
«عروس زیبا» به بیروت میرود
نمایش آثار نقاشی پورحیدری در بیروتس

مجموعه نقاشیهای طاهر پورحیدری با عنوان «عروس زیبا»، بعد از نمایش در گالری هما در تهران، به بیروت منتقل میشود.
طاهر پورحیدری به خاطر ثبت بازنمایانهاش از شهر، شناخته شده است و تا اکنون دو مجموعه از مناظر شهری را از محلات تهران به پایان رسانده است.
طاهر پورحیدری، از هنرمندان نسل جدید نقاشی ما است که علاوه بر کار در زمینه نقاشی دیواری، کارهای زیادی از او در جشنواره ها و نمایشگاه ها دیده ایم.
سال گذشته گالری هما میزبان مجموعه «نظام آبادیها» از این هنرمند بود و این هفته نیز 10 پرده دیگر از پورحیدری با عنوان «عروس زیبا» در گالری هما به روی دیوار میرود.
بهنام كامرانی ـ نقاش و هنرمند معاصر ـ در یادداشتی بر این مجموعه نوشته است:«فضاهای متروك و تك افتاده، خانههایی كه در خاطرات گم شدهاند.
نقاشیهای طاهر پورحیدری با همینها به یاد میآیند. او روایتگر محلهای است كه خاطرات بسیاری را در خود انباشته است. پورحیدری فرسودگی دیوارها، زمین و اشیاء را با لایههای مكرر رنگی در نقاشیهایش نشان میدهد. او كمتر از حضور انسانها استفاده میكند، مگر كودكانی كه در سكوت و بهت به ما مینگرند.»
پورحیدری که دومین نمایشگاه انفرادی خود را با اشارهای تلویحی به مناظر امروزی شهر بیروت برپا خواهد کرد، درباره شباهت بیروت و تهران گفت: متوجه شدم بیروت و تهران هستی مشترکی دارند که حاصل فرهنگهای چند قومی هستند.

كامرانی معتقد است:« خانهها و محله مانند كالبدی برای نشان دادن فراموشی و تغییر مداوم به نمایش در میآید. تغییری كه گاه معصومیت و زیبایی را نیز می پوشاند و به جای آن چیزی زمخت و بیروح مینشاند. پورحیدری روزمرگی را از ساختارها و فضاهایش میگیرد تا آنها را مانند مجسمههایی ابدی ماندگار كند. خانهها سازههایی میشوند كه وقایع در آنها متورم شده و هر پوسیدگی و تكه رنگ روایتی را در خود نگاه داشته است. رنگ اشیاء در این نقاشیها به اطرافشان سرایت كرده و موجودیتشان توسط حضور مداومشان به زیر سوال رفته است. اما انگار آنها خاطرهاند. آنها ناممكنی زندگی در شهری مانند تهران را یادآوری میكنند، ویرانی مداوم و فراموشی محترم در انزوای خاطرات، پورحیدری مرگ آرام ساختمانها و ساختارهای قدیمی را ثبت میكند تا به زمان، به خود، به خانه، به شهر و به هستیمان دوباره بیاندیشیم.
پورحیدری که دومین نمایشگاه انفرادی خود را با اشارهای تلویحی به مناظر امروزی شهر بیروت برپا خواهد کرد، درباره شباهت بیروت و تهران گفت: متوجه شدم بیروت و تهران هستی مشترکی دارند که حاصل فرهنگهای چند قومی هستند.
او ادامه داد: این دو شهر نو بودن و کهنگی خاورمیانهای دارند، ساده اما اسرار آمیزند و در ابعاد زیستی، بافتار تاریخیشان را یدک میکشند ولی تاریخی نیستند. در سکوت میتپند و حاشیههایی هستند در متن شهریتشان و دست آخر اینکه وقتی قصه عروس زیبا به پایان رسید انگار سالهاست در این شهر قدم زدهام.
بر اساس این خبر، مجموعه «عروس زیبا» پس از رونمایی در تهران برای نمایش به بیروت منتقل خواهد شد .
علاقهمندان میتوانند از 26 آبان تا هفتم آذر برای تماشای این مجموعه به گالری هما مراجعه کنند.
فراوری: سمیه رمضان ماهی
بخش هنری تبیان
منبع:
ایسنا
روزنامه ایران