تبیان، دستیار زندگی
بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیاز هایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تازه‌هایی از دنیای دانش و فناوری


بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیاز هایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.

آخرین قسمت

ابداع سربندی برای پیشگیری از بروز سر دردهای میگرنی

دانشمندان سربندی ساخته‌اند که می‌توان با بستن آن به پیشانی به مدت 20 دقیقه در روز از بروز سردردهای میگرنی پیشگیری کرد. این ابزار که Cefaly نام دارد تکانه‌های الکتریکی را به عصب بالای کاسه چشمی منتقل می‌کند که حس را در درون و اطراف چشم در کنترل خود دارد.

ابداع سربندی برای پیشگیری از بروز سر دردهای میگرنی

در مطالعه‌ای که نتایج آن در نشریه نورولوژی منتشر شده است، محققان دریافتند افرادی که از این سربند استفاده کرده‌اند، پس از دو ماه سر دردهای ناتوان کننده‌شان حدود یک سوم کمتر شد. با این سربند تعداد افرادی که دردهای میگرنی‌شان به نصف کاهش یافت نیز سه برابر شد. پروفسور جین شونن از دانشگاه لیژ بلژیک می‌گوید: این سربند در سراسر پیشانی قرار می‌گیرد و بیمار باید روزانه به مدت 20 دقیقه آن را به سر بزند. به گفته وی، این درمان هیچ گونه عوارض جانبی ندارد.

این پژوهشگر افزود: نتایج این شیوه جدید درمان بسیار شبیه داروهایی است که برای پیشگیری از بروز سردردهای میگرنی تجویز می‌شود. اما این داروها اغلب عوارض جانبی بسیاری دارند و موجب می‌شوند بیمار مصرف آنها را متوقف کند. در این مطالعه 67 نفر که به طور متوسط در ماه چهار حمله میگرنی داشتند، به مدت چهار هفته بدون درمان بررسی شدند.

دانشمندان سربندی ساخته‌اند که می‌توان با بستن آن به پیشانی به مدت 20 دقیقه در روز از بروز سردردهای میگرنی پیشگیری کرد

داوطلبان به دو گروه تقسیم شدند یک گروه به مدت سه ماه روزانه 20 دقیقه تحت تحریک پالس‌های الکتریکی قرار می‌گرفتند و گروه دوم همین مدت با دستگاه نما ( دستگاهی که پالس‌های الکتریکی با تاثیر بسیار کم و یا بدون تاثیر داشت) درمان شدند.

محققان دریافتند آنهایی که تحت تحریک واقعی قرار داشتند روزهای بروز دردهای میگرنی‌شان در ماه سوم کمتر شد یعنی از هفت روز به پنج روز رسید این در حالی است که هیچ تغییری در گروه دستگاه نما دیده نشد.

38 درصد از افرادی که تحت درمان با پالس‌های الکتریکی قرار داشتند شاهد کاهش نشانه‌های میگرن بودند این در حالی است که این کاهش در گروه کنترل فقط 12 درصد بود.

******************

ساخت عینکی برای درمان کور رنگی

مبتکران برای نخستین بار و بر اساس فناوری پیشرفته عینکی ساخته‌اند که می‌تواند کور رنگی را درمان کند. دانشمندان مدعی‌اند لنزهای این عینک می‌تواند کور رنگی به رنگ قرمز- سبز را درمان کند . این نوع کور رنگی در برخی از زنان و از هر 10 مرد در یک نفر دیده می‌شود.

ساخت عینکی برای درمان کور رنگی

لنزهای Oxy-Iso این عینک توسط پژوهشگران آمریکایی طراحی شده و به پزشکان امکان می‌دهد تا کبودی و رگ‌ها را که مشاهده آنها بسیار دشوار است را ببینند. آزمایش‌ها حاکی از آن است که این عینک می‌تواند به ارتقای مشاهده رنگ سبز و قرمز در افراد کور رنگ کمک کند. اما رانندگان نمی‌توانند ازاین عینک‌ها استفاده کنند؛ چرا که این عینک توانایی درک رنگ زرد و آبی را کاهش می‌دهد.

ساخت عینکی برای درمان کور رنگی

"مارک چنگیزی" عصب شناس نظری و مبتکر این عینک دارای لنزهای Oxy-Iso، معتقد است دید رنگی انسان فراتر از آنچه که در دیگر پستانداران مشاهده می‌شود، تکامل یافته است؛ این دید به انسان کمک کرده تا سیگنال‌های رنگی را بر روی پوست از جمله سرخ شدگی، رنگ پریدگی و همچنین سلامتی را حس کند.

به گفته چنگیزی، لنزهای Oxy-Iso، تمرکز سیگنال‌های رنگی را دقیقا بر روی جایی بالا می‌برد که افراد مبتلا به کور رنگی قرمز- سبز در آن کمبود دارند.

دانیل بور، عصب شناس کور رنگی در دانشگاه ساسکس می‌گوید در این عینک رنگ‌های قرمز بسیار درخشان و مرتعش کرده‌ایم. با این حال بور مشکلاتی را نیز در این زمینه مطرح کرده است چرا که این عینک رنگ زرد را نامرئی می‌کند.

این ابتکار بر اساس یک کشف تصادفی صورت گرفت. در سال 2006 چنگیزی گفت انسان توانایی رصد تغییرات ثابت در پوست انسان را دارد. مانند وقتی که فرد عصبانی می‌شود و دیگران با دیدن صورت برافروخته او می‌توانند به شواهد اجتماعی دست یافته و احساسات دوست یا دشمن را تشخیص دهند.

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: مهرنیوز