تبیان، دستیار زندگی
اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، معلوم می‌شود که طبع سردی دارند؛ چون مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان به سختی هضم می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرد مزاجان بعد از خوردن غذاهای با طبع سرد دل‌پیچه می‌گیرند


اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، معلوم می‌شود که طبع سردی دارند؛ چون مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان به سختی هضم می‌شود.

دل‌پیچه

طبع گرم به معنای آن است که چه میزان انرژی در مواد و عناصر وجود دارد، اگر مواد غذایی دارای عناصر فعال و پرانرژی باشند مانند قندها، چربی‌ها و پروتئین، این مواد دارای طبع گرم است. به طور کلی مواد انرژی‌زا دارای طبع گرم است و موادی که دیرهضم بوده و مدت زمانی طول می‌کشد تا انرژی آن به دست آید، دارای طبع سرد است.

از طرفی موادی که بلافاصله بعد از ورود به بدن باعث ایجاد و تولید آنزیم‌های فعال می‌شود، دارای طبع گرم است و موادی که دیرتر این کار را انجام می‌دهد، دارای طبع سرد است.

موادی که کبد را فعال می‌کنند، دارای طبع گرم بوده و موادی که کبد را آرام می‌کند، طبع سرد دارد.

موادی که باعث تولید و ترشح صفرا می‌شود، دارای طبع گرم است و موادی که نیاز به صفرا نداشته و نیاز به سودا و اسید دارد، دارای طبع سرد است.

اگر افراد بعد از خوردن غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، طبع سردی دارند؛ به دلیل اینکه مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان به سختی هضم می‌شود ولی اگر افراد بعد از خوردن مواد غذایی سرد احساس راحتی و آرامش می‌کنند، باید بدانند که فردی گرم مزاج هستند.

همچنین اگر وقتی خوراکی‌های دارای طبع گرم را مصرف می‌کنند و سر و صورتشان پرجوش می‌شود، دارای طبع گرم هستند ولی اگر بعد از خوردن این مواد اندکی سرحال و پرانرژی شدند، باید بدانند که طبعشان سرد است.

سید محمد ابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی می‌گوید: افرادی که دارای طبیعت سرد وترند، نسبت به هوای گرم تابستان اظهار خشنودی و نسبت به هوای سرد زمستان اظهار ناراحتی می‌کنند.

به گفته وی، افراد سردمزاج کسانی هستند که از کولر فرار می‌کنند، لباس‌های زیاد می‌پوشند و گرمای تابستان برایشان خوشایند است همچنین مصرف غذاهایی با طبیعت سرد موجب بروز دل درد در آن‌ها می‌شود.

اگر افراد بعد از خوردن غذاهایی که طبع سرد دارد، دچار دل‌پیچه شوند، طبع

سردی دارند؛ به دلیل اینکه مواد غذایی دارای طبع سرد در سردمزاجان

به سختی هضم می‌شود ولی اگر افراد بعد از خوردن مواد غذایی سرد

احساس راحتی و آرامش می‌کنند، باید بدانند که فردی گرم مزاج هستند

این محقق طب اسلامی می‌افزاید: افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند معمولاً سفیدپوست و تپل هستند همچنین بسیار خوش‌خواب هستند و همیشه از خستگی بدنشان شکایت می‌کنند و درد مفاصل، نفخ و شکم بزرگی دارند.

ابراهیمی ادامه می‌دهد: مصرف داروهایی که دارای طبیعت گرم و خشک است، موجب کاهش رطوبت بدن سرد مزاجان می‌شود و بیماری‌های این افراد را کاهش می‌دهد.

وی اضافه می‌کند: رفع سردی و تری بدن موجب افزایش فعالیت، بهبود حافظه و کاهش وزن این افراد می‌شود؛ افراد بلغمی در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکلاتی هستند و به خوبی نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند که با اصلاح طبع و مصرف مواد غذایی گرم از قبیل ارده، خرما و شیره می‌توان سردی مزاج آن‌ها را کاهش داد.

ابراهیمی عنوان می‌کند: اگر افراد در مصرف غذا اعتدال را رعایت کنند یعنی غذاهای با طبع گرم را همراه غذاهای با طبع سرد و غذاهای با طبع سرد را همراه با غذاهای طبع گرم مصرف کنند مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد.

سید علی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی می‌گوید: افرادی که دارای طبیعت گرم و خشک هستند به افراد صفراوی شهرت دارند.

به گفته وی، افراد گرم مزاج بهتر است بذرهای ملین مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ، بالنگ، ترشی‌های طبیعی، مغز فلوس، شیر خشت و ترنجبین همچنین عسل را به مقدار کم و همراه با لیموترش تازه و به صورت شربت مصرف کنند.

این محقق طب اسلامی می‌افزاید: اگر کبد افراد سالم باشد، بدن آن‌ها از ابتلا به بیماری‌ها مصون است؛ به همین دلیل افراد باید سعی کنند مواد غذایی که از کبد محافظت می‌کند را بیشتر مصرف کنند.

ابوالحبیب عنوان می‌کند: مصرف کاسنی، شاتره، آب زرشک، آب انار، سوپ و آش جو، سبزی‌ها و میوه‌ها همچنین آلو و مواد غذایی ملین از کبد محافظت می‌کند.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط:

مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟

طب سنتی و خواص غذاها

مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن

ترتیب خوردن مواد غذایی در طب سنتی

غذا زیر ذره‌بین طب سنتی

تغذیه از دیدگاه ابوعلی سینا (1)

تغذیه از دیدگاه ابوعلی سینا (2)

طبیعت گرمی و سردی غذاها

رژیم‌های مناسب برای مزاج‌های مختلف

اهمیت سردی و گرمی غذاها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.