تبیان، دستیار زندگی
یک فروند هواپیمای بدون سرنشین با عبور از دیوار سیستم‌های ضد هوایی و راداری رژیم صهیونیستی توانست خود را به 40 کیلومتری تاسیسات هسته ای دیمونا در داخل فلسطین اشغالی برساند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نفوذ پهپاد جاسوسی تا دیمونا


یک فروند هواپیمای بدون سرنشین با عبور از دیوار سیستم‌های ضد هوایی و راداری رژیم صهیونیستی توانست خود را به 40 کیلومتری تاسیسات هسته ای دیمونا در داخل فلسطین اشغالی برساند.

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک فروند هواپیمای بدون سرنشین را صبح روز شنبه در شمال صحرای نقب در فلسطین اشغالی شناسایی و سرنگون کرد و یگان های ارتش در محل برای جستجو جهت یافتن لاشه و اجزای این هواپیما به منظور شناسایی هویت آن مستقر شدند.

دیمونا

رادیوی رژیم صهیونیستی گفت: این حادثه در منطقه جبل الخ لیل روی داد و یک یگان مراقبت هوایی هواپیمای یاد شده را بر فراز دریا در منطقه نوار غزه رصد کرد که در مسیر شرق به سمت فلسطین اشغالی پرواز می کرد.

این رادیو افزود: تصمیم به سرنگون کردن هواپیما بعد از ورود آن به یک منطقه غیرمسکونی گرفته شد و جنگنده های نیروی هوایی اسرائیل به پرواز در آمده و این هواپیما را همراهی کرده و در منطقه جبل یاتیر منهدم کردند.

این رادیو گفت: یگان های نظامی همه اجزای این هواپیما را برای بازبینی و تجزیه و تحلیل آن جمع آوری می کنند.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از اظهار نظر درباره طرفی که درپس پرده ارسال این هواپیما بوده است، خودداری کرد اما رادیوی این رژیم گفت: این باور وجود دارد که هواپیما از نوار غزه به پرواز در آمده و حاوی مواد منفجره نبوده بلکه ماموریتی اطلاعاتی داشته است.

به نوشته نهرین نت، با وجود تلاش فرماندهان رژیم صهیونیستی برای به تصویر کشیدن سرنگونی هواپیما به عنوان عملیاتی دلاورانه و ستایش ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از فرمانده نیروی هوایی و این عملیات که آن را موفقیت آمیز خواند اما این حادثه شکست مفتضحانه دستگاههای پیشرفته راداری و نیروی هوایی رژیم صهیونیستی را ثابت می کند به گونه ای که هواپیما در عمق حدود 60 کیلومتری فلسطین اشغالی پرواز می کرده است تا اینکه به مسافت 40 کیلومتری از راکتور دیمونا رسیده است.

نهرین نت افزود: این وضعیت میزان قدرت ارسال کننده هواپیما برای نفوذ به درون فلسطین اشغالی را نشان می دهد و همچنین به نظر می رسد که هدایت از راه دور و به شیوه ای حرفه ای و با قدرت بسیار بالا بوده است.

پایگاه خبری نهرین نت نوشت: حال این سوال بزرگ مطرح است که چه کسی در پس پرده عملیات نفوذ هواپیمای کنترل از راه دور بوده است؟ پاسخ هرچه باشد این حادثه بر ناتوانی رژیم صهیونیستی در محافظت از عمق فلسطین اشغالی حکایت دارد زیرا یک هواپیما می تواند به حساسترین هدف یعنی راکتور هسته ای دیمونا نزدیک شود که خط قرمز این رژیم و همه موجودیت و حیاتش به شمار می رود.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از اظهار نظر درباره طرفی که درپس پرده ارسال این هواپیما بوده است، خودداری کرد اما رادیوی این رژیم گفت: این باور وجود دارد که هواپیما از نوار غزه به پرواز در آمده و حاوی مواد منفجره نبوده بلکه ماموریتی اطلاعاتی داشته است

نا بر این گزارش، از نخستین دقایق پس از اعلام خبر سرنگونی این پهپاد، منابع خبری رژیم صهیونیستی مدعی شدند، پهپاد مذکور متعلق به ایران و تحت هدایت نیروهای ایرانی بوده و احتمالاً با همکاری حزب‌الله لبنان به سمت آسمان سرزمین‌های اشغالی به پرواز درآمده است.

در این میان، هرچند موضوع ارتباط این واقعه با ایران، تنها در حد یک ادعا مطرح است و هنوز مقامات رژیم صهیونیستی، رسما درباره منشأ اصلی این پهپاد اظهارنظری نکرده‌اند، پایگاه خبری «دبکا فایل»، وابسته به محافل امنیتی این رژیم، امروز ضمن قطعی دانستن تعلق این پهپاد به ایران، جزییاتی را نیز درباره مأموریت آن منتشر کرده است.

رژیم صهیونیستی

دبکا فایل در گزارش خود با اشاره به اینکه پهپاد مذکور پیش از سرنگونی نزدیک نیم ساعت در آسمان سرزمین‌های اشغالی مشغول گشت‌زنی و انجام مأموریت بوده، مدعی شده این ابزار تجسسی در این مدت، زمان کافی داشته تا اطلاعات به دست آمده را به مرکز کنترل خود در ایران انتقال دهد؛ اطلاعاتی که از تأسیسات نظامی آمریکایی و اسرائیلی در جنوب سرزمین‌های اشغالی جمع‌آوری شده است.

بر پایه این گزارش، هدف اصلی این پهپاد احتمالاً ضبط نشانه‌های سامانه دفاع هوایی رآکتور هسته‌ای «دیمونا» و همچنین سامانه راداری آمریکایی «X-band» بوده  که به پایگاه راداری X-band در ترکیه متصل است. به این ترتیب، در مجموع می‌توان هدف آن را ارزیابی سپر ضد موشک بالستیک آمریکا و اسرائیل در نظر گرفت.

دبکا فایل در ادامه مدعی شده، فرستادن این پهپاد، یک اقدام مقدماتی از سوی ایران جهت انجام حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بوده و در این زمینه، به اظهارات سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران استناد کرده که پیش از این، انجام چنین حمله‌ای را منتفی ندانسته بود.

به هر حال، این پایگاه خبری در بخش عمده مطلب خود به انتقاد از سامانه‌های دفاع ضدهوایی رژیم صهیونیستی پرداخته که نتوانسته‌اند در مدتی کوتاهتر، پهپاد یادشده را شناسایی و سرنگون کنند و این موضوع را یک «خطای بزرگ» دانسته است.

فرآوری: یوسف قاضی زاده

بخش سیاست تبیان


منابع: مشرق/ تابناک