سكسكه، خندهدارترین بیماری دنیا
دانستنیهایی جالب درباره سکسکه کردن
حتماً شما هم تا به حال سکسکه کردهاید؟ در جایی آرام نشستهاید و ناگهان، هق! بعد یکی دیگر، هق! سکسکه پشت سکسکه!
براساس مندرجات کتاب گینس (کتاب رکوردهای جهانی) در سال 1769 مردی از اهالی لانگ ویتون، نورث تامبرلند بود که از سکسکه رنج میبرد. سکسکه این مرد از فاصله 6/1 کیلومتری (1600 متری) شنیده میشد!
کم صداترین سکسکه!
نوزادان، حتی قبل از تولد هم سکسکه میکنند! مادران باردار صدای سکسکه جنین خود را میشنوند، ولی آن را فقط به صورت صداهایی که از داخل شکم خود حس میکنند.
طولانیترین زمان سکسکه!
چارلز اسبورن از اهالی ایالت آیوا، بیشتر از 60 سال درگیر سکسکه بود و در این مدت تقریباً 420 میلیون بار سکسکه کرد.
زمان سکسکه چه اتفاقی در بدن میافتد؟
حتماً شما هم تا به حال سکسکه کردهاید؟ در جایی آرام نشستهاید و ناگهان، هق! بعد یکی دیگر، هق! سکسکه پشت سکسکه!
هیچ کاری هم از دست تان بر نمیآید، چون سکسکه از جمله چیزهایی است که کنترل آن در دست شما نیست. برای درک بهتر علت سکسکه، باید قدری درباره پرده دیافراگم و نقش آن در بدن بدانید.
همان سکسکهای که خندهدارترین بیماری دنیا هست، اگر از حد بگذرد، آزاردهنده میشود و شاید هم اعصاب خردکنترین بیماری دنیا شود!
پرده دیافراگم ماهیچهای به شکل طبل است که در عرض بدن کشیده شده و ششها و معده را از هم جدا میکند. وقتی که این ماهیچه قوی منقبض میشود، فشار هوا در ششها کم شده، بنابراین، هوا به داخل ریهها کشیده میشود. به این عمل دم میگویند. وقتی پرده دیافراگم آزاد میشود و هوا به خارج ششها فرستاده میشود عمل بازدم شکل میگیرد.
اما زمانی پیش میآید که پرده دیافراگم دچار گرفتگی عضلانی شده و از عملکرد طبیعی خود میایستد. در این حالت سکسکه ایجاد میشود. گرفتگی پرده دیافراگم علتهای مختلفی میتواند داشته باشد از جمله سردی هوا یا پر شدن بیش از حد معده یا... که به هر شکل، در کار پرده دیافراگم اختلال ایجاد میکند.
خوردن یا نوشیدن بیش از اندازه، حجم معده را زیاد میکند و به پرده دیافراگم فشار میآورد. در این حالت، از اعصابی که حرکت پرده دیافراگم را کنترل میکند، علایمی الکتریکی مخابره میشود که باعث گرفتگی ناگهانی عضله پرده دیافراگم میشود.
اگر در حال خوردن غذا، صحبت کنید، باعث ورود هوای اضافه به داخل معده میشود و دقیقاً همان اتفاقی که در بالا توضیح داده شد، رخ میدهد و سکسکه ایجاد میشود.
بنابراین برای جلوگیری از سکسکه حداقل از زیادهروی در خوردن و آشامیدن بپرهیزید و سعی کنید هنگام خوردن، صحبت نکنید.
باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: arefe60
مطالب مرتبط:
باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی