر می‌دارد.

قیمت‌های تاتوی دائم از 30 هزار تومان شروع می‌شود و بسته به اندازه و رنگ آن طرح، قیمتش بالاتر می‌رود. همچنین اگر کسی شابلون بیاورد، قیمتش با طرحی که خودم بزنم، متفاوت است .

ایدز و هپاتیت ماحصل خالکوبی است

برخی روانشناسان امروزه براین باورند که خالکوبی این روزها به مد تبدیل شده و الزاماً بیماری روانی نیست.

صرفنظر از ابعاد سوء اجتماعی و دلایل روانی برای کشش به سمت خالکوبی‌های غیرمجاز و زیر زمینی که افراد برای نشان دادن خود و منحصر به فرد بودن به آن رو می‌آورند خالکوبی تا حد زیادی با سلامت افراد هم گره خورده است.

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در مورد خطرات انجام خالکوبی بر روی سلامت می‌گوید: در خالکوبی سوزن مستقیم به پوست و عمق بافت فرو می‌رود که به راحتی می‌تواند ویروس یا میکروب را وارد بدن کند.

وی تأکید می‌کند که در صورت آلوده بودن سوزن‌ها و محیطی که خالکوبی درآن انجام می‌شود به راحتی امکان انتقال ویروس ایدز و هپاتیت وجود دارد.

کسانی که در ایران خالکوبی می‌کنند صنف خاصی ندارند و مخفیانه و زیرزمینی کار می‌کنند البته این کارشان دلیل دارد و خودشان هم می‌دانند که بنابر اعلام وزارت بهداشت خالکوبی یا هر نوع اقدام مشابه آن مثل تاتو در آرایشگاه‌ها و دیگر اماکن در صورتی که زیر نظر پزشک و مورد تأیید آنها نباشد جرم و ممنوع اعلام شده است

اما در این بین برخی پس از مدت کوتاهی از انجام خالکوبی به دلیل تغییر شرایط زندگی مانند ازدواج، شرایط فرهنگی و حتی دلزدگی از انجام خالکوبی پشیمان می شوند ولی این نقش‌های فریبنده به راحتی از بدن محو نمی‌شوند.

حامد باطنی، فوق تخصص جراحی پلاستیک در مورد راهکارهای از بین بردن جای خالکوبی می‌گوید: از آنجایی که ماده رنگ‌بری برای این خالکوبی در کشور موجود نیست. متخصصان پوست یا جراحان پلاستیک با استفاده از لیزر بسته به نوع خالکوبی و عمق آن سعی می‌کنند تا جای خالکوبی را محو کنند.

وی تأکید می‌کند: گاهی لیزر هم جواب نمی‌دهد و حتی ممکن است نیاز به مداخلات پیشرفته‌تر مانند جراحی پلاستیک و تغییر بافت پوست شود و پیوندهای پوستی هزینه زیادی را در پی دارد.

حالا یک سالی می‌شود که سیاوش تمام بدنش را خالکوبی کرده اما دلش را زده! می‌گویند فقط با لیزر کمرنگ‌تر می‌شود. پیوند پوست و جراحی پلاستیک هم بالای 10 میلیون تومان هزینه دارد اما این جوان 19ساله پولش به این چیزها کفاف نمی‌دهد. حالا او مانده و عقاب‌های که پشتش در حال پروازند!

فرآوری : نسرین صفری

بخش اجتماعی تبیان


منابع: فارس نیوز/جوان امروز

مطالب مرتبط

سونامی فرهنگ آرایش در زنان

رقص با اکستازی،تفریحی مرگ آور

موسیقی‌ و هویت‌های زیرزمینی