تبیان، دستیار زندگی
علاوه بر مسیرهای قدیمی، اکنون در شمال کشور هم از طریق مرز بازرگان با ترکیه، مرز ارمنستان و از طریق مرز آستارا با کشورهای آذربایجان و روسیه پهنای باند وارد کشور می ‌شود که این موضوع قابلیت اطمینان شبکه ی دیتای کشور را فوق العاده بالا برده به گونه ‌ای که دی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اینترنت دیگر،هرگز قطع نمی‌شود!


علاوه بر مسیرهای قدیمی، اکنون در شمال کشور هم از طریق مرز بازرگان با ترکیه، مرز ارمنستان و از طریق مرز آستارا با کشورهای آذربایجان و روسیه پهنای باند وارد کشور می ‌شود که این موضوع قابلیت اطمینان شبکه ی دیتای کشور را فوق العاده بالا برده به گونه ‌ای که دیگر به هیچ عنوان در زمینه اینترنت قطعی نداریم.

اینترنت

طی یک سال اخیر شاهد اختلالاتی بیش از پیش، در شبکه ی اینترنتی کشور بوده ایم که با اعتراضات و حاشیه های فراوانی همراه بوده است. یکی از مهم ترین این اعتراضات، کاهش 30 درصدی تقاضای خدمات رایانه ‌ای در پی اختلال اینترنت می باشد. "مدیر مرکز رایانه کمک" در این راستا گفت: "لازم است که شرکت ‌های بیمه‌ گر، ضرر و زیان ‌های ناشی از قطع اینترنت را هم به عنوان یکی از مهم ‌ترین ریسک‌ های اقتصادی کشور جبران کنند. در شرایطی که تحریم ‌های سخت قرار است فرصتی برای کشور باشد، نباید بگذاریم که عوامل استکبار بتوانند کاری کنند که به دست خودمان فضای اقتصادی کشور را نا امن جلوه دهیم."

وی ادامه داد: "ایجاد اختلال در اینترنت، جزو بزرگ ‌ترین اهداف حملات سایبری در دنیاست، چون وقوع چنین اختلالی زیان ‌های اقتصادی فراوانی را به دنبال خواهد داشت؛ در نتیجه، نباید بگذاریم که دشمن با دست خودمان به اهدافش برسد." وی با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص تاثیر VPNها در این اختلالات افزود: "به همکارانم توصیه می‌ کنم که در اظهار نظرهایشان دقت بیشتری داشته باشند و موضوع کُندی اینترنت را با اختلالات دسترسی به برخی وب‌ سایت ‌ها یکی نکنند. حقیقت این است که دلیل هر کدام از این اتفاقات به لحاظ فنی متفاوت می باشد، اگرچه ممکن است منبع بُروز هر دو این مشکلات یکی باشد." ("رایانه کمک"، یک مرکز شبانه‌ روزی پاسخگویی به سوالات رایانه ‌ای و اینترنتی می باشد که روزانه پاسخگوی سوالات و مشکلات رایانه ‌ای هزاران کاربر در کشور است.)

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به مسیرهای مختلفی که برای ترانزیت پهنای باند اینترنت تعریف و راه‌ اندازی شده خاطرنشان کرد که با این مسیرها دیگر به هیچ عنوان کشور با مشکل قطعی اینترنت مواجه نخواهد شد

در این راستا اخیرا مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به مسیرهای مختلفی که برای ترانزیت پهنای باند اینترنت تعریف و راه‌ اندازی شده خاطرنشان کرد که با این مسیرها دیگر به هیچ عنوان کشور با مشکل قطعی اینترنت مواجه نخواهد شد. "محمود خسروی" با تاکید بر تلاش شرکت ارتباطات زیرساخت برای گسترش ارتباطات بین ‌الملل عنوان کرد: با افزایش تعداد درگاه‌ های بین‌المللی تلاش کرده ‌ایم شرایطی ایجاد کنیم که اختلالی در زمینه ی اینترنت کشور ایجاد نشود. وی در عین حال از افزایش ظرفیت شبکه ی دیتا از حدود 43 گیگابیت تا حدود 500 گیگابیت یاد کرد و از افزایش بیش از 10 برابری این شبکه خبر داد.

زمانی تنها مسیر ارتباطی ما از طریق جاسک بود و این موضوع گاه باعث می‌ شد به دلیل پیش آمدن یک مشکل، شاهد قطعی اینترنت باشیم اما در حال حاضر 14 درگاه بین‌المللی فعال داریم

معاون وزیر ICT در ادامه اظهار کرد: زمانی تنها مسیر ارتباطی ما از طریق جاسک بود و این موضوع گاه باعث می‌ شد به دلیل پیش آمدن یک مشکل، شاهد قطعی اینترنت باشیم اما در حال حاضر 14 درگاه بین‌المللی فعال داریم و با بهره‌ برداری از اولین کابل بخش خصوصی میان عمان و چابهار یک درگاه ارتباطی جدید نیز به ظرفیت‌ های ما افزوده شده است. (جاسک، یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان جاسک قرار دارد و از شهرهای استراتژیک ایران می باشد.)

اینترنت

خسروی با یاد آوری این ‌که در حال حاضر برای تامین پهنای باند اینترنت در جنوب کشور مسیرهای مختلفی چون جاسک، چابهار و بندرعباس وجود دارد گفت: علاوه بر این مسیرها در شمال کشور هم از طریق مرز بازرگان با ترکیه، مرز ارمنستان و از طریق مرز آستارا با کشورهای آذربایجان و روسیه پهنای باند وارد کشور می ‌شود که این موضوع قابلیت اطمینان شبکه ی دیتای کشور را فوق العاده بالا برده به گونه ‌ای که دیگر به هیچ عنوان در زمینه اینترنت قطعی نداریم. مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پایان یادآور شد: در شرایطی که هنوز شبکه ی اصلی ترانزیت ما راه‌ اندازی نشده، ظرفیت ‌های موجود حدود پنج برابر افزایش یافته و کشور ما که زمانی 23 خط  STM1 داشت اکنون صاحب بیش از 110 خط  STM1 شده و با این شرایط تبدیل شدن به هاب ترانزیت منطقه دور از دسترس نخواهد بود.

فراوری : آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: ایتنا / قطره / ویکیپدیا