تبیان، دستیار زندگی
آیا تا به حال چیپس میگو خورده‌اید؟ همان محصول ترد نارنجی رنگی که در برخی قنادی‌های مدرن یا آجیل‌فروشی‌ها درون ظروفی بزرگ در میان انواع و اقسام خشکبار جلوه‌نمایی می‌کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چیپس میگو بخوریم یا نخوریم؟


آیا تا به حال چیپس میگو خورده‌اید؟ همان محصول ترد نارنجی رنگی که در برخی قنادی‌های مدرن یا آجیل‌فروشی‌ها درون ظروفی بزرگ در میان انواع و اقسام خشکبار جلوه‌نمایی می‌کند.

چیپس میگو

اگر این محصول را میل کرده‌اید، طعم آن چگونه بوده است؟ فکر می‌کنید در آن از گوشت میگو استفاده شده است یا فقط ظاهری ترد و فریبنده و طعم متفاوتی دارد؟

در بسیاری از کشورهای آسیایی به خصوص عرب زبان، درصدی گوشت میگو به همراه افزودنی‌هایی، فرآوری و ترد می‌شود و آن را مانند انواع اسنک‌ها به عنوان یک میان‌وعده تنقلی استفاده می‌کنند.

جالب آن که این محصول چند سالی است با قیمتی گران و ظاهری جذاب و طعم‌های متنوع به کشور ما هم راه یافته و طرفداران خاص خود را دارد. بد نیست بدانید اغلب این محصولات از کشورهای خارجی صادر شده و بخشی از آن نیز در داخل کشور تولید می‌شود البته باید مراقب آن بخش از محصولات که به صورت غیربهداشتی در کارگاه‌های زیرپله‌ای از سوی افراد غیرمتخصص تهیه و عرضه می‌شود، باشیم.

چیپس میگو ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد

چیپس میگو بر خلاف ادعای عرضه‌کنندگان آن، اگر هم حاوی مقدار ناچیزی میگو باشد مواد مغذی آن طی فرآوری، دستخوش تغییراتی شده و نمی‌تواند جایگزین میگوی سالم و تازه باشد.

این چیپس به دلیل نمک زیاد و مواد افزودنی مختلف برای بسیاری از افراد به ویژه کودکان و مبتلایان به پرفشاری خون محدودیت مصرف دارد.

این محصول اگر حاوی درصد کمی میگو باشد فساد پذیری بالایی دارد و نگهداری

آن در مکان‌های گرم و مرطوب مانند قنادی‌های بزرگی که قسمت شیرینی‌پزی آن فعال است، زمینه رشد انواع میکروب‌های مسمومیت‌زا را فراهم کرده و تهدیدکننده سلامت مصرف‌کننده است

خوب است بدانید قسمت اعظم این محصول از مواد حجم دهنده غیرگوشتی تشکیل شده و به دلیل آن که انواعی از آن مانند چیپس سیب‌زمینی برای برشته و ترد شدن در روغن غوطه‌ور می‌شود، تنقلی چرب بوده و به دلیل کالری بالا بسیار چاق‌کننده است.

از سوی دیگر مواد کربوهیدراتی افزوده شده به این محصول طی فرآیند سرخ شدن به شدت حرارت دیده و احتمال ایجاد ماده سرطان‌زای «آکریلامید» در آن وجود دارد. این ماده به مرور زمان می‌تواند کبد را دچار نارسایی و اختلال کند.

احتمال غیرمجاز بودن مواد رنگی!

مواد رنگی افزوده شده به چیپس میگو مانند انواع پفک‌ها، سنتزی و شیمیایی بوده و به دلیل آن که اغلب محصولات وارداتی آن تحت نظارت وزارت بهداشت ایران نیست و انواعی که داخل کشور تهیه می‌شود، فاقد مجوز بهداشت است، احتمال غیرمجاز بودن مواد رنگی آن زیاد بوده و می‌تواند موجب حساسیت، مسمومیت خونی، اختلالات رفتاری و عوارض عصبی شود.

چیپس میگو

هشدار؛ خطر فساد چیپس میگو بالاست

این محصول اگر حاوی درصد کمی میگو باشد فساد پذیری بالایی دارد و نگهداری آن در مکان‌های گرم و مرطوب مانند قنادی‌های بزرگی که قسمت شیرینی‌پزی آن فعال است، زمینه رشد انواع میکروب‌های مسمومیت‌زا را فراهم کرده و تهدیدکننده سلامت مصرف‌کننده است.

خوب است بدانید در صنعت، چیپس و پفک در بسته‌بندی‌های غیرقابل نفوذ در شرایط بهداشتی با گازهای فاقد اکسیژن بسته‌بندی می‌شود و این خود عاملی برای افزایش ماندگاری محصول است، اما چیپس میگو که در ظروف غیربهداشتی روباز به صورت فله‌ای در مجاورت نور، رطوبت و هوای آلوده عرضه می‌شود و روغن آن به مدت طولانی در معرض اکسیژن هوا قرار دارد، علاوه بر افت مواد مغذی و کاهش کیفیت، به دلیل اکسید شدن، طعم تند و مزه نامطلوبی به خود گرفته و در نهایت فاسد می‌شود بنابراین تا زمانی که از تاریخ مصرف، بسته‌بندی بهداشتی و مجوز بهداشت چیپس میگو مطلع نشده‌اید، از خرید آن اجتناب کنید.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: جام جم - فاخره بهبهانی

مطالب مرتبط:

قند طعم‌دار بخوریم یا نخوریم؟

برنج دودی بخوریم یا نخوریم؟

جگر مرغ را بخوریم یا نخوریم؟

غلات صبحانه بخوریم یا نخوریم؟

بعد از غذا میوه بخوریم یا نخوریم؟

بالاخره شام بخوریم یا نخوریم؟

پودینگ بخوریم یا نخوریم؟

شکلات بخورم یا نخورم!؟

خامه بخوریم یا نخوریم؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.