تبیان، دستیار زندگی
گاهی اوقات جامعه مجازی برایمان دنیای مخربی را می سازد که آگاهانه وبا خواست خودمان در آن گرفتار می شویم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کانکت شدن به خوبی ها و بدی ها

دنیای مجازی و امنیت خانواده(1)


گاهی اوقات جامعه مجازی برایمان دنیای مخربی را می سازد که آگاهانه و با خواست خودمان در آن گرفتار می شویم .

دنیای مجازی، اینترنت

امروزه دنیای مجازی در مواردی مانع حضور فیزیکی انسانها در محیط های مختلف می شود و به نوعی در وقت و هزینه صرفه جویی می کند، اما متاسفانه در کنار فواید و مزیت های زیاد این فناوری که مهمترین آن دسترسی سریع و آسان به داده ها  است ، تخریب ونابودی آهسته و بدون سر و صدای فضای اینترنت  اثرات جبران ناپذیری را به همراه می آورد که تا سالها جامعه و خانواده را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

تشخیص ضرر و زیان های دنیای مجازی در محیط خانواده و به تبع آن اثرات مخرب آن در جامعه که خانواده ها مهمترین عناصر تشکیل دهنده آن هستند به راحتی امکان پذیر نیست.

اگر کمی به گذشته برگردیم خواهیم دید که اینترنت تقریبا در ده سال گذشته آنچنان مورد توجه نبوده است، اما پس از گذشت مدتی کوتاه ،جامعه بشریت با پیشرفت  و تنوع روز افزون ابزارهای ارتباط جمعی مخصوصا رایانه روبرو شده است ، این در حالی است که تمایل و خواسته مردم نسبت به تهیه و استفاده از این ابزار چندین برابر شده است .

در گذشته استفاده از رایانه در انحصار متخصصین این رشته و گاها افرادی بود که نیاز به این ابزار در راستای حرفه و شغل خود داشتند ،اما امروزه تنوع و جذابیت بازی های رایانه ای به همراه فضای جذاب و گسترده اینترنت کودکان ونوجوانان را نیز مشتاق به استفاده از آن ساخته است .

مسئله مهم و خطر ساز آن است که بهره مندی تمامی قشرهای جامعه از اطلاعات وداده های  اینترنت است، به کوتاه سخن هر شخصی در هر جایگاه وموقعیت اجتماعی در کمتر از لحظه ای می تواند به این داده ها  دست پیدا کند .نگرانی راجع به فساد فضای مجازی زمانی شکل می گیرد که در بسیاری از موارد کاربران به صورت ناخواسته مطالب ،تصاویر وپیام هایی  را دریافت می کنند که در ابتدای امر در پذیرش آن قصد و تمایلی ندارند .

در حقیقت تنها با اتصال یک سیم کوچک به این  دستگاه، رایانه، شما را به دنیای بزرگترها کوچکترها ،زشتی ها زیبایی ها وخلاصه هر آنچه تا قبل از ابداع این موجود آهنی دارای حریم وچارچوب مذهبی ،ملی وعرفی بود می کشاند.

اگر پیشرفت سرطان وبیماری های مختلف به دلیل آلودگی محیطی وشیوه غلط در زندگی نوع انسان ها به وجود آمده است پیشرفت رفتارهای ناشایست وترویج فحشا ونگاه های غلط به زندگی همانند سرطان به روح انسان ها رخنه کرده است.

افزایش آمار طلاق ، توقعات غیر منطقی در زندگی زناشویی ،اعتیاد،خودکشی وفرار از خانه جوانان از جمله تخریب های پیشرفت فناوری است

متاسفانه اعتیاد به استفاده از این ابزار در شیوه ناصحیح بنیان خانواده را متزلزل ساخته ونگاه زوجین ،حتی فرزندان را به زندگی تغییر داده است .

افزایش آمار طلاق ، توقعات غیر منطقی در زندگی زناشویی ،اعتیاد،خودکشی  وفرار از خانه جوانان از جمله تخریب های پیشرفت فناوری است.

آیا تنها راه مبارزه با این هجمه شدید رفتارهای غیر اخلاقی دوری از فضای اینترنت است؟ آیا بهتر نیست سعی کنیم تا با کتاب و مجله وروزنامه خود را سرگرم کنیم ،شاید هم باید با دلی شیر و روحیه ای پولادین وارد عرصه  خطر در  این دنیا شویم تانگذاریم ذره ای ازاین میکروب  های فاسد در روح وجانمان نفوذ کنند؟!

فاطمه فردوسی

بخش خانواده ایرانی تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.