حکم پوشیدن مانتوهای تنگ و کوتاه را می دانید؟

حجاب دافعه آسیب های اجتماعی و بسترساز رشد، ترقی و عزت بانوان در اجتماع است، و نیز رعایت حجاب موجب استحکام و پایداری کانون خانواده است.
در ابتدای این مقاله سعی داریم خیلی خلاصه فایده حجاب را در بعد فردی بررسی کنیم:
یكی از فواید و آثار مهم حجاب در بُعد فردی، ایجاد آرامش روانی افراد جامعه است كه یكی از عوامل ایجاد آن عدم تهییج و تحریك جنسی است؛ در مقابل، فقدان حجاب و آزادی معاشرتهای بیبندوبار میان زن و مرد، هیجانها و التهابهای جنسی را فزونی میبخشد و تقاضای روابط جنسی را به صورت عطش روحی و یك خواست اشباع نشدنی درمیآورد.
غریزهی جنسی، غریزهای نیرومند، عمیق و دریا صفت است كه هرچه بیشتر اطاعت شود بیشتر سركش میگردد؛ همچون آتشی كه هرچه هیزم آن زیادتر شود شعلهورتر میگردد. بهترین شاهد بر این مطلب این است كه در جهان غرب كه با رواج بیحیایی و برهنگی، اطاعت از غریزهی جنسی بیشتر شده است، هجوم مردم به مسئلهی روابط جنسی نیز زیادتر شده و تیراژ مجلات و كتبی که رابطه جنسی را رواج میدهند بالاتر رفته است. این مطلب پاسخ روشن و قاطع به افرادی است كه قائل به این هستند که همهی گرفتاریهایی كه در كشورهای اسلامی و شرقی بر سر غریزهی جنسی وجود دارد، ناشی از محدودیتهاست؛ و اگر به كلی هرگونه محدودیتی برداشته شود و روابط جنسی آزاد شود، این حرص و ولعی كه وجود دارد، از بین میرود.
البته از این افراد باید پرسید؛ آیا غرب كه محدودیت روابط زن و مرد و دختر و پسر را برداشته است، حرص و ولع جنسی در بین آنان فروكش كرده یا افزایش یافته است؟!
پاسخ هر انسان واقعبین و منصفی به این سۆال این است كه نه تنها حرص و ولع جنسی در غرب افزایش یافته است، بلكه هر روز شكلهای جدیدتری از تمتّعات و بهرهبرداریهای جنسی در آنها رواج و رسمیت مییابد.
یكی از زنان غربی منصف، وضعیت جامعهی غرب را در مواجهه با غریزهی جنسی اینگونه توصیف كرده است:
بعضی افراد میگویند مسئلهی غریزهی جنسی و مشكل زن و حجاب در جوامع غربی حل شده است؛ آری، اگر از زن رویگرداندن و به بچه و سگ و یا همجنس روی آوردن حل مسئله است، البته مدتی است این راه حل صورت گرفته است!! (احمد صبوری اردوباری، آیین بهزیستی اسلام، ج 3، ص 302)
از مهمترین فواید فردی حجاب دافعه آسیب های اجتماعی و بسترساز رشد، ترقی و عزت برای تک تک بانوان در اجتماع است، علاوه بر آن رعایت حجاب موجب استحکام و پایداری کانون خانواده است.
در این قسمت، نوشتار کوتاهمان را با دو سوال در حوزهء حجاب ادامه میدهیم:
سوال: در صورتی که زن می داند مرد نامحرم به قصد لذت به صورت و دستهای معمولی زینت نشده او نگاه می کند، در این فرض پوشاندن صورت و دستها لازم است یا خیر؟
آیة الله خامنه ای(دام ظله):
در فرض مذکور باید حتی وجه و کفین خود را هم بپوشاند.
آیة الله بهجت(ره):
پوشاندن دست و صورت مطلقاً بنا بر احتیاط لازم است.
آیة الله تبریزی(ره):
بلی در این صورت بنا بر احتیاط، پوشاندن لازم است.
آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظله):
دست و صورت بنا بر احتیاط واجب باید پوشیده شود(جامع الاحکام 2/165).
آیة الله فاضل لنکرانی(ره):
بلی پوشاندن آن لازم است.
سوال:پوشیدن مانتوهای تنگ و کوتاه توسط زنان که حجم بدن آنها پیداست، از نظر شرعی چه صورتی دارد؟
آیة الله خامنه ای(دام ظله):
اگر موجب جلب توجه نامحرم یا باعث فساد و ارتکاب حرام گردد جایز نیست.
آیة الله بهجت(ره):
اگر موجب ریبه باشد حرام است.
آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله):
جایز نیست.
آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظله):
پوشیدن مانتو به نحو متعارف امروز کافی نیست علاوه بر اینکه مانتو مفاتن بدن و برجستگیهای آن را نمی پوشاند و در انظار اجانب مَعرَضیَّت برای فساد دارد و صورت و دست هم پوشیده نمی شود و بهترین پوشش چادر است که تمام مفاتن بدن را از نظر نامحرمان حفظ می کند.
آیة الله سیستانی(دام ظله):
پوشاندن آن از نامحرم لازم است.
آیة الله سبحانی(دام ظله):
حجم بدن زن باید پوشیده باشد.
فرآوری: آمنه اسفندیاری
بخش احکام اسلامی تبیان
منابع:
کتاب حجاب شناسی حسین مهدی زاده
سایت اندیشه قم
جهان نیوز
