مخالفت با افزایش مجازات در اسیدپاشی
یك وكیل دادگستری معتقد است كه جرم اسیدپاشی یك جرم عاطفی - خانوادگی است كه مربوط به هنجارهای خانوادگی است. او تاكید دارد كه نمیتوان مجازات معینی را برای جرم اسیدپاشی در قانون لحاظ كرد.
نعمت احمدی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره جرم اسیدپاشی اظهار كرد: یكی از شنیعترین و وحشیانهترین جرایم، جرم اسیدپاشی است. این جرم دارای آثار فراوان جسمی و روحی است كه ماندگاری آن نیز فراوان است اما معتقدم كه برای این جرم نمیتوان جرمانگاری ویژهای در قانون داشت.
این حقوقدان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا میتوان برای جرم اسیدپاشی، مجازات اعدام را در نظر گرفت؟ با بیان اینكه مجازات باید متناسب با جرم باشد، گفت: جرم اسیدپاشی علاوه بر اینكه جسم قربانی را آزار میدهد روح او را نیز از بین میبرد. معتقدم نمیتوان برای هر جرمی مجازات اعدام را درنظر گرفت. شخصا مخالف مجازات اعدام برای جرم اسیدپاشی هستم.
وی با بیان اینكه با مجازات قصاص برای جرم اسیدپاشی نیز مخالف هستم، ادامه داد: معتقد نیستم كه برای جلوگیری از این جرم باید فرهنگسازی شود زیرا در مورد جرایم، فرهنگسازی معنا نمیدهد!
احمدی با تاكید بر اینكه جرایم محصول زندگی اجتماعی انسانها است، اظهار كرد: اجتماع باید آرام شود و اگر اجتماع تلاطم نداشته باشد طبیعتا نوع جرایم هم تغییر میكند.
این وكیل دادگستری با بیان اینكه جرم اسیدپاشی دارای مجازات متفاوت است، ادامه داد: نمیتوانیم مجازات معینی را برای این جرم در نظر بگیریم چرا كه انطباق ماده قانونی با نوع اسیدپاشی كه در جامعه به وقوع میپیوندد و همچنین میزان آن و جراحت وارده بر قربانی و خانوادهاش متفاوت است.
جرم اسیدپاشی علاوه بر اینكه جسم قربانی را آزار میدهد روح او را نیز از بین میبرد. معتقدم نمیتوان برای هر جرمی مجازات اعدام را درنظر گرفت. شخصا مخالف مجازات اعدام برای جرم اسیدپاشی هستم
این حقوقدان تصریح كرد: مجازاتها باید بتوانند بازدارنده باشند و اگر با جرمی سر و كار داریم كه امكان جلوگیری از آن جرم در جامعه وجود ندارد به چه صورت میتوانیم به دنبال بازدارندگی از آن جرم باشیم؟
وی در پایان تاكید كرد: از جمله عوامل وقوع جرم اسیدپاشی، دسترسی آسان افراد به اسید است كه بیشتر عوامل این جرم مربوط به عوامل عاطفی و خانوادگی بوده و به نوعی هنجار خانوادگی محسوب میشود.
منبع: ایسنا