جوانی مصنوعی با سم بوتاكس
امروزه استفاده از داروها و اعمال جراحی زیبایی روز به روز در حال گسترش است، به گونهای که طبق آمارها در کشورمان ایران سالانه بیش از 100 هزار عمل زیبایی بینی انجام میشود. یکی از داروهای زیبایی که استفاده از آن در کشور در حال افزایش است تزریق بوتاکس می باشد. بوتاکس سمی است که به جوان سازی و زیبایی پوست کمک میکند.
اما به تازگی با ورود بوتاکس های چینی به نوعی استفاده از این روش با ابهاماتی برای بیماران همراه گشته است.
افراد برای جوانتر شدن خیلی کارها می کنند که از جمله آنها تزریق بوتاکس است که اخیرا در آرایشگاهها نیز به صورت غیر بهداشتی و غیر علمی انجام می شود.
گاهی زیبایی و تب جوان شدن آنقدر یقه ات را می چسبد که به هر دارویی بسنده می کنی تا دوباره جوانی را در آغوش بگیری حتی اگر این اتفاق با سم بوتاکس باشد، جوانی مصنوعی با سمی که معلوم نیست چند نفر را می خواهد قربانی کند.
بوتاکس طی چند سال اخیر گرایش و استفاده از روشهای متفاوت برای زیبایی و جوانی پوست را در بین ایرانیان رواج زیادی داده و کافی است سری به مطب دکترهای پوست و زیبایی و حتی متخصصان زنان و زایمان بزنید، آن وقت متوجه می شوید چند درصد از بیماران مراجعه کننده، می خواهند با تزریق بوتاکس جوانی و زیبایی را به پوست صورت خود بازگردانند.
مداخله آرایشگران در امور پزشکی!
انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی کشورمان هم چندی پیش نسبت به خطرات تزریق بوتاکس که در آرایشگاهها و سالنهای زیبایی انجام میشود، هشدار داده و بزرگترین مشکلات آرایشگاههای زنانه را دخالت مستقیم و غیرمستقیم آرایشگران در امور پزشکی اعلام کردند.
تجویز کرمها و پمادهای مختلف، تزریق ژل برای پف صورت و سایر نقاط بدن، تزریق بوتاکس زیر چشم و پیشانی همگی از مواردی هستند که در حوزه تخصصی پزشکان حاذق پوست و مو یا جراحان پلاستیک است، در حالیکه بسیاری از آرایشگرها خودسرانه به تجویز این مواد به مراجعان اقدام میکنند. وزارت بهداشت و ارگانهای مربوطه باید هر چه سریعتر به تدوین قانون موارد تخلف آرایشگران اقدام و از کارهای غیرعلمی آنان جلوگیری کنند.
تجویز کرمها و پمادهای مختلف، تزریق ژل برای پف صورت و سایر نقاط بدن، تزریق بوتاکس زیر چشم و پیشانی همگی از مواردی هستند که در حوزه تخصصی پزشکان حاذق پوست و مو یا جراحان پلاستیک است، در حالیکه بسیاری از آرایشگرها خودسرانه به تجویز این مواد به مراجعان اقدام میکنند
بوتاكسهای چینی حساسیت پوستی میآورند
هر محصولی كه در بین مردم محبوب میشود و استفاده از آن به میزان زیادی بالا میرود، افراد سودجو را به این فكر وا میدارد كه با فرستادن نمونه تقلبی آن محصول به بازار در سود حاصل از فروش آن سهمی برای خود دست و پا كنند و متاسفانه در این بین نه تنها مال مردم برایشان هیچ ارزش و اهمیتی ندارد، بلكه به جان مردم و خطراتی كه ممكن است این محصول تقلبی برای سلامتی افراد داشته باشد هم فكر نمیكنند. به همین خاطر بوتاكسهای تقلبی یكی از مهمترین مشكلاتی است كه پزشكان و متخصصان استفادهكننده از این مواد را درگیر كرده و علاوه بر آن مشكلات و عوارض وخیمی را برای بیماران به وجود آورده است.
