مهار غریزه به روش رسمی
حفظ عفت و مصونیت از گناه
در اثر ازدواج، غریزه جنسى كه یكى از غرایز نیرومند انسانى است در مسیر طبیعى خود قرار مىگیرد و انسان از انحراف و گناه مصون مىماند. این غریزه اگر درست هدایت شد و در مسیر واقعى و طبیعى قرار گرفت نه تنها زیان بخش نیست، بلكه فواید فراوانى هم دارد. ولى اگر وسیله مشروع برایش فراهم نشد ممكن است انسان را از مسیر طبیعى خارج سازد و به گناه و انحراف آلوده سازد، و تنها وسیله طبیعى و مشروع ارضاى این غریزه،ازدواج و تشكیل خانواده است.
در صورتى كه انسان ازدواج كرده باشد و وسیله مشروع ارضاى غریزه جنسى را در اختیار داشته باشد، بعد از آن با نیروى ایمان مىتواند عفت خویش را نگه دارد. اما براى كسى كه ازدواج نكرده، تسلط بر نفس و كنترل غریزه جنسى بسیار دشوار است. بنابراین، ازدواج را مىتوان عاملِ مهم حفظ دین معرفى كرد،دراحادیث به این مطلب اشاره شده است.
رسول خدا می فرمایند: «هر كس ازدواج كرد نصف دینش را حفظ كرده است.(1)
ـ «هركس كه مىخواهد پاك و پاكیزه خدا را ملاقات نماید باید ازدواج كند.(2)
-اى گروه جوانان هر یك از شما كه مىتواند ازدواج كند، در این باره اقدام نماید،زیرا به وسیله ازدواج مىتوان چشم و دامن را از گناه بازداشت و هركس كه توانایى ازدواج را ندارد روزه بگیرد، زیرا روزه از شهوت مىكاهد.(3)
ـ «هركس كه در آغاز جوانى ازدواج كند شیطانى كه مأمور اوست فریاد مىزند:واویلا! دو ثلث دینش را از دست بردِ من حفظ كرد و در ثلث دیگر نیز تقوا را رعایت كند.(4)
تولید و تكثیر نسل
یكى از ثمرات بزرگ ازدواج، وجود فرزند و تولید و ابقاى نسل آدمى است. تولید وتكثیر نسل را نباید كوچك و بىاهمیت شمرد، زیرا هدف آفرینش جهان، وجود انسان وپرورش و تكامل اوست. تولید و پرورش انسانهاى خداپرست و موحّد و نیكوكار و صالح،مطلوب خداى جهان آفرین است. از دیدگاه اسلام وجود فرزند صالح، براى پدر و مادر عملِ صالح محسوب مىشود كه در سعادت دنیا و آخرت آنها مۆثر خواهد بود. وجود فرزند، پدر ومادر را دلگرم و هدفدار مىكند و به زندگى صفا و حركت و رونق مىدهد. وجود فرزند یكى از ثمرات ازدواج است، از همینرو، تولید و تكثیر نسل در احادیث یكى از اهداف ازدواج یاد شده است. هر چند این روزها افراد به دلیل مشغله ممکن است،در فرزند آوری تعلل کنند و یا تنها یک فرزند بیاورنداما این فرهنگ اشتباه نمی تواند ارزش چنین امر مقدسی را کم کند زیرا همه ی انسانها دوست دارند پدر یا مادر شدن را تجربه کنند.و با تولد فرزند بخشی از وجود آدمی نمایان می شود که تا دیروز پنهان بود. لذت زیبای داشتن یک خانواده با حضور فرزندانی که تربیت صحیح آنها فکر وذکر زن و شوهر می شود، وصف نشدنی خواهد بود.
پی نوشت ها :
1-وسایل الشیعه، ص 5: «من تزوّج احرز نصف دینه».
2 - همان، ص 6: «من احبّ ان یلقى اللّه طاهراً مطهّراً فلیلقه بزوجة».
3- مستدرك الوسائل، ج 2، ص 531: «یا معشر الشباب من استطاع منكم الباه فلیتزوج
فانّه اغضّ للبصر و احسن للفرج و من لم یستطع فلیصم فانّ الصوم له وجاء».
4- همان، ص 530: «ما من شابّ تزوّج فى حداثة سنّه الاّ عجّ شیطانه، یقول یا
ویلاه! عصم هذا منّى ثلثى دینه فلیتّقِ اللّه فى الثلث الباقى».
فرآوری : ندا داودی
بخش کلوب ازدواج تبیان
منبع : کتاب جوان و همسر گزینی آیت الله امینی