تبیان، دستیار زندگی
«ببین همین كه من گفتم. رو حرف من حرف نزن. من همه جوانب كارو سنجیدم. باشه؟» شده تا به حال چنین جمله ای به نامزدتان گفته باشید یا از او چنین چیزی را شنیده باشید؟ فکر می کنید کاخ آرزوهایتان فرو ریخته و با بد آدمی طرف شده اید؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لجبازی چرا!؟


«ببین همین كه من گفتم. رو حرف من حرف نزن. من همه جوانب كارو سنجیدم. باشه؟» شده تا به حال چنین جمله ای به نامزدتان گفته باشید یا از او چنین چیزی را شنیده باشید؟ فکر می کنید کاخ آرزوهایتان فرو ریخته و با بد آدمی طرف شده اید؟ یا برعکس فکر می کنید حق شماست که تعیین کننده باشید و نامزدتان باید به حرف شما بی چون و چرا بله بگوید؟

لجبازی در همسران

لجبازی چیست؟

لجبازی یعنی فرد بر روی نظرات و عقیده های خود و مخالفت با نظرات و عقیده های دیگران پافشاری نماید كه این مخالفت گاه آگاهانه و گاه ناآگاهانه صورت می پذیرد.

اصولا لجبازی یك نوع رفتار و واكنش نامطلوب است و از این احساس که فرد فکر می‌ کند در حال شكست خوردن از همسرش می باشد نشأت می‌ گیرد. به همین دلیل فرد گمان می كند كه باید قدرت خود را به همسرش و حتی اطرافیان نشان دهد. به همین دلیل مدام موضوع مورد بحث را کش می ‌دهد و تا زمانی كه فرد مقابل كوتاه نیاید سر سازگاری با وی نمی گذارد.

معمولاً لجبازی به صورت های مختلفی چون آسیب رساندن به خود و دیگران، ناسزا گفتن، دعوا و فریاد كشیدن، شكستن لوازم خانه و ... در فرد بروز می یابد.

روانشناسان معتقدند كه علل اصلی بروز رفتار لجبازی در افراد، پایین بودن اعتماد به نفس، عدم داشتن خود باوری و کمبود‌های درونی و خانوادگی می باشد.

با توجه به شناخت موجزی كه از لجبازی و فرد لجباز در بالا داده شد به راحتی می توان به این نتیجه رسید كه فرد لجباز نه تنها در زندگی شخصی و فردی اش باید با مشكلات عدیده ای دست و پنجه نرم كند بلكه زندگی اجتماعی اش نیز زیر سوال است. در واقع تنهایی و گوشه نشینی عاقبت بیشتر این گونه افراد می باشد. زیرا معمولا همه انسان ها از فرد لجباز و یك دنده فرار كرده و حاضر به تحمل وی نمی باشند. یقینا این سخن در مورد همسر فرد چند برابر صدق می كند. یعنی هرگز افراد حاضر نیستند كه با یك فرد لجباز در زیر یك سقف زندگی كنند. به همین دلیل توجه به وجود یا عدم این خصوصیت اخلاقی در دوران نامزدی و عقد در همسر كاملا لازم و ضروری به نظر می رسد.

توجه داشته باشید كه دقت در نحوه برخورد و عملكرد فرد مقابل در دوران نامزدی و عقد به راحتی نشان می دهد كه وی آدم لجبازی هست یا نه.

خصوصیات و ویژگی های افراد لجباز

افراد لجباز معمولاً در بسیاری از امور با همسرشان سر ناسازگاری دارند و به برخی رفتارها و اعمال اقدام مینمایند كه در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:

- این افراد نه تنها هرگز اشتباهات خود را نمی پذیرند بلكه بسیار مصرند كه رفتار و عملشان كاملا درست بوده و فرد مقابل (همسرشان) اشتباه كرده است.

مقاومت افراد در برابر حرف و اعمال فرد لجباز برای او بدین معناست كه فرد مقابل قصد دشمنی با او دارد. به همین دلیل سعی می كند دشمنی اش را تلافی كرده و او را اذیت نماید

- آنها هرگز قادر به تحمل اشتباهات اطرافیان به خصوص همسرشان نبوده و مدام آنها را به خاطر اشتباهاتشان سرزنش و تحقیر می كنند.

- مقاومت افراد در برابر حرف و اعمال فرد لجباز برای او بدین معناست كه فرد مقابل قصد دشمنی با او دارد. به همین دلیل سعی می كند دشمنی اش را تلافی كرده و او را اذیت نماید.

- افراد لجباز برای اذیت همسرشان اقدام به اعمالی چون زدن حرف ها یا انجام امور و كارهایی كه فرد مقابل به آنها حساس بوده و از آنها اذیت می شود، كتك كاری، تحقیر فرد مقابل و ... می نمایند.

- لجبازی، زندگی زناشویی را به میدانی تبدیل می كند كه هر یك از طرفین به قصد پیروزی در  آن به هر قیمتی حتی له كردن فرد مقابل (همسرشان) مبارزه می نمایند.

همین امور باعث ایجاد كینه و دشمنی میان زن و مرد و تشدید روز افزون آن گردیده و آتش فتنه زندگی زناشویی را روشن و داغتر می گرداند.

اكرم اشرفی نژاد

بخش کلوب ازدواج تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.