تبیان، دستیار زندگی
پلیس فتا استان خراسان شمالی پنج روش کلاهبرداری در شبكه‌های اجتماعی را منتشر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چهار روش کلاهبرداری در شبكه‌های اجتماعی


پلیس فتا استان خراسان شمالی چهار روش کلاهبرداری در شبكه‌های اجتماعی  را منتشر کرد.

کلاهبرداری

امروزه فیس‌بوک با داشتن 900 میلیون کاربر جزو تجربیات تکرار نشدنی زندگی آنلاین به شمار می‌رود اما متاسفانه همین کشور بزرگ می‌تواند منبعی خطرناک برای اطلاعات کاربران آن نیز باشد.

هر سرویسی که بزرگ می‌شود، به همان اندازه برای کلاهبرداران و هکرها هم ارزشمند می‌شود و لقمه‌ای چرب برای کسب درآمد به حساب می‌آید. فیس‌بوک نیز از این قاعده مستثنا نیست.

جرایم سایبری همیشه در جریان هستند اما در مورد شبکه‌های اجتماعی باید گفت این جرایم را بسیار آسان تر می توان مرتکب شد مثلا در شبکه‌های اجتماعی کاربران بدون اینکه یکدیگر را به خوبی بشناسند با یکدیگر دوست می‌شوند و اطلاعات خود را در اختیار هم قرار می‌دهند.

هیچ کدام از شبکه‌های اجتماعی موجود به اندازه فیس‌بوک پتانسیل اجرای جرایم سایبری را ندارند به خصوص اینکه فیس‌بوک بیش از صدها میلیون کاربر دارد و امکان اجرای هر سواستفاده‌ای از آن بسیار ساده تر است برای آشنایی با جرایمی که از طریق فیس‌بوک انجام می‌شوند .

برخی از وب‌سایت‌ها، در مقایسه با صفحات اجتماعی منابع بسیار آسان تری برای ربودن اطلاعات شخصی هستند. با همه اینها، با اینکه در آنها می‌توان از اطلاعات شخصی خود محافظت کرد، اما بسیاری از کاربران اطلاعاتی همچون ایمیل، شماره تلفن، نشانی، تاریخ تولد و بسیاری از اطلاعات شخصی خود را در معرض دید همگان قرار می دهند

چند نمونه از رایج ترین آنها را برایتان انتخاب کرده‌ایم:

1-هک کردن حساب‌های کاربری: این ابزارها اصولا گرد رمزهای عبور رایج می‌گردند و برخلاف ایمیل‌ها، معمولا از نام ها و تاریخ‌ها استفاده می‌کنند. به محض هک کردن یک اکانت، هکر می‌تواند از آن به عنوان یک وسیله مطمئن برای ارسال اسپم استفاده کند یا اطلاعات آن حساب کاربری را بفروشد. فروختن اطلاعات در مقابل دریافت پول رایج ترین روش کلاهبرداران و هکرهای اینترنتی است. در دنیای مجازی، اطلاعات کاربران ارزش و بهای بسیاری دارند.

2- استفاده از حساب‌های کاربری: یکی از روش‌های مستقیم دزدی هویت، زمانی است که هکر با استفاده از شناسه کاربری و رمز عبور دزدیده شده وارد اکانت کاربر می‌شود. به محض اینکه هکرها آنلاین می‌شوند، تمام فهرست دوستان کاربر و اطلاعات آنها را در اختیار دارند. در این‌گونه مواقع کلاهبردار می‌تواند با استفاده از هویت فرد قربانی، طرح‌های فریب کارانه خود را مانند حیله «لندن» اجرا کند.

اینترنت

3- شبیه سازی پروفایل: شبیه سازی پروفایل صفحات اجتماعی روشی است که در آن با استفاده از اطلاعات و عکس‌های محافظت نشده فرد، می‌توان اکانتی جدید با نام و مشخصاتی بسیار شبیه به کاربر ساخت. یعنی کپی پروفایل موجود، یک پروفایل جعلی درست کرد. کلاه‌بردارها با این روش و استفاده از پروفایل جعلی برای همه قربانیان خود درخواست دوستی ارسال می‌کنند کاربر قربانی به خیال اینکه که فرستنده تقاضای دوستی را می‌شناسد، درخواستش را قبول می‌کند غافل از اینکه این پروفایل جعلی دامی برای سو استفاده از اطلاعات او خواهد بود.

4- استخراج اطلاعات محافظت نشده: برخی از وب‌سایت‌ها، در مقایسه با صفحات اجتماعی منابع بسیار آسان تری برای ربودن اطلاعات شخصی هستند. با همه اینها، با اینکه در آنها می‌توان از اطلاعات شخصی خود محافظت کرد، اما بسیاری از کاربران اطلاعاتی همچون ایمیل، شماره تلفن، نشانی، تاریخ تولد و بسیاری از اطلاعات شخصی خود را در معرض دید همگان قرار می دهند.

بخش ارتباطات تبیان

منبع: پلیس فتا