سه شنبه 3 اسفند 1395 - 24 جمادي الاول 1438 - 21 فوريه 2017

پاسخ رهبر انقلاب به نامه رمزی یکی از اسرای در بند صدام
این متن که برای اولین بار منتشر میشود، یکی از اسنادی است که در کتاب «حدیث ولایت سال ۱۳۶۸» آمده است؛ کتابی مشتمل بر مجموعه بیانات و مکتوبات رهبر معظم انقلاب اسلامی

روایتهایی از نوروز جبههها
ایام عید در جبههها، جدای از سفرههای هفت سین جنگی، فرصت مناسبی برای غافلگیر کردن دشمن بود چرا که آنها تصور میکردند اکثریت رزمندگان برای این ایام مرخصی گرفته و به شهرهای خود بازگشتهاند، از این رو زمان مناسبی برای انجام عملیات و غافلگیر سازی دشمن بود.

اشک روضه امام حسین(ع) چهره شهید شفیعی را سالم حفظ کرده بود
راوی کتاب «شانزده سال بعد» گفت: در روضه امام حسین علیه السلام وقتی شهید شفیعی گریه می کرد، بر خلاف همه که اشک های خود را با چفیه پاک می کردند، اشک هایش را به صورت و بدن خود می کشید؛ بعد از گذشت شانزده سال از شهادتش، دیدم که جاهایی که ایشان اشک ها را می کشید، سالم مانده بود.

سالروز شهادت مردی که «صدای انقلاب» بود
در آستانه ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، این «صدای انقلاب» بود که از حنجره شهید محلاتی به عنوان نخستین سخنگوی انقلاب، پیروزی نهضت و استقرار نظام الهی را در کشور از راه رادیو به ملت مسلمانان نوید داد.

دشمن را در اسارت وادار به پذیرش خواستههایمان کردیم
بلاتکلیفی در خاک عراق ما را بسیار آزار میداد، چون جنگ تمام شده بود و قطعنامه هم پذیرفته شده بود. فکر میکردیم چرا باید این همه مدت در اسارت بمانیم و اصلاً اسارتمان تا کی طول میکشد. این معطل ماندنها موجب شده بود خیلیها امید خود را از دست بدهند.

درخواست صلح صدام پس از اجرای طرح عملیاتی شهید باقری
وضع طوری بود که فرماندهان ارشد هم کنار بسیجیها میجنگیدند. راه نجات فتح تپههای نبعه بود. حسن باقری طرحی آماده کرد به نام «عملیات مولای متقیان» تا نیروهای ایران تپههای نبعه را تصرف کنند.

رقابت فرزندان دوقلویم در جبهه رفتن با هم
برای شناسایی پیکر احمد به معراج شهدا رفتم. پیکر پسرم را به سختی شناسایی کردم. پیکر احمد سوخته بود سمت چپ بدنش خراشهای بزرگ و ناجوری برداشته و کمی متلاشی شده بود.

نهضت خمینی دنیای حبیبالله را وسعت بخشید
حبیبالله وقتی به نماز میایستاد واقعاً تماشایی بود. با صدایی حزنآلود به نماز میایستاد و خالصانه غرق در عبادت میشد و از معبودش رستگاری، سعادت و شهادت میخواست.

صبحگاه جبهه
هنوز در تب و تاب عملیات بودیم که خبر رسید شهر فاو به تصرف رزمندگان اسلام درآمده است. خیلی خوشحال شدیم. وقتی فهمیدم بچههای رزمنده بالای مسجد فاو عکس گرفتهاند، این تصویر تاریخی را در ذهنم مجسم کردم. فاو نمادی از شکست جبهه استکبار بود؛ فتحی که بر اثر ایمان رزمندگان رقم خورده بود.

نشست نقد و بررسی اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد برگزار شد
نشست تخصصی نقد و بررسی فاز اول از اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور مدیران، پژوهشگران و صاحب نظران در حوزه دفاع مقدس و فرماندهان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

دریافت بیش از ۸هزار و ۴۰۰ شعر در بیستویکمین کنگره شعر دفاع مقدس
دبیر بیستویکمین کنگره شعر دفاع مقدس گفت: ۸ هزار و ۴۳۹ شعر از سوی ۲ هزار و ۴۵۰ شاعر در این کنگره بررسی شد که میتوان از آنها به عنوان تکاوران فرهنگ یاد کرد.

سکته خبرنگار ژاپنی در حین عملیات والفجر ۸
«سعید اکبری» در همان بدو ورودش به لشکر ۱۰ سیدالشهدا به یگان پدافند هوایی رفت؛ جایی که قرار بود قبضههای گلوله، سینه هواپیماهای دشمن را نشانه رود.

اسارت و عصبانیت عراقیها
وقتی ما با روحیات قوی این برادران مواجه شدیم همه تحت تاثیر قرار گرفتیم و بعد از گذشت سه روز تعداد آنها از ۱۰ نفر به ۱۲۱۰ نفر افزایش یافت که این امر باعث عصبانیت شدید عراقیها شده بود.

ضدانقلاب به سری شلیک کرد که پر از سودای خدمت بود
تروریستها به مغز شهید سهرابنژاد و شهید محمدزاده شلیک کرده بودند. چون میدانستند که آن دو چه فکرهایی در سر داشتند. شهدایی که میخواستند کمک حال مردم کردستان باشند. ضدانقلاب به سری شلیک کرد که مملو از سودای خدمت بود. خدا خواست این دو در کنار هم شهید شوند تا اجر مجاهدتشان مشترک باشد.

خاطرات «عارف ۱۲ ساله» منتشر شد
«عارف ۱۲ ساله» خاطرات شهید نوجوان رضا پناهی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.

اسماعیلی که با نارنجک منافقین ذبح شد
نارنجک را برداشت و خواست آن را از پنجره به بیرون پرتاب کند اما احساس کرد اگر نارنجک را بیرون بیندازد چندین نفر را به شهادت خواهد رساند که در همین حین نارنجک در دستش منفجر و دستش قطع شد و...

لباس پاسداری پوشیدیم و پای سفره عقد نشستیم
موقعی که تبادل اسرا انجام شد، همسرم جزو گروههای دوم بودند که به ایران برگشت. اول برای دخترم قبول کردن وجود پدرش سخت بود. میتوانم بگویم خیلی سخت. چند ماهی طول کشید تا او را قبول کند. چهرهای که از عکس پدرش دیده بود با چهرهای که از پدرش بعد از اسارت میدید، تناقض داشت.

یادی از آخرین عملیات مهم 6 ماهه اول جنگ
آخرین عملیات مهمی که در شش ماهه اول جنگ در منطقه عمومی مهران طرحریزی شده بود، عملیات «شهید فرجیانزاده» است.

سالروز آغاز عملیات «والفجر ۵»
در مجموع دو مرحله عملیات، منطقهای به گستردگی ۱۱۰ کیلومتر مربع شامل بلندیهای «پیزولی»، «تنگه چنگوله»، «تونل»، «چغا عسکر»، «عباس عظیم»، پاسگاههای شمالی «عین عبد»، «طارق»، «الرباقی»، شهرکهای «یک سایه»، «آل یاسین» و روستاهای شیخ احمدآزاد شد.

«کاش برگردی» روایت مادر از فرزند
ملاحسنی نویسنده کتاب «یادت باشد» کتاب خاطرات همرزم شهید سیاهکالی را مینویسد، شهیدی که پیکر مطهرش هنوز از سوریه به کشور بازنگشته است.