تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران کشور سامانه ای برای کنترل وضعیت قلب ارائه دادند که با اتصال حسگرهایی به بیماران می توان وضعیت قلب آنها را از دور کنترل کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

امکان کنترل قلب از راه دور


پژوهشگران کشور سامانه ای برای کنترل وضعیت قلب ارائه دادند که با اتصال حسگرهایی به بیماران می‌توان وضعیت قلب آنها را از دور کنترل کرد.


حسین پور بخشان- مجری طرح در گفتگو با مهر، با بیان اینکه این سامانه ها در دستور کار تحقیقاتی اتحادیه اروپا است، افزود: با استفاده از این سامانه ها می توان بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و همچنین افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند را از دور کنترل کرد.

وی از اجرای طرح تحقیقاتی در این زمینه، اظهار داشت: برای این منظور پروژه تحقیقاتی با عنوان "پایش سیگنال قلب بیماران در منزل" طراحی و پیاده سازی شد.

امکان کنترل قلب از راه دور

پور بخشان با بیان اینکه این سامانه با استفاده از شبکه های حسگر طراحی شده است، یادآور شد: با استفاده از این سامانه می توان ضربان قلب بیماران به ویژه پس از عمل جراحی را از راه دور کنترل کرد و در هرلحظه از وضعیت بیمار آگاه شد.

مجری طرح با اشاره به نحوه عملکرد این سامانه خاطر نشان کرد: بخشی از این دستگاه به بدن بیمار متصل می شود و با استفاده از سنسورهایی، به صورت Real Time سیگنالهای قلب به دستگاه منتقل می شود.

وی با بیان اینکه اطلاعات سیگنالهای قلب از طریق اینترنت به مرکز داده های بیمارستان منتقل می شود، ادامه داد: به این ترتیب در صورت ایجاد آریتمی (اختلال ریتمی قلب) در قلب توصیه های لازم به بیمار داده می شود و یا در صورت نیاز آمبولانس برای امدادرسانی اعزام خواهد شد.

پور بخشان با بیان اینکه این سامانه با استفاده از شبکه های حسگر طراحی شده است، یادآور شد: با استفاده از این سامانه می توان ضربان قلب بیماران به ویژه پس از عمل جراحی را از راه دور کنترل کرد و در هرلحظه از وضعیت بیمار آگاه شد

پور بخشان از امکان ذخیره سیگنالهای ارسال شده به مرکز داده های بیمارستانها خبر داد و اضافه کرد: تا زمانی که سنسورها به بیمار متصل است، داده هایی که از سوی بیمار به بیمارستان ارسال می شود، ذخیره خواهد شد و این امر می تواند محققان و پزشکان را در ادامه تحقیقات خود یاری کند.

امکان کنترل قلب از راه دور

این محقق زیر ساخت توسعه این طرح در کشور را توسعه اینترنت ملی دانست و گفت: از آنجایی که تنها راه انتقال سیگنالهای قلب به مراکز درمانی اینترنت است از این رو پیاده سازی اینترنت ملی می تواند در توسعه این طرح کمک شایانی کند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نیاز به اینترنت با پهنای باند وسیع ندارد، ادامه داد: این طرح با اینترنت با پهنای باند محدود نیز قابل اجرا خواهد بود.

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: جهان