دست خیس میکروب بیشتری دارد
دستهای خیس هزار برابر بیشتر از دستهای خشک میتواند میکروبها را پخش کنند و میتوان با شستن دستها، سالانه جان یک میلیون کودک را در جهان از مرگ نجات داد.
این تحقیقات نشان می دهد که خطوط کف دست و ناخن ها محل های تجمع میکروبها هستند.
مجدی بدران، عضو جمعیت آلرژی و ایمنی و مشاور کودکان و عضو دانشکده کودکان دانشگاه عین شمس مصر بر اهمیت شستن دست ها تاکید کرد، زیرا به گفته وی، تنها راهی است که واقعاً از انتقال بیماری جلوگیری میکند.
وی در این باره می گوید:
«شیارهای دست انسان به میکروب ها کمک میکند که تجمع کرده و کلونی ایجاد کنند.
دست کم 5 میلیون میکروب روی دست انسان وجود دارد که بسیاری از آنها میتوانند چندین ساعت روی دست انسان زندگی کنند و همچنین میلیون ها میکروب میتوانند زیر انگشترها، دستبندها و ساعتهای مچی مخفی شوند.
پوست نرم به نظر میرسد اما شکاف ها و شیارهای نسبتاً عمیقی دارد. این شیارها به میکروب ها اجازه میدهند که روی پوست باقی بمانند.
میکروب ها روی پوست و در روزنه های تعریق و فولیکولهای مو و لایه سطحی زندگی میکنند.
پوست هزار میلیون سلول و دو میلیون روزنه تعریق هر روزه دارد و بدن انسان روزانه حدود یک گرم پوست را به علت تحرک، اصطکاک، حمام رفتن و هوا از دست میدهد.
250 میلیون باکتری روی پوست بدن وجود دارد. از بین بردن این میکروبها ضروری است و باید دانست میکروبها هر 20 دقیقه تکثیر می یابند و انگل ها 200 میلیون نفر را در جهان مبتلا میکنند.
2 میلیارد و 600 میلیون نفر یعنی 40 درصد ساکنان جهان از سیستم فاضلاب برخوردار نیستند و یک میلیون نفر از آنها نیز آب سالمی نمیخورند.
هر ساله هزاران نفر به علت مصرف آب آلوده جان خود را از دست میدهند، بنابراین شستن دست ها با صابون انتقال میکروب در مهد کودک را به میزان 50 درصد، میانگین اسهال را به میزان 47 درصد، مرگ و میرهای ناشی از بیماری های اسهال را به میزان 50 درصد و مرگ و میر ناشی از التهاب حاد تنفسی را به میزان 25 درصد کاهش میدهد.
لذا با شستن دست ها با صابون میتوان سالانه جان یک میلیون کودک در جهان را از مرگ نجات داد و به میزان 25 درصد از آلودگیهای غذایی (46 میلیون مورد آلودگی غذایی در سال) کم کرد.
همچنین با شستن دست ها میتوان از ابتلا به بیماری های خطرناکی مثل آنفلوانزا، هپاتیت، سرماخوردگی، مننژیت و حصبه پیشگیری کرد.»
تذکر:
البته باید به خاطر داشته باشید که حتما بعد از شستن دست هایتان با آب و صابون، آنها را با یک حوله تمیز یا دستمال کاغذی به طور کامل خشک کنید، چون همانطور که گفته شد دست های خیس میکروب های بیشتری را در خودشان نگه می دارند و بیشتر هم آنها را به دیگران انتقال می دهند.
باکتری دست هر شخص منحصر به فرد است
دانشمندان می گویند، انسان ها هنگام لمس اشیاء، چیزی بیش از اثر انگشت بر جای می گذارند. آنها همچنین رد خاصی از میکروب ها را بر جای می گذارند.
محققان توانستند امضای ژنتیکی باکتریایی منحصر به فردی را که از 9 شخص متفاوت بر جای مانده بود، ترسیم کنند و اعلام کردند که این “دی.ان.ای” (DNA) میکروبی با وجود تغییرات دمایی هر روز و رطوبت و نور خورشید باقی می ماند.
“نواه فریر” محقق دانشگاه “کلورادو” در بولدر که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، در بیانیه ای اعلام کرد: هر یک از ما در حین انجام کارهای روزمره، اثر منحصر به فردی از میکروب ها را بر جای می گذاریم.
محققان در این مطالعه با استفاده از روش بررسی کی بورد رایانه شخصی افراد موفق شدند “دی.ان.ای” باکتریایی افراد را بیابند.
دانشمندان می گویند باکتری های روی دست هر شخص، مختص اوست و می توان از این روش برای جستجوی حضور افراد در برخی محل ها سود برد.
محققان پیش از این دریافته بودند که یک شخص حدود 150 گونه میکروب بر روی دستانش دارد که حدود 13 درصد از این گونه های مختلف را می توان بر روی دست دو شخص متفاوت کشف کرد.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
فارس
پزشکان بدون مرز
مطالب مرتبط: