تبلیغات آویزان چیست؟
آشنایی با انواع شیوه های تبلیغات اینترنتی
در قسمت اول از این مقاله به بررسی برخی از شیوه های تبلیغاتی در اینترنت چون تبلیغات بنری، تبلیغات متنی و.... پرداختیم، اکنون در این قسمت با سایر روش ها آشنا خواهیم شد.
تبلیغات آویزان
(Hover Ads)
در تبلیغات پاپ.آپ معمولا از طریق کد «جاوا اسکریپت» دستور باز شدن یک صفحهی جدید «اچ.تی.ام.ال» همراه صفحهی اصلی صادر میشد. ممانعت از نمایش تبلیغات پاپ.آپ از طرف برخی مرورگرهای اینترنتی و نوارهای ابزار باعث شد تبلیغگران راه جدیدی برای نمایش آگهیهایشان پیدا کنند. تبلیغات آویزان در واقع نوع جدید و دیگری از تبلیغات پاپ.آپ هستند که با استفاده از تکنولوژی صفحات اچ.تی.ام.ال دینامیک (DHTML) نمایش داده میشوند. در این نوع بهازای هر تبلیغ یک صفحهی اچ.تی.ام.ال جدید در مرورگر باز نمیشود. این نوع تبلیغات درهنگام باز شدن صفحهی اصلی، در قالب کادری بهصورت آویزان و شناور روی صفحه قرار میگیرند و بخشی از آن را میپوشانند. این نوع تبلیغات هرچند از سوی مخاطب قابل چشمپوشی نیستند و حتما به رویت او میرسند، ولی برای برخی کاربران آزاردهنده هستند.
نوع دیگری از تبلیغات آنلاین که به آگهیهای شناور (Floating Ads) نیز معروفند نیز شبیه به همین دسته هستند. آگهیهای شناور پس از نمایان شدن بهصورت اتوماتیک بر روی صفحهی درخواستی کاربران، در مدت زمان معینی (بهطور معمولل 5 تا 30 ثانیه) خود بهخود بسته میشوند.
تبلیغات بینابینی
(Interstitial Ads)
صفحات وب بینابینی (Interstitials Webpages) قبل یا بعد از نمایش یک صفحهی وب درخواستی بهنمایش در میآیند. بهعبارتی شما برای دیدن صفحهی مورد نظرتان ابتدا باید این صفحات را ببینید. اینگونه صفحات گاهی برای دریافت اطلاعات از کاربر و یا ارائه هشدار یا تایید به او و گاه برای نمایش آگهی درنظر گرفته میشود. در این حالت صفحهی آگهی بین مخاطب و صفحهی هدف قرار میگیرد و حتما به رویت او خواهد رسید. هرچند ممکن است این واسطه برای او خوشایند نباشد.
محیط بازیهای آنلاین نیز فضای جدید دیگری برای نمایش تبلیغات هستند. در این شیوه، آگهی متناسب با محیط بازی و در دل روایت آن تعریف میشود و در هنگام بازی کردن در موقعیتی مناسب نمایش داده میشود. اما مهمترین شیوهی جدید تبلیغات آنلاین، ارائه در محیط شبکههای اجتماعی آنلاین است که به چندین نوع مختلف انجام میشود
نبلیغات ویدئویی
(Video Ads)
همزمان با افزایش سرعت دسترسی به اینترنت در سراسر دنیا و گسترش انتشار و مشاهده فایلهای ویدئویی توسط کاربران، استفاده از این رسانه در دنیای تبلیغات در قالب آگهیهای ویدئویی نیز گسترش یافته است. ویدئوهای تبلیغاتی گاهی در بالا یا کنار صفحات وب همچون بنرهای تبلیغاتی نمایش داده میشوند. همچنین ممکن است ویدئو بخشی از یک بنر پیشرفتهی فلش باشد.
روش دیگر نمایش آنها در جماعتهای محتوایی و وبسایتهای بهاشتراکگذاری ویدئو مانند یوتیوب است. در این حالت آگهی ویدئویی در مدت زمانی کوتاه در ابتدا، انتها یا میانهی ویدئوی مورد نظر شما نمایش داده میشود.
