قرآن همیشه تازه است
خداوند قرآن را برای زمانی خاص نازل نکرده و همین طور برای مردم زمان معینی نفرستاده است. قرآن در هر زمانی جدید و تازه و برای هر قومی تا قیامت نوآوری و تازگی و شادابی دارد.
یکی از نام های قرآن کریم، حدیث (جدید و تازه) است.
حضرت رضا علیه السلام در روایتی علت تازگی و جدید بودن قرآن را چنین بیان میفرماید:
شخصی از امام صادق علیهالسلام پرسید: علت چیست که قرآن در مواقع نشر و درس چیزی جز تازگی و شادابی نمی افزاید؟ فرمود: زیرا خداوند قرآن را برای زمانی خاص نازل نکرده و همین طور برای مردم زمان معینی نفرستاده است. قرآن در هر زمانی جدید و تازه و برای هر قومی تا قیامت نوآوری و تازگی و شادابی دارد.
وی علاوه بر این مقام علمی والا، در میدان اخلاص به امامت و ولایت علی بن ابیطالب علیهالسلام و امامان از نسل او بدانجا رسید که در دفاع از این اخلاص و ارادت جام شهادت سرکشید.
این عالم و استاد ادبیات که با قرآن انس فراگیر داشته فصاحت و بلاغت و نظم آن، همیشه او را شگفت زده کرده بود. روزی به امام هادی علیهالسلام عرض کرد:
ما بال القرآن لایزداد علی النشر و الدرس الا غضاضه؟ فقال: ان الله لم یجعله لزمان دون زمان و لا لناس دون کل ناس فهو فی کل زمان جدید و عند کل قوم غض الی یوم القیامه.
چرا همیشه بر قرآن در هنگام درس و تفسیر و انتشار آن، چیزی جز تازگی و نوی، افزوده نمیشود؟
امام هادی علیهالسلام در پاسخ به این سۆال - عینا همان جواب امام رضا علیهالسلام را به ابن سکیت داده و - فرمود: برای این که خداوند قرآن را برای زمانی معین و مردم دوره خاصی قرار نداده است، بلکه قرآن در هر زمانی نو و برای هر ملتی تا روز قیامت تازه و شاداب است.
منبع: کتاب امام رضا(ع) و قرآن
بخش حریم رضوی