یك نمونه از این تزریقهای اشتباه مربوط به دختری است كه حدود چهار سال پیش برای تزریق بوتاكس لب به یكی از مراكز درمانی پوست و زیبایی مراجعه میكند. اما به دلیل تزریق ژل غیر استاندارد، لبهایش پس از 11 روز از تزریق بوتاكس ورم كرده و بسیار بزرگ میشود. وی با دیدن این مشكل به پزشك مراجعه كرده و پزشكان لبهای او را تخلیه میكنند.
این دختر جوان در این مدت مجبور به انجام چندین جراحی برای روی لبهایش شده است؛ بهطوریكه هر سه یا 4 ماه یك عمل انجام میدهد.
کاهش سن متقاضیان بوتاکس
هر سال نسبت به سال قبل سن متقاضیان بوتاکس کاهش پیدا میکند و دختران جوان و کم سن و سال و همچنین مردان نیز به جمع مشتریان آن افزوده میشوند.
برخلاف 5 سال گذشته که اصولا مصرفکنندگان این آمپول، زنان میانسال و 35 سال به بالا بودند، امروزه دختران جوان نیز جزو متقاضیان این عمل شایع تزریقی هستند و همین مسئله بازار داروهای تقلبی را داغ میکند.
دلیل افزایش این عمل جراحی نوعی آسیب اجتماعی است كه این آسیبها هم متوجه خود افراد میشود و هم خانواده و جامعه آنها را در برمیگیرد.
در حال حاضر عمل جراحی بوتاکس به یك آسیب تبدیل شده؛ زیرا از حد نرمال در جامعه خارج و به یك «مد اجتماعی» تبدیل شده است و همچنین این مسئله ناشی از یك مشكل فرهنگی است كه افراد با انجام این اعمال در پی كسب تشخص و هویت هستند.
مصطفی تبریزی متخصص روانشناسی و مشاوره معتقد است: بیشترافرادی كه این عمل جراحی و سایر عمل های زیبایی را عمل انجام میدهند كسانی هستند كه عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند و در پی دستیابی به تایید نظر افراد دیگر جامعه و جایگاه اجتماعی هستند؛ در حالیكه این جایگاه حاصل توهم ذهنی آنان است و پیامد و نتیجه عملی و كاربردی برای آنها در جامعه ندارد.
مصطفی تبریزی متخصص روانشناسی و مشاوره معتقد است: بیشترافرادی كه این عمل جراحی و سایر عمل های زیبایی را عمل انجام میدهند كسانی هستند كه عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند و در پی دستیابی به تایید نظر افراد دیگر جامعه و جایگاه اجتماعی هستند
توهم خود زشتپنداری، اصلیترین دلیل گرایش افراد به این جراحی های زیبایی است و این توهم باعث میشود 90 درصد از زنان و 15 درصد از مردان به غلط تصور كنند با جراحی پلاستیك از چهره خود برگشته و زیباتر خواهند شد. در واقع علت 80 درصد از جراحیهای پلاستیك تلاش برای زیباتر شدن است و تنها 20 درصد از این جراحیها جنبه درمانی و ضروری دارند و بسیاری از آنها غیر ضروری و تشریفاتی است.
حكایت همچنان باقی است
براساس آمار و ارقام انجمن جراحان پلاستیك، روزانه در تهران بهطور متوسط بین دو تا سه هزار نفر برای تزریق بوتاكس به مطبها و كلینیكهای پوست و زیبایی مراجعه میكنند و تزریق آن بین 35ظ تا 45ظ هزار تومان هزینه دارد. البته این زیبایی موقتی است و تنها 4 ماه دوام دارد. پس از این مدت دوباره باید بوتاكس تزریق شود تا جوانی برگردد.
اما واقعیت این است كه در دنیای كنونی روندی در حال وقوع است كه هیچ كشوری از آن مصون نیست، روند كالایی شدن و جز جز شدن زیبایی. اگر در گذشته زیبایی افراد به عنوان یك كلیت درنظر گرفته میشد، امروزه درحال تجزیه و تفكیك شدن است و هریك از اجزای بدن در دنیای رسانه مورد تاكید خاصی قرار گرفته است و مدهایی برای آن به وجود میآید كه حتی در جراحیهای زیبایی مورد استفاده قرار میگیرند.
فرآوری : طاهره رشیدی بخش اجتماعی تبیان
منابع : 1- همشهری / 2- ملت آنلاین / 3- وبلاگ انتخاب برتر