10 روش برای هضم بهتر غذا
1 - به گونهای غذا بخورید که هضم بهتری صورت گیرد
ابتدا شما باید غذاهایی که به آسانی هضم میشوند را در بین وعده های غذاییتان میل کنید و سپس به سمت غذاهای پیچیده تر بروید. به یک اتوبان فکر کنید، اگر که ماشینهایی که سرعت کم دارند در جلو باشند، ماشینهای با سرعت زیاد را در پشت خود نگه میدارند و همین باعث ترافیک میشود. دقیقاً همین کار برای غذای شما اتفاق میافتد. غذاهایی که سریعاً هضم میشوند را ابتدا بخورید و سختترها را نگه دارید تا در نیمه دوم وعده غذاییتان بخورید. در زیر توالی زمانی برای گروههای مختلف غذایی آورده شده است.
آب و آب میوه: 20 تا 30 دقیقه
میوه ها و فالوده و سوپ: 30 تا 45 دقیقه
سبزیجات: 30 تا 45 دقیقه
لوبیا، غلات و نشاسته ها: 2 تا 3 ساعت
گوشت، ماهی، مرغ: 3 یا چند ساعت
2 - نوشیدنیهای گرم و یا ولرم با وعده غذاییتان مصرف کنید
نوشیدنیهای یخ و خنک پروسه هضم را کند میکنند به طور مثال گذاشتن یخ روی یک عضله را نگاه کنید. عضله سفت میشود و به خوبی عمل نمیکند آب گرم یا آبی که در دمای اتاق باشد، آب میوه یا چای بدون کافئین هضم مناسب را برای شما فراهم میآورد. (فقط ترافیک را به یاد آورید، نوشیدن مایعات مقدمتر از وعدههای غذایی است)
3 - در زمانهای مناسب غذا بخورید
خیلی مهم است که غذایی که میخورید و زمانی که آن را میل میکنید، از قبل معین باشد. خوردن غذاهای مشابه و زمانهای مشخص در روز اثرات معینی بر روی سیستم گوارش شما دارد.
4 - از این که چه چیزی میخورید و اندازه آن چقدر است آگاه باشید
مصرف بیش از حد غذا یکی از دلایل مهم هضم نشدن غذا است. مغز ما علائم احساس پر بودن را دقیقاً 10 دقیقه بعد از این که واقعاً احساس پر بودن بکنید میفرستد. پس قبل از این که احساس پر بودن بکنید دست از غذا خوردن بکشید. عجیب این است که 10 دقیقه بعد میفهمید که سیر هستید.
وقتی که خمیده یا قوز دار غذا میخورید فشار زیادی را روی ارگانهای شکمتان
وارد میکنید. این فشار زیاد میتواند منجر به هضم ضعیف غذا شود. شما باید نشستن به حالتی شانههایتان رو به عقب و چانهتان رو به بالا است غذا بخورید
5 - غذایتان را کامل بخورید و در حین غذا خوردن صحبت نکنید
جویدن غیر کامل و صحبت کردن در حین غذا خوردن میتواند باعث بلعیدن نامناسب شود. سیستم گوارش ما به گونه ای طراحی نشده که بتواند تکههای بزرگ غذا را هضم کند، وقتی که ما ابعاد بزرگ در معده مان قرار میدهیم میتواند باعث شود که هضم غذا نیمه کاره انجام شود.
6 - در حین غذا خوردن آرام باشید
غذا خوردن در عجله باعث میشود که استرس شما بالا رود و پروسه هضم غذا کند شود. محیط آرام و زیبایی را در حین غذا خوردن برای خود ایجاد کنید و برای غذا خوردن خود زمان کافی بگذارید.
7 - در وضعیت بدنی مناسبی قرار داشته باشید
وقتی که خمیده یا قوز دار غذا میخورید فشار زیادی را روی ارگانهای شکمتان وارد میکنید. این فشار زیاد میتواند منجر به هضم ضعیف غذا شود. شما باید نشستن به حالتی شانههایتان رو به عقب و چانهتان رو به بالا است غذا بخورید این حالت اجازه میدهد که ارگانهای گوارشی شما فضای بیشتری داشته باشند و همین امر باعث بهبود گوارش شما میشود.
8 - شبها دیر وقت غذا نخورید
بدن ما خصوصاً سیستم گوارشی مان کار خود را در بعدازظهرها کند میکنند و در این ساعات استراحت کرده و دوباره جوان میشوند. زمانی که ما در ساعات انتهایی شب غذای زیادی وارد معده مان میکنیم آنزیمهای های کافی برای هضم غذا وجود ندارد. این غذا های هضم نشده در معدهتان میماند و باعث میشود که راحت بخوابید.
9 - راه رفتن تند بعد از غذا خوردن
حرکت نکردن تا 30 دقیقه بعد از غذا را فراموش کنید. افزایش فعالیت فیزیکی میتواند باعث جلو حرکت کردن دستگاه گوارش شما بشود و در نهایت منجر به افزایش تولید آنزیمهای گوارشی شود. این میتواند باعث کامل شدن گوارش شما بشود.
10 - چرخشهای نخاعی
چرخشهای نخاعی باعث میشود که میزان مواد سمیای که در سیستم عصبی آزاد میشود را کاهش دهد که همین اثر آرام بخشی دارد. زمانی که شما در وضعیتی قرار دارید که پای خود را دراز کردهاید، به آرامی به سمت راست بروید نگه دارید در حالی که 5 نفس عمیق میکشید و سپس به سمت چپ خم شوید و این پروسه را تکرار کنید.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: سیمرغ
مطالب مرتبط:
بهترین دمای غذا برای دستگاه گوارش
توصیههایی برای پیشگیری از احساس سنگینی و ورم معده
خوب جویدن به هضم غذا کمک میکند
مشکلات ناشی از عدم هضم غذا و درمان آن