تبیان، دستیار زندگی
بهترین نوع تصمیم گیری در زندگی، تصمیم گیری منطقی است كه ابتدا تمام جوانب كار را با منطق و درایت كافی می سنجید و سپس با توجه به اولویت هایی كه از پیش تعیین كردید ،بهترین تصمیم را اخذ می كنید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

3 مرحله اساسی برای یک تصمیم ایده آل

تصمیم گیری درباره ازدواج


همه ما در زندگی خواه ناخواه با مشكلاتی روبرو می شویم كه اگر به موقع  تصمیم درستی را انتخاب نكنیم، نه تنها مشكل ما حل نمی شود بلكه بر مشكلات ما افزوده خواهد شد و به همین جهت مهارت انتخاب یك تصمیم مناسب و به جا یكی از عوامل مهم موفقیت در زندگی محسوب می شود و می تواند ما را به قله های موفقیت نزدیك كند.


مهارت تصمیم گیری در قرآن

زندگی انسان های موفق سر شار از این مهارت مهم است و می توان در لحظه های حساس و مهم زندگی آنها این مهارت را به خوبی مشاهده كرد چرا كه همه ما در زندگی فردی و اجتماعی خود با تصمیم های غلطی كه اتخاذ كردیم با مشكلات جدی مواجه شدیم و به همین جهت برای رسیدن به اهداف خود نیازمند این مهارت هستیم .

شما در مواجه با یك دوراهی مهم تصمیم های مختلفی را می توانید بگیرید، می توانید با یك مشكل احساسی برخورد كنید و فقط بر اساس احساس خود تصمیم بگیرید و امید داشته باشید كه در این راه شانس به شما روی آورد و در نتیجه انتخاب و تصمیم شما درست از آب در بیاید .

گاهی تصمیم گیری های شما فقط و فقط بر اساس انتظرات دیگران است و این انتظارات سبب می شود تا شما طبق سلیقه و خواسته های اطرافیان تصمیم بگیرید .

و بالاخره بهترین نوع تصمیم گیری در زندگی، تصمیم گیری منطقی است كه ابتدا تمام جوانب كار را با منطق و درایت كافی می سنجید و سپس با توجه به اولویت هایی كه از پیش تعیین كردید ،بهترین تصمیم را اخذ می كنید.

زندگی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) سرشار از تصمیم گیری های منطقی بود كه بر پایه عقل و استدلال و سنجش كامل وضعیت استوار بود.

بهترین نوع تصمیم گیری در زندگی، تصمیم گیری منطقی است كه ابتدا تمام جوانب كار را با منطق و درایت كافی می سنجید و سپس با توجه به اولویت هایی كه از پیش تعیین كردید ،بهترین تصمیم را اخذ می كنید

پیامبراكرم ابتدا برای اینكه تمای ابعاد یك مسئله را بسنجد با افراد مختلفی مشورت می كرد و سپس بعد از اینكه نظر افراد مختلف را بدست می آورد بهترین تصمیم را می گرفت چنانچه خداوند متعال می فرماید:

(فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَكِّلینَ: پس به [بركتِ‏] رحمت الهى، با آنان نرمخو [و پُر مِهر] شدى، و اگر تندخو و سختدل بودى قطعاً از پیرامون تو پراكنده مى‏شدند. پس، از آنان درگذر و برایشان آمرزش بخواه، و در كار[ها] با آنان مشورت كن، و چون تصمیم گرفتى بر خدا توكل كن، زیرا خداوند توكل‏كنندگان را دوست مى‏دارد.)( آل‏عمران :  159)

طبق این آیه شریفه برای یك تصمیم گیری ایده آل سه مرحله مهم و اساسی نیاز است كه بدون آنها شما نمی توانید یك تصمیم درست و منطقی  را اتخاذ كنید:

1) مشورت با افراد شایسته 

2) بكار گرفتن تصمیم منطقی 

3) توكل به خداوند متعال 

بخش قرآن تبیان


منبع :

وبلاگ حافظان نور