در مصاحبههای شغلی، خودتان باشید
در گذشته، مصاحبههای شغلی بیشتر در آزمون مشاغل دولتی به چشم میخورد، اما امروزه با گسترش شرکتهای خصوصی، مصاحبههای شغلی به یک موضوع بدیهی برای جذب نیروی تازهنفس تبدیل شده است.
شاید برای شما هم پیش آمده است که برای تصدی یک شغل پر متقاضی، به مصاحبههای شغلی دعوت شوید. هدف از این مصاحبههای شغلی، سنجش تواناییها و تخصصهای شماست تا صلاحیتهای کاریتان برای کارفرما اثبات شود.
شاید در گذشته، مصاحبههای شغلی بیشتر در آزمون مشاغل دولتی به چشم میخورد، اما امروزه با گسترش شرکتهای خصوصی، مصاحبههای شغلی به یک موضوع بدیهی برای جذب نیروی تازهنفس تبدیل شده است.
با آن که محتوای مصاحبههای شغلی برای مشاغل گوناگون متفاوت است، اما معمولاً اینگونه مصاحبهها از روندی شبیه هم برخوردار است و به همین دلیل نیز میتوان با بهرهگیری از یک سری ریزهکاریها، مصاحبهها را با موفقیت بیشتری پشت سر گذاشت.
آرام باشید
حفظ آرامش روانی و دستپاچه نشدن، یکی از معیارهای اصلی موفقیت در مصاحبههای شغلی است. تقریباً هیچ کارفرمایی دوست ندارد کارمندی را جذب کند که آن کارمند حتی اعتماد به نفس لازم برای معرفی خودش را نداشته باشد.
به همین علت است که در مصاحبههای شغلی باید تا حد امکان آرامش خود را حفظ کرده و از استرسهای مخرب دوری کنیم.
نکته مهم دیگری که نباید در مصاحبههای شغلی فراموش کنیم، معرفی بدون اغراق تواناییهایمان است؛ یعنی نباید تواناییها و تخصصهایمان را بیشتر از آن چیزی که هست به کارفرما معرفی کنیم و در حقیقت باید تلاش کنیم خود واقعیمان را در مصاحبهها نمایش دهیم و نقش بازی نکنیم؛ زیرا حتی اگر در آن مصاحبه شغلی هم پذیرفته شویم، در نهایت دیر یا زود واقعیت توان کاری ما به همه همکاران معلوم میشود.
مرتب باشید
آراستگی و مرتب بودن ظاهر فرد هم عامل بسیار مهمی در مصاحبههای شغلی است و با آن که شاید این موضوع، سطحی و کماهمیت به نظر برسد، اما کارفرما برای ظاهر مصاحبه شونده هم اهمیت قائل است؛ البته آراستگی ظاهر به این معنی نیست که لباسهای شما مارکدار باشد یا آرایش صورت تان برق بزند، بلکه کافی است مرتب و تمیز باشید، همین موضوع میتواند نظم شخصی شما را به کارفرما یادآوری کند.
خوش قول باشید
به موقع رسیدن به جلسه مصاحبه شغلی هم از آن دسته موارد مهمی است که اگر به آن کم توجه باشید، به احتمال زیاد آن کار را از دست میدهید، زیرا وقتی کارمندی در همان جلسه اول مصاحبه، به موقع به محل کار نمیرسد، معلوم است برای آن کار اهمیت چندانی قائل نیست و کارفرما این احتمال را میدهد که این فرد در صورت استخدام شدن هم فرد منضبطی نخواهد بود.
علاوه بر آراستگی ظاهر، بسیار مهم است که شما در همان جلسه اول مصاحبه، درباره کاری که دقیقاً قرار است انجام دهید با کارفرما صحبت کنید.
مطمئن باشید کارفرما در مواجهه با کارمندی که نمیخواهد اطلاعات بیشتری از کار محول شده بگیرد و برای فردی که حتی درباره ساعتهای کاریاش سوال نمیکند، احساس خوبی نخواهد داشت و در واقع وقتی شما از جزئیات کارتان سوال نمیکنید، ممکن است این حس به کارفرما القا شود که علاقهای به انجام آن کار ندارید و صرفاً پول برایتان مهم است.
حقوق مهم است یا خیر؟
نکتهای که شاید سوال خیلیها هم باشد این است که آیا در مصاحبههای شغلی از میزان حقوق و دستمزدها سۆال کنیم یا خیر؟
البته جواب دادن به این سوال، به روحیات کارفرما هم بسیار مرتبط است، اما به طور کلی میتوان گفت که مطرح کردن بحث حقوق و دستمزد، بهتر از مطرح نکردن آن است، زیرا شما با مطرح کردن بحث دستمزدها در حین مصاحبه شغلی، عملاً نشان میدهید برای وقت، انرژی و سرمایه انسانی که قرار است بگذارید، ارزش قائل هستید و در حقیقت با مطرح کردن بحث مالی، نشان خواهید داد برای خودتان اهمیت و احترام قائل هستید.
جام جم
باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: sibesefid
مطالب مرتبط:
راههایی برای موفقیت در استخدام
چگونه در مصاحبه شغلی قبول شویم؟
باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی