تبیان، دستیار زندگی
کاربران با خرید فیلترشکن‌ ها، نادانسته در دام فیشینگ (Phishing) به خصوص می‌ افتند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عاقبت استفاده از فیلتر شکن


کاربران ضمن اینکه با خرید فیلترشکن‌ ها  نادانسته در دام فیشینگ (Phishing) به خصوص فیشینگ درگاه‌ های پرداخت بانک ‌ها می‌ افتند.
وی پی ان

شاید برای شما هم پیش آمده که دلیل ممنوعیت فیلتر شکن را ندانید و برایتان جای سوال داشته باشد که استفاده از آنها چرا جرم محسوب می شود و ممنوع است. سالهاست که هکرهای سیاه، شرکت های سود جو و سایت های نامتعارف، نرم افزارهایی در اختیار کاربران قرار می دهند که عموما به آنها فیلتر شکن می گویند و وظیفه اصلی این نرم افزارها، عبور از موانعی است که توسط یک مرجع قانونی اعمال می گردد.

همه می دانیم که فیلترشکن ها چه می کنند ولی آیا می دانید وقتی از فیلترشکن استفاده می کنید وارد چه بازی خطرناکی می شوید؟ در واقع، مردم بدون بررسی عملکرد نرم افزارهای فیلترشکن، آنها را بر روی رایانه ی خود نصب می کنند و ممکن است این نرم افزارها خود یک  "تروجان" یا "بدافرار" باشد که اطلاعات مربوط به نام عبور و کاربری افراد را سرقت و در اختیار سرور خود قرار دهند، همچنین vpn ها اطلاعات را به صورت Encrypt شده منتقل می کنند و فرمول Decrypt کردن آن در اختیار سرور است و تضمینی وجود ندارد که سرور قبل از رسیدن اطلاعات به مقصد آن را بازخوانی نکرده باشد.

همه می دانیم که فیلترشکن ها چه می کنند ولی آیا می دانید وقتی از فیلترشکن استفاده می کنید وارد چه بازی خطرناکی می شوید؟

نرم افزارهای فیلترشکن می توانند:

1- زمینه برداشت کلیه اطلاعات شما از کامپیوترتان را فراهم می سازد.

2- آنتی ویروس و فایروالتان (کنترل ترافیک و امنیت داخل کامپیوتر) را خنثی می کند.

3- زمینه انتقال بدافزارها به کامپیوتر شما را فراهم می کند.

4- امکان ضبط تمامی فعالیت های شما در اینترنت را فراهم می سازد.

5- یوزر و پسورد سایت، وبلاگ، کامپیوتر، ایمیل و تمامی قسمت های فضای مجازی که نیاز به تایپ رمز دارد را افشا می کند.

فیشینگ

در این راستا "مصطفی دهقانی" (کارشناس ارشد کامپیوتر) در کارگاه آموزشی خود تحت عنوان "کلاهبرداری سایبری" با اشاره به این که در حال حاضر روش‌ ها و ترفندهای کلاهبرداری نیز در فضای مجازی تخصصی نشده است گفت:  "در این کارگاه یک ‌ساعته که در غرفه پلیس فتا برگزارمی ‌شود سعی بر این است که آخرین روش‌ های بزهکاران فضای مجازی برای شرکت‌ کنندگان شرح داده شود؛ چراکه با تغییرات روزبروز فضای سایبر شگردهای مجرمان نیز روزآمد می‌شود. دهقانی ادامه داد: در حال حاظر به دلیل اینکه برخی وب‌ سایت ‌ها در ایران فیلتر هستند و همین موضوع طعمه خوبی برای بزهکاران است، عمده کلاه ‌برداری ‌ها در این‌ خصوص به وقوع می ‌پیوندد."

وی اظهارداشت: "کاربران ضمن اینکه با خرید فیلترشکن‌ ها راه را برای سوء استفاده بزهکاران از اطلاعات موجود در رایانه‌ های شخصی خود باز می ‌کنند، نادانسته در دام فیشینگ (Phishing) به خصوص فیشینگ درگاه‌ های پرداخت بانک ‌ها می‌ افتند. (فیشینگ در زمینه ی امنیت رایانه‌ ای به تلاش برای سرقت و دستیابی به اطلاعات حساس افراد مانند نام کاربری، گذرواژه و اطلاعات کارت ‌های اعتباری به ‌وسیله جازدن خود به جای یک وب‌ گاه معتبر گفته می ‌شود.)

كاربران اینترنت باید بدانند كه استفاده از چنین نرم افزارها و روش ‌هایی، مانند این است كه همه محتویات رایانه خود را از تصویر و فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و كاری، آپلود كرده و در اختیار عموم قرار دهیم

این کارشناس فضای مجازی با بیان این‌ که استفاده از محیط‌ های فضای سایبر در ایران جهش سریعی داشته است و به دنبال آن، ناآگاهی مردم نیز در این زمینه به همان میزان تشدید یافته، تصریح کرد: "در دنیای امروز، اطلاعات بیش از پول و سرمایه اهمیت دارد به نحوی ‌که سوء استفاده‌ کنندگان با سرمایه‌ گذاری بر روی اطلاعات به عنوان یک گنجینه، به دنبال عملی کردن اهداف سوء خود در مقیاس یک کشور هستند و استفاده از چنین روش‌ هایی ممكن است خطرات بسیاری داشته باشد و كاربران اینترنت باید بدانند كه استفاده از چنین نرم افزارها و روش ‌هایی، مانند این است كه همه محتویات رایانه خود را از تصویر و فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و كاری، آپلود كرده و در اختیار عموم قرار دهیم. کاربران باید مراقب انتشار اطلاعات خود در فضای مجازی باشند زیرا دشمنان از کوچکترین اطلاعات استفاده سوء می‌ کنند.

فرآوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع:پلیس فتا / پایگاه فاطمیون / زلال نیوز