تبیان، دستیار زندگی
هنگامی که یک مرد به سن 25 سالگی می‌رسد، پروستات او شروع به رشد می‌کند. این بزرگی طبیعی را بزرگی خوش‌خیم پروستات (BPH)...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بزرگ شدن طبیعی پروستات در مردان


هنگامی که یک مرد به سن 25 سالگی می‌رسد، پروستات او شروع به رشد می‌کند. این بزرگی طبیعی را "بزرگی خوش‌خیم پروستات" (BPH) می‌نامند و شایع‌ترین علت بزرگی پروستات است.


بزرگ شدن پروستات در مردان

BPH عارضه‌ای خوش‌خیم است که به سرطان پروستات منجر نمی‌شود،‌ گرچه ممکن است این دو بیماری همراه هم وجود داشته باشند.

علائم بزرگی خوش‌خیم پروستات

- دیر شروع شدن جریان ادرار،‌ جریان ادرار منقطع یا ضعیف

- نیاز فوری به ادرار کردن، نشت ادرار، قطره قطره آمدن ادرار

- تکرر ادرار به خصوص در شب

در اثر بروز این علائم بسیاری از مردان به دنبال درمان نمی‌روند.

خبر خوب این است که درمان‌های بزرگی خوش‌خیم پروستات به طور مداوم در حال پیشرفت هستند.

تسکین علائم بزرگی خوش‌خیم پروستات

1- برخی مردان که عصبی و پراسترس هستند، به دفعات بیشتری ادرار می‌کنند. کاهش استرس با انجام ورزش مرتب و تمرین تکنیک‌های آرام‌بخشی مانند یوگا می‌تواند به این مردان کمک کند.

2- هنگامی که به توالت می‌روید، برای تخلیه کامل مثانه به خود وقت دهید. این کار نیاز به آمدن مجدد به توالت برای ادرار کردن را کاهش می‌دهد.

بزرگی خوش خیم پروستات غالباً در مردان در سنین بالاتر از 50 سال و با علائم و نشانه های متعددی چون تکرر ادرار، سوزش و دفع دردناک ادرار دیده می شود

3- با پزشک خود در مورد داروهای بانسخه و بدون‌نسخه‌ای که مصرف می‌کنید، صحبت کنید. برخی از داروها ممکن است در ایجاد مشکل شما موثر باشند. دکترتان ممکن است با تنظیم دوز یا برنامه مصرف دارو و یا تجویز دارویی متفاوت که مشکلات ادراری کمتری ایجاد می‌کند، به شما کمک کند.

4- از نوشیدن مایعات به خصوصی نوشیدنی‌های کافئین دار در شب‌ هنگام پرهیز کنید. این مواد ممکن است بر انقباض عضلانی مثانه اثر بگذارند و تولید ادرار در کلیه را افزایش دهند و در نتیجه نیاز به ادرار کردن در شب را ایجاد کنند.

لیزردرمانی برای بزرگی خوش خیم پروستات

با توجه به سن افراد و ابتلا به انواع بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، ریوی و خونی گاهی جراحی برای درمان بیماران ارولوژی مناسب نیست و در چنین مواردی لیزردرمانی توصیه می شود.

درمان بزرگی خوش خیم پروستات در برخی بیماران مسن با بیماری های زمینه ای، سونداژ تا پایان عمر است که هر سه هفته یک بار تعویض می شود.

چنانچه وزن پروستات بزرگ شده به حداکثر 45 گرم برسد، به درمان دارویی پاسخ نمی دهد و بنا بر نظر پزشک متخصص یکی از انواع درمان های جراحی (روش بسته TURP و یا پروستاتکتومی باز) استفاده می شود.

در روش بسته TURP از طریق مجرای ادرار، پروستات بزرگ شده تراشیده و برداشته می شود، اما در پروستاتکتومی باز، برشی در ناحیه سوپراپوبیک داده و غده پروستات برداشته می شود.

اگر چه در بزرگی خوش خیم پروستات 70 تا 80 درصد غده برداشته می شود، اما جراح حین عمل، کپسول پروستات را برنمی دارد، از این رو برگشت مجدد بزرگی پروستات نه در فاصله زمانی کوتاه بلکه پس از گذشت 5 تا 6 سال را انتظار داریم.

انتخاب شیوه درمانی اعم از دارویی و جراحی بر اساس نتایج معاینه، نمونه برداری و اندازه گیری حجم  پروستات به کمک روش تصویربرداری سونوگرافی است.

فرآوری : نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

همشهری آنلاین

نظام پرستاری کشور - جلال الدین رحمانی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.