تبیان، دستیار زندگی
زیست گاز (گاز زیستی یا بیو گاز) (به انگلیسی: Biogas)‏ از فرایند تجزیه بی هوازی ریزاندامگان (میکروارگانیسم‌ها) و باکتریهای گرمادوست درون زباله بدست می‌آید. در راکتورهای فرآوری گاز زیستی، متان، سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن بدست می‌آید....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سارا قیصری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده های برگزیده شیمی

هفتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

هفتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز هم چون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند.

هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده : تولید زیست گاز از گیاهان آبی جنوب وشمال ایران

نام ارائه دهنده:   مریم حلوایی

زمینه و نوع پروژه : شیمی – تحقیقاتی ، عملی

درجه سختی:  متوسط

زیست گاز (گاز زیستی یا بیو گاز) (به انگلیسی: Biogas)‏ از فرایند تجزیه بی هوازی ریزاندامگان (میکروارگانیسم‌ها) و باکتری های گرمادوست درون زباله به دست می‌آید. در رآکتورهای فرآوری گاز زیستی، متان، سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن به دست می‌آید.

ایده های برگزیده شیمی در هفتمین جشنواره تبیان

پژوهشگران جهت حفظ و نگهداری سوخت های ارزشمند فسیلی در پی یافتن سوخت های جدید هستند. در این پروژه دانش آموزان اهمیت سوخت های فسیلی و سوخت های نو  را بررسی کردند. سپس سعی در یافتن موادی جدید جهت تولید گازهای مفید و به دست آوردن بیش ترین انرژی با سوزاندن آن ها کردند و با بررسی متریال های مختلف به جلبک های موجود در باتلاق ها ورودخانه ها و جوی های شادگان و رودخانه های شمال کشور رسیدند.

در نهایت این دانش آموزان توانسته اند گازهایی جهت جایگزینی به جای سوخت فسیلی تولید کنند. ایده جالبی است نه! پس شما هم کمک کنید تا جایگزین های دیگری پیدا کنید.


نام ایده : ساخت آبنبات غنی شده

نام ارائه دهنده:  مریم حلوایی

زمینه و نوع پروژه : شیمی – تحقیقاتی ، عملی

درجه سختی: متوسط

این بار پژوهشگران مدرسه فرازنگان به فکر خوردنی های خوشمزه افتادند بله ! تولید آبنبات مغذی و غنی شده با OMEGA3جهت استفاده تمام مردم به خصوص کودکان

امگا 3 نوعی اسید چرب غیر اشباع است كه در زنجیره اتصالی كربن آن یك گروه كربوكسیل (COOH) و چندین پیوند دوگانه وجود دارد. علت نامگذاری آن، قرار گرفتن اولین باند دوگانه در بین اتم كربن های 3 و 4 در ساختمان شیمیایی مولكول آن است و همین محل قرارگیری باند دوگانه باعث پیداشدن خواص بیوشیمیایی خاص امگا 3 می شود.چربی های ماهی ، اُمگا 3 (OMEGA-3 ) دارند و آن را اولین بار در هنگام بررسی روش تغذیه اسكیموها در سال 1979 میلادی كشف كردند. آنها با مطالعه بر روی خون اسكیموها مشاهده كردند، با وجود اینكه اسكیموها همراه غذای اصلی خود ( ماهی ) از گوشت حیوانات پرچرب شكاری نیز استفاده می كنند،اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاكت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ ها می شود.

ایده های برگزیده شیمی در هفتمین جشنواره تبیان

OMEGA3 به جهت خواص فوق العاده آن به لحاظ سلامتی انسان و رشد مغز و ذهن کودکان خیلی حائز اهمیت میباشد.با توجه به این نیاز انسان دانش آموزان تصمیم گرفتند یک میان وعده پر طرفدار را با این مواد غنی سازی کند.

سپس اقدام به ساخت انواع آبنبات و پاستیل ارتباط با مواد غذایی امکا 3با پرداختند  با روش تقطیر و انواع روشهای خالص سازی توانستند از مواد غذایی حاوی این ماده مغذی و ترکیب آن با مواد دیگر آّنبات های غنی شده بسازند. شما نیز می توانید خوراکی های مفیدی دیگری بسازید!

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تنظیم: نسرین صادقی