تبیان، دستیار زندگی

بیماری کرون با دل‌درد و اسهال

بیماری کرون یک نوع بیماری التهابی روده بزرگ می‌باشد که منجر به بروز ناراحتی‌هایی از قبیل درد شکم و اسهال و سوء تغذیه در فرد می‌شود. در موارد بسیار شدید، التهاب ناشی از بیماری کرون می‌تواند به قسمت‌های دیگر دستگاه گوارش فرد گسترش یابد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیماری کرون


علل بیماری کرون

پزشکان علت دقیق این بیماری را نمی دانند.

این امکان وجود دارد که باکتری یا ویروس ها این بیماری را آغاز کنند. وقتی که سیستم ایمنی فرد سعی می‌کند تا با میکروب‌ها مقابله کند، پاسخ‌های ایمنی غیرطبیعی سبب می‌شود تا سیستم ایمنی به سلول‌های خودی در دستگاه گوارش حمله کند.

برخی افراد هم زمانی به این بیماری می‌شوند که سیستم ایمنی بدن آنها پاسخ غیرطبیعی به باکتری‌های طبیعی موجود در روده بزرگ نشان می‌دهند.

 

عوامل خطر بیماری کرون

- سن: بیماری کرون در هر سنی می‌تواند بروز کند، اما بیشتر در افراد کمتر از 30 سال شایع است.

 

- سابقه خانوادگی و وراثت: افرادی که اقوام درجه یک آنها به این بیماری مبتلاست، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. اگرچه خیلی از افراد مبتلا به کرون هم هیچ گونه سابقه خانوادگی ابتلا به کرون نداشته‌اند.

 

- مصرف سیگار

 

  • محل زندگی: اگر فردی هستید که در شهر زندگی می‌کنید، شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارید. عوامل محیطی، رژیم غذایی پرچرب و غذاهای آماده از عوامل مهم ابتلا به بیماری کرون هستند.

    امروزه به دلیل افزایش شهرنشینی و استرس‌های ناشی از آن، رشد بیماری‌های التهابی روده به سرعت در حال افزایش است


علایم بیماری کرون

- اسهال: در طی بیماری کرون، التهاب روده ایجاد می‌شود. التهاب ایجاد شده سبب ورود مقدار زیادی آب و املاح به روده می‌شود. روده بزرگ هم قادر به جذب این مایع اضافی نمی‌باشد. بنابراین این مایع اضافی به صورت اسهال دفع می‌شود. انقباض‌های روده به دفع سریع‌تر آن کمک می‌کند. اسهال یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بیماران مبتلا به کرون می‌باشد.

 

- درد شکم: التهاب و زخم روده، سبب ورم قسمت‌هایی از دیواره روده می‌شود. ورم این ناحیه بر حرکت‌های طبیعی روده اثر می‌گذارد و سبب درد و گرفتگی عضلات آن می‌شود. معمولا دردهای خفیف تا متوسط این ناحیه ناشی از ابتلای فرد به حالت خفیف بیماری کرون است. بیماری کرون در حالت شدید، دردهای شدید شکم به همراه تهوع و استفراغ را به دنبال دارد.

بیماری التهابی روده

 

- وجود خون در مدفوع: غذاها در طول دستگاه گوارش حرکت می‌کنند تا به روده می‌رسند. اگر التهاب در بافت روده وجود داشته باشد، با حرکت غذا، این التهاب‌ها خونریزی می‌کنند.

بنابراین فرد مبتلا هنگام اجابت مزاج، متوجه خون در مدفوع خود می‌شود.

 

- ایجاد زخم در روده: این بیماری منجر به بروز زخم در دیواره روده می‌شود که در نهایت به زخم‌های بزرگتری تبدیل می‌شود که به عمق بافت روده نفوذ می‌کنند. فرد مبتلا ممکن است در  داخل دهان خود نیز زخم هایی داشته باشد.

 

- کاهش اشتها و کاهش وزن: دردهای شکم و ورم روده و مشکلات بعدی حاصل از آنها، منجر به از دست دادن اشتها در فرد می‌شود و وزن فرد را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

 

سایر علایم این بیماری:

- تب

- خستگی

- آرتروز

- التهاب چشم

- زخم‌های دهان

- اختلالات پوستی

- التهاب کبد یا مجرای صفراوی

- تاخیر رشد جسمی یا جنسی در کودکان

 

راه های تشخیص بیماری کرون

- عکسبرداری با اشعه ایکس از روده کوچک یا روده بزرگ

 

- آزمایش کولونوسکوپی یا سیگموئیدوسکوپی: در این آزمایش‌ها، پزشک متخصص با استفاده از لوله باریک و مجهز به دوربین، می‌تواند داخل روده بزرگ را مشاهده کند.

 

- بیوپسی: پزشک نمونه ای از بافت روده را برداشته و آزمایشات مربوطه را بر روی آن انجام می‌دهد.

 

- آزمایش مدفوع: در این آزمایش وجود خون و یا عفونت را در مدفوع بررسی می‌کنند.


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.