تبیان، دستیار زندگی
گرچه بسیاری از افراد می‌دانند رطوبت، دشمن مدارهای الکترونیکی است و سعی می‌کنند در صورت امکان دستگاه‌های الکترونیک را از آن دور نگه دارند، اما ممکن است به هر دلیل این دستگاه‌ها، باز هم در معرض آسیب ناشی از رطوبت قرار بگیرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقتی آب بریزه روی لپ‌تاپ، چی كار کنیم؟

لپ‌تاپ


گرچه بسیاری از افراد می‌دانند رطوبت، دشمن مدارهای الکترونیکی است و سعی می‌کنند در صورت امکان دستگاه‌های الکترونیک را از آن دور نگه دارند، اما ممکن است به هر دلیل این دستگاه‌ها، که وجودشان دیگر جزیی از زندگی انسان شده است، باز هم در معرض آسیب ناشی از رطوبت قرار بگیرد.


عرق بدن، رطوبت هوا، نوشیدن در کنار این دستگاه‌ها، غفلت‌ها و... مسبب چنین آسیب‌هایی خواهد شد. اگر در آن شرایط قرار گرفتید، اطلاعات ذكر شده زیر ممکن است راهنمای خوبی برای شما باشد.

سرعت عمل و دقت

از نقش سرعت عمل و دقت غافل نشوید. بلافاصله مدار اصلی انرژی را از وسیله قطع کنید. اگر موبایل است، حتی بدون خاموش کردن از راه فشردن کلید، سریع باتری را درآورید؛ اگر صفحه‌کلید، رایانه است، کابل آن را از ورودی کیس خارج کنید یا در صورتی که نقطه اتصال کابل خارج از دسترس است، کابل برق رایانه را بکشید؛ اگر لپ‌تاپ است، علاوه بر کشیدن کابل ورودی برق، به سرعت باتری را نیز درآورید.

با هر لحظه تأخیر، امکان ایجاد یک اتصال حتی کوتاه در مدار و سوختن یا ایجاد اشکال در قسمتی از دستگاه محتمل‌تر می‌شود.

اتصال کوتاه در مدار

با هر لحظه تأخیر، امکان ایجاد یک اتصال حتی کوتاه در مدار و سوختن یا ایجاد اشکال در قسمتی از دستگاه محتمل‌تر می‌شود. دستگاه را برعکس و از طرف صفحه‌کلید روی حوله یا پارچه‌ای قرار دهید، ابتدا حوله را روی آن بکشید تا رطوبت و خیسی جذب آن شده، سپس ضرباتی کوتاه، نرم و آرام و آهسته بر پشت آن وارد کنید. دقت کنید ضربه آسیب بیشتری به دستگاه وارد نکند.

سشوار

دکمه سشوار را روی هوای سرد بگذارید و با حفظ فاصله، اجازه دهید باد خنک از منافذ صفحه‌کلید یا مجاری پشتی وارد دستگاه شده، کار تبخیر و خشک کردن رطوبت را سرعت بخشد.

گاهی مایع ریخته شده فقط روی سطح صفحه‌کلید پاشیده شده و جز رطوبت آب، املاح یا مواد دیر خشک شونده به همراه نداشته است. برای خشک کردن دستگاه در این مواقع نیازی به باز کردن اجزای آن نیست.

لپ‌تاپ

پس از انجام اعمال ذکر شده، ساعتی بعد می‌توان از دستگاه استفاده کرد، در غیر این صورت باید اقدامات بیشتر و مطمئن‌تری انجام دهید. اگر از طریقه باز کردن دستگاه آگاهی دارید، پیچ‌ها را باز کرده یا زبانه‌ها را جدا کنید تا به بُرد صفحه دسترسی پیدا کنید.

با این کار قسمت‌های خیس را بهتر و سریع‌تر می‌توان خشک کرد. در غیر این صورت از کسانی که در این کار تخصص دارند کمک بخواهید. به خصوص اگر مایع ریخته شده حاوی مواد دیر خشک باشد از روشن‌ كردن دستگاه یا اتصال آن به جریان انرژی تا زمان خشک کردن و نظافت کامل مدار، خودداری کنید.

در صورت وجود مواد دیر خشک شونده، می‌توان از اسپری‌ها و دستمال‌های مخصوص نظافت مدارهای الکترونیکی یا حتی دستمال‌های مرطوب حاوی نوعی الکل که در داروخانه‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های لوازم الکترونیک عرضه می‌شود برای نظافت بهتر مدار استفاده کرد.

توجه داشته باشید که حتی قطرات عرق بدن و نم باران هم ممکن است به ایجاد اتصالی و خرابی دستگاه منجر شود. بد نیست بدانیم كه گوشی‌های موبایل بیشتر در این شرایط قرار می‌گیرد؛ پس باید بیشتر دقت کنید.

منبع: جام جم


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: hossein-s

مطالب مرتبط:

ویژه ‌نامه «دنیای رایانه»

دانشنامه لپ تاپ (پرونده)

نكاتی جالب برای نگهداری از لپ‌تاپ

اگر لپ تاپ دارید، حتما بخوانید

راهنمای قدم به قدم خرید کامپیوتر

آشنایی با مخترع واقعی كامپیوتر