تبیان، دستیار زندگی
رمزی ناصر محقق در ام.آی.تی زبان جدید برنامه نویسی بنام قلب (alb) را با استفاده از اسکریپت های عربی خلق کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اولین زبان برنامه نویسی عربی


رمزی ناصر محقق در ام.آی.تی زبان جدید برنامه نویسی بنام 'قلب' (alb) را با استفاده از اسکریپت های عربی خلق کرده است.

اولین زبان برنامه نویسی عربی

برنامه نویسان به نوشتن کدهای شکیل و استوار افتخار می کنند اما رمزی ناصر در حال توسعه برنامه نویسی با استفاده از خط عربی است که در نوع خود اولین زبان برنامه نویسی محسوب می شود که با "کد منبع" عربی نوشته می شود.

وی اسم این زبان را "قلب" گذاشته است. ناصر در توجیه کار خود که ضمنا نوعی قطعه هنری مفهومی هم محسوب می شود، می گوید: با دیدن زبانهای چینی و ... به این فکر افتادم که آیا می شود زبان برنامه نویسی را از ابتدا با زبان دیگری مانند عربی نوشت و از همان موقع سعی کردم دست به توسعه چنین زبانی بزنم.

وی که دانشمند علوم کامپیوتر در مرکز هنرو تکنولوژی نیویورک نیز هست، چند الگوریتم متنوع را با زبان "قلب" ایجاد کرده که از آن جمله محاسبه اعداد فیبوناچی و بازی زندگی کانوی است.

بازی زندگی کانوی یا بازی زندگی یا به طور مختصر زندگی (Life)، یک اتوماتای سلولی است که توسط ریاضیدان انگلیسی جان هورتون کانوی در سال 1970 میلادی به وجود آمد. بازی زندگی مشهورترین نمونه یک اتوماتای سلولی است.

زندگی یک بازی بدون بازیکن است، بدین معنا که تکامل آن تنها وابسته به وضعیت و شرایط آغازین آن بوده و نیازی به عامل ورودی انسانی در مراحل بعد ندارد. نحوه تراکنش انسانی با بازی بدین صورت است که فرد در شروع بازی حالت ابتدایی چیدمان را بوجود می‌آورد و سپس چگونگی رشد و تکامل سیستم را بدون دخالت خود مشاهده می‌کند.

برنامه نویسان به نوشتن کدهای شکیل و استوار افتخار می کنند اما رمزی ناصر در حال توسعه برنامه نویسی با استفاده از خط عربی است که در نوع خود اولین زبان برنامه نویسی محسوب می شود که با "کد منبع" عربی نوشته می شود

دنیای بازی زندگی از یک جدول نامتناهی دو بعدی با بردارهای متعامد ساخته شده‌است که شامل سلول‌های مربع شکل است. هر سلول می‌تواند یکی از دو حالت زنده و یا مرده را داشته باشد. هر سلول با هشت سلول همسایه و همجوار خود به صورت افقی، عمودی و مورب، در تراکنش است. در هر مرحله زمانی از بازی، تحولات زیر اتفاق می‌افتند:

1. هر سلول زنده با کمتر از 2 همسایه زنده، می‌میرد. (به دلیل کمبود جمعیت)

2. هر سلول زنده با بیش از 3 همسایه زنده، می‌میرد. (به دلیل ازدحام جمعیت)

3. هر سلول زنده با 2 و یا 3 همسایه زنده، زنده می‌ماند و به نسل بعد می‌رود.

4. هر سلول مرده با دقیقا 3 همسایه زنده، دوباره زنده می‌شود.

الگوی آغازین بازی به عنوان بذر سیستم به حساب می‌آید. اولین نسل در بازی با اعمال قوانین فوق بر تک تک سلول‌ها به صورت همزمان ایجاد می‌شود و در آن زاد و ولدها و مرگ و میرها اتفاق می‌افتد. این رویه تا ایجاد نسل‌های آینده ادامه می‌یابد. بدین ترتیب هر نسل تابعی از نسل ما قبل خود خواهد بود.

اولین زبان برنامه نویسی عربی

زبان برنامه نویسی "قلب" ذاتا شبیه زبان برنامه نویسی چندین نمونه ای موسوم به اسکیم است (روال‌ها در اسکیم، تابع‌های دسته اول هستند که برنامه‌نویسی تابعی را شدنی می‌کند) که ریشه عملیاتی آن در زبان lisp  است.

لیسپ زبان مورد علاقه دانشمندان کامپیوتر که یک زبان برنامه‌نویسی رایانه ای است که در سال 1958 به وسیله جان مک‌کارتی ابداع شده‌است. این زبان، مانند زبان برنامه‌نویسی پرولوگ، بیشتر برای برنامه‌نویسی هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه زبان لیسپ از نحو ساده‌ای برخوردار است، تجزیه و پیاده‌سازی آن نسبتاً با سهولت انجام می‌شود.

آنچه زبان برنامه نویسی "قلب" را متمایز می کند نه جنبه بصری آن است که باعث خشنودی ناصر شده است.  ناصر می گوید علم کامپیوتر با زبان انگلیسی ایجاد شد و مهندسی نرم افزار نیز در ایالات متحده توسعه یافت و اغلب زبانهای محبوب ، کتابخانه ها و APIs    نیز با کلمات انگلیسی مانند "function," "for," "if," "loop," شکل گرفته است.

بنابراین برای دانشجویانی که زبان شان انگلیسی نیست مشکل پیش می آید و اگر ما برای کد کردن برنامه ها از زبانهای خودمان استفاده کنیم مشکل این گونه افراد حل می شود.

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از خبرآنلاین