طلاق همه چیز را تغییر میدهد!
اشتباهات كودكانه از والدین طلاق گرفته
همه ما میدانیم که تحمل طلاق برای همه دشوار است، اما آیا میدانستید كه این موضوع برای كودكان دشوارتر است و راهی که پدر و مادر برای مدیریت این اتفاق در پیش میگیرند با سطح سازگاری کودکان ارتباط مستقیم دارد؟
برخی کارهایی که والدین بعد از جدایی ممکن است انجام دهند یا حرفهایی که بیان میکنند، باعث افزایش استرس در کودکان میشود. علاوه بر این، آنها در مورد آینده خود هم دچار اضطراب و درگیری فکری میشوند.
بنابراین طلاق و عوارض آن، تنها زوجها را درگیر نمیکند، بلکه تبعات آن شامل حال فرزندان هم میشود. بسیاری از کودکان زخمهای ناشی از طلاق را تا بزرگسالی با خود دارند، اما والدین میتوانند با مدیریت رفتار خود از آسیبها و تبعات این واقعه جلوگیری کنند.
آنها باید بدانند با وجود این شرایط، بیش از پیش به والدین خود نیاز دارند و ایجاد امید و احساس توانایی و اعتماد به نفس به آنها کمک میکند تا بهتر با این شرایط کنار بیایند. بعد از طلاق ممکن است والدین ناخواسته اشتباههایی را مرتکب شوند که روند تربیتی کودک را دچار اختلال کند. با هم برخی از این اشتباهاتی که نباید انجام دهید را مرور میکنیم.
فرزندتان را درک کنید
نباید آن قدر درگیر مسائل خودتان شوید که یادتان برود فرزندتان به توجه و درک شما نیاز دارد. در مجموع، بچهها نیاز به درک شدن دارند و بعد از طلاق چون احساسات شان دچار بحران شده، این درک شدن را بیشتر نیاز دارند؛ بنابراین باید به آنها گوش دهید و مدام به آنها نگویید که به چه چیز فکر میکنند؟
اگر مورد خاصی مثل ازدواج مجدد همسر سابق تان پیش آمد، به طور خاص فقط درباره این موضوع صحبت کنید و سعی نکنید راهحل پیدا کنید؛ فقط کافی است به او گوش دهید. میتوانید به کودک خود پیشنهاد کنید درباره احساساتش بنویسد و آن را به هر دو والد، نشان دهد، البته فقط اگر خودش دلش بخواهد، درمان از طریق ارتباط محبتآمیز شما و درک فرزندتان ایجاد خواهد شد.
با او درددل نکنید
اگر جزو والدینی هستید که هیچچیز در دل تان نمیماند و مدام در حال درددل هستید، باید بدانید که این کار را نباید با فرزندتان انجام دهید. بچهها هم دوست دارند احساسات شان را کنترل کنند، اما طلاق همهچیز را عوض میکند. اندوه خود آنها و اینکه باید آن را کنترل کنند، باعث میشود آنها متوجه آنچه بر سر شما میآید، نشوند؛ بنابراین به هیچ عنوان درباره جزئیات طلاق یا احساسات منفی خود درباره همسر سابق تان با کودک صحبت نکنید.
شما باید در همان نقش خودتان که پدر یا مادر بودن است، بمانید. این مرز را بین خودتان و کودک ایجاد کنید. وارد کردن کودکان در مسائلی که درک درستی دربارهاش ندارند، به آنها صدمه میزند. در این مواقع، اگر نیاز است با روانشناس هم صحبت کنید.
نیازهای خود را قبل از فرزندتان قرار ندهید
گاهی اوقات مادران صاحب پسر و پدران صاحب دختر، پس از طلاق، از پسران انتظار پدری و کار بیرون از خانه و از دختران انتظار مادری و انجام کارهای خانه را دارند؛ در حالی که کودکان از خانه و والدین، باید حس امنیت و مراقبت بگیرند.
طلاق ممکن است در شما نیاز به حمایت و همدلی ایجاد کند، زیرا شما دیگر ارتباط گذشته را ندارید، اما قرار نیست این حمایت و همدلی را از کودک خود انتظار داشته باشید. طلاق نباید باعث شود او دوران پر جنب و جوش و سرگرمکننده کودکی را نچشد. علائق خودتان را بعد از کودک خود قرار دهید و احساس یک خانه شکستخورده را به او ندهید. باید خانهای که مورد علاقه کودک است را برایش فراهم کنید. موفقیت شما بستگی به تصمیمها و نگرشهای شما نسبت به کودک تان دارد. به جای ایجاد حس عصبانیت، به او عشق و محبت بدهید.
زیادی لوسش نکنید
اگر شما والدی هستید که از فرزند خود دور است، شاید بیشتر تمایل داشته باشید، زمانی را که میتوانید با کودک خود داشته باشید، صرف خرید اسباببازی و آنچه او دلش میخواهد کنید؛ در حالی که باید بدانید او بیشتر از اسباببازی، به محبت شما نیاز دارد که این در روال معمول، زندگی شما قبل از طلاق نیز احتمالاً وجود داشته و نیازی به تغییرات خاصی نیست. جدایی شما نباید بهانه لوس بار آوردن و توجه بیش از حد به کودک شود؛ لوس کردن فرزندتان تنها به این دلیل که او را از احساس غم و اندوه دور کنید، راه مناسبی نیست.
در حضور بچهها بحث نکنید
گاهی اوقات والدین در مورد زمانی که فرزندشان میتواند کنار آنها باشد یا در مورد حضانت و مسائل مالی او در حضور کودک بحث میکنند. باید قواعدی را بین خودتان وضع کنید که مثلاً هنگام تحویل دادن کودک به یکدیگر یا در تماس تلفنی هنگامی که کودک مقابل تان نشسته و در حال گوش دادن است، به هیچ عنوان در مورد مسائل او صحبت نکنید.
از پدر و مادرش انتقاد نکنید
هرچند مشکل باشد، اما هیچوقت نباید همسر سابق تان را مورد انتقاد قرار دهید. برای اینکه فرزندتان را در کنارتان داشته باشید، نباید كسی را قربانی کنید. بیگانه کردن کودک با والد دیگر، کار شایعی است که برخی از والدین انجام میدهند. این کار به نوعی، شست و شوی مغزی کودک درباره حقایق و احساساتی است که به درست یا غلط، بین پدر و مادر و کودک وجود دارد. وقتی این کار ادامه پیدا کند، کودکان ممکن است دچار سرخوردگی و ناامیدی نسبت به یکی از والدین شده و بخواهند با او قطع رابطه کنند. این حالت به نام «سندرم بیگانگی والدین» معروف است.
انتظار نداشته باشید زود عادت کند
پذیرش زندگی جدید برای کودکان دشوار است. در بیشتر موارد، این کودکان باید پیش از قبول طلاق با احساسات منفی خودشان کنار بیایند.
مدام از او سۆال نکنید
اگر هنوز در مورد زندگی همسر سابق تان کنجکاو هستید، نباید کودک خود را در این مسئله درگیر کنید. زمانی که کودک همسر سابق شما را ملاقات میکند باید حریم خصوصی او را با والدش حفظ کنید و مدام از او سۆال نکنید. اگر این کار را ادامه دهید، عادتهای نامناسبی مانند خبرچینی و دخالت بیمورد را در او بارور میسازید.
مجله سیب سبز
باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: taghvimi
مطالب مرتبط:
همسران باید ریشههای اختلاف را خشک کنند
باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی