تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر فرهنگ
دانش و فناوری اطلاعات در حال تبدیل شدن به عوامل کلیدی برای توسعه در زمینه هایی همچون اقتصادی و اجتماعی هستند. این تاثیرات در بخش فرهنگ نیز قابل مشاهده است.
در نیمه دوم سال 1990، برقراری ارتباط بین رسانههای همگانی جهانی و ارتباطات رایانهای سبب شد جامعهای نوین مبتنی بر فناوری جدید به وجود آید.
فناوری اطلاعات شامل فناوری های نوین مانند رایانه، اینترنت و دیگر وسائل ارتباطی می شود.
یکی از پایه های اساسی این جامعه، بزرگراههای اطلاعاتی مانند اینترنت است که از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فضای تازهای را برای انسان ایجاد میکند.
فناوری اطلاعات موجب می شود نظرات به سرعت پخش شود، در علوم و آموزش بهبودی ایجاد شود و سبب گسترش در بخش مراقبت های بهداشتی و فرهنگ می شود.
فناوری اطلاعات و ارتباطات به یکدیگر وابسته هستند. بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات، ارتباط در سطح بین المللی و بین افراد غیرممکن خواهد بود. به وسیله این فناوری افراد در هر کجا که باشند می توانند آخرین اطلاعات مورد نیاز خود را در هر زمینه ای دریافت می کنند.
فناوری اطلاعاتی را به نوعی می توان روشی برای تولید و جمعآوری اطلاعات نام برد.
استفاده از آن و قابل دسترس بودن، یک نظام فکری و فرهنگی که همه جلوههای فرهنگی را در بر میگیرد را ایجاد می كند.
فرهنگ
به مجموعه ای از رفتارها، عادات و ... كه از طریق آموزش به تك تك افراد یك جامعه انتقال پیدا می كند و سبب می شود افراد یك جامعه مطابق با آن ها با یكدیگر كار كنند را فرهنگ می نامند.
دستاوردهای علمی به نوبه خود بر فرهنگ تاثیر می گذارند و آن را متحول می کنند.این دستاوردها كه براساس همكاری افراد با یكدیگر است كه می توان گفت نتیجه استفاده موثر از فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
هر چه سرعت چرخه فرهنگی در یك جامعه بیش تر باشد، آن فرهنگ غنی تر می گردد. در این راه استفاده از فناوری و وسایل ارتباط جمعی از جمله اینترنت، کتاب و مطبوعات موجب تقویت این امر می گردد.
اطلاع رسانی نوین با استفاده بهینه ازفناوری اطلاعات و ارتباطات، در گسترش توسعه فرهنگی کمک های شایانی می كند که عبارتند از:
برخی از مهم ترین برنامه های كشور در ارتباط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و گسترش فرهنگ:
اما راه كارهای آژانس مجازی كه در ژاپن وجود دارد برای گسترش فرهنگ به واسطه فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرح زیر است:
.gif)
با اطلاع رسانی صحیح از فواید فناوری اطلاعات و ارتباطات یك نوع پشتیبانی از گسترش و بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس به وجود می آید.
با گسترش پیدا كردن همکاری های حوزه فرهنگ و صنعت می توانند وسایل آموزشی مناسب را تولید كرده تا بتوانند افزایش کیفیت، تنوع آموزش، یادگیری و تمرین را پشتیبانی كنند.
فناوری به سرعت متحول میشود اما تغییر در بخش های مختلف اجتماعی جامعه به کندی صورت میگیرد. در صورت پذیرش فناوری، باید تغییر در ابعاد جامعه را نیز بپذیریم.