تبیان، دستیار زندگی
دوست دارید در گرمای تابستان امسال، سردترین نقطه خاورمیانه را تجربه کنید؟ ما به شما غار یخی چما را پیشنهاد می کنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سردترین نقطه خاورمیانه در ایران
غار یخی چما


دوست دارید در گرمای تابستان امسال، سردترین نقطه خاورمیانه را تجربه کنید؟ ما به شما غار یخی چما را پیشنهاد می کنیم. غاری که در فصل تابستان هیچ جای دیگر را به خنکی آن پیدا نخواهید کرد. به خنک ترین نقطه ایران در روزهای گرمترین فصل سال بیایید، به سرزمین آبهای شیرین ایران، به کوهرنگ سرچشمه زاینده رود و کارون و دز و چشمه های بسیار خنک با آب گوارا.

نشستن برف زمستان در تنگه ای صخره ای، زاویه تابش نور خورشید به تنگه و آب شدن برفها در تابستان، باعث فرسایش قسمت پایین برفها شده و به تدریج تشکیل یک غار یخی در طول گذشت صدها هزار سال رقم زده است. سطح وسیع برف انبار غاریخی چما، محلی برای تفریح و سرگرمی جوانان و نوجوانان عشایری منطقه 'چما' شده که علاوه بر این در سالهای اخیر نیز مسابقات اسکی تابستانه کشور نیز در این محل برگزار شده است.

غار یخی چما

غاریخی چما یا چی ما که نام آن برگرفته از گویش رایج بختیاری عشایر منطقه است، دل به کوه و دره زده است تا به خنک کننده ای طبیعی و روح نواز مردم تبدیل شود.

این غار به بزرگترین منبع آب شیرین ایران شهرت دارد و یکی از بی نظیرترین و کم نظیرترین نقاط گردشگری ایران است که برای بسیاری از گردشگران ناشناخته مانده است

این غار در فاصله 25 کیلومتری چلگرد در نزدیکی روستای شیخ علیخان قرار دارد و با قندیل های فراوان یخی اش یکی از نادرترین و اعجاب انگیزترین غارهای منطقه به حساب می آید. از زیر یخ های این غار چشمه ای با آب سرد در جریان است که نهایتاً به سد کوهرنگ می ریزد. قرار گرفتن در دره های عمیق و انباشت حجم برف های چندین ساله در این مکان سبب شده قندیل های یخ و توده های عظیم برف به صورت دایمی و در تمام فصول سال باقی بمانند.

این غار به بزرگترین منبع آب شیرین ایران شهرت دارد و یکی از بی نظیرترین و کم نظیرترین نقاط گردشگری ایران است که برای بسیاری از گردشگران ناشناخته مانده است.

غار یخی چما

غار چما  در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد و باید آن را در مقابل دشت چما  ببینید که شبیه به تنگه ای بزرگ به نظر می رسد؛ یک انباری پربرف که ارتفاع برف های آن تا ‎ 50متر می رسد!

فاصله این غار تا مرکز استان 92 کیلومتر است که تمام مسیر آن، آسفالته و ماشین رو است. یادتان باشد که در سفر به این غار، مراقب لغزش به داخل غار و رودخانه آن باشید. سال گذشته، یکی از گردشگران که به این غار سر زده بود، به خاطر ریزش بخشی از غار به داخل غار و رودخانه جاری در بستر آن سقوط کرد و متاسفانه جان خود را از دست داد.

فراوری: الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از شبکه ایران، بیابان های ایران