تبلیغات ایمیلی
(Email Ads)
از دیگر شیوههای قدیمی بازاریابی و تبلیغات اینترنتی استفاده از ایمیل است. در تبلیغات ایمیلی آگهی در قالب یک ایمیل تنظیم میشود و برای تعداد زیادی آدرس ارسال میشود. برخی سازمانها، نهادها و شرکتها لیستی از مشتریان و کاربران خود دارند و تبلیغات مربوط به خود را برای آنها ارسال میکنند. حالت دیگر زمانی است که این گونه ایمیلها برای مشتریان یا کاربران بالقوه فرستاده میشود، مثلا ارسال تبلیغات مربوط به یک کتاب جدید برای لیست چندصدنفره از کتابخوانان حرفهای. برخی شرکتهای بازاریابی و تبلیغات آنلاین نیز در قبال دریافت مبالغی آگهی آماده شده را به بستههای آدرس ایمیل چندهزارتایی که در اختیار دارند ارسال میکنند. علیرغم قدیمی بودن شیوهی ارتباطی ایمیل در فضای وب، در صورتی که به درستی از این ابزار استفاده شود این نوع تبلیغات همچنان میتواند اثربخش باشد.
تبلیغات زمینهای
(Contextual Ads)
از جمله رویکردهای جدیدتر و هدفمند تبلیغات آنلاین، تبلیغات زمینهای (Contextual Ads) است. در این شیوه تبلیغات، سسیتم نمایش آگهی که معمولا نرمافزار هوشمندی است، محتویات صفحهای که برای نمایشدادن درخواست شده را بررسی میکند و آگهی متناسب با آن را نشان میدهد. نمایش تبلیغات تعدادی از شیوههایی که تاکنون معرفی شدند ممکن است از طریق این رویکرد انجام شود. مثلا تبلیغات روی صفحهی وب به شیوهی بنر یا متن و یا تبلیغات پاپ.آپ، میتوانند بهشکل زمینهای و متناسب با محتویات صفحه به نمایش درآیند. تبلیغات در متن (In-text advertising) و تبلیغات در تصویر (In-image advertising) دو شیوهی تبلیغات اینترنتی زمینهای هستند. تبلیغ در صفحهی نتایج موتورهای جستوجو نیز نوعی از تبلیغات زمینهای محسوب میشود.
خبر-آگهیهای آنلاین
(Online Advertorials)
در مطبوعات مطالبی با عنوان «ادورتوریال» (Advertorial) وجود دارند که در ایران با عنوان «رپورتاژ آگهی» شناخته شدهاند. این مطالب علیرغم اینکه ظاهری شبیه به سایر مقالات و مطالب دارند، اما در واقع باسفارش قبلی و باهدف تبلیغ تهیه شدهاند. در فضای وب و در برخی وبسایتهای خبری و مجلات اینترنتی نیز از چنین شیوهای برای تبلیغات استفاده میشود. گزارشها و خبرهای تبلیغکنندهی برخی شرکتها و سازمانها در قالب «گزارش-آگهیها» و «خبر-آگهیها» در برخی وبسایتها منتشر میشود. این مطالب باید از سوی وبسایت نمایشدهنده، از طریق عناوین یا علامتهای خاص از مطالبی که توسط تحریریه تهیه میشوند جدا شده تا به اعتماد مخاطبان لطمهای وارد نشود.
آگهیهای شناور پس از نمایان شدن بهصورت اتوماتیک بر روی صفحهی درخواستی کاربران، در مدت زمان معینی (بهطور معمولل 5 تا 30 ثانیه) خود بهخود بسته میشوند
حمایت از وبسایتها
(On-Site Sponsorships)
شیوهی دیگر تبلیغات در فضای آنلاین، اسپانسر یا حامی است. همانطور که در دنیای واقعی برخی مجموعهها، اسپانسر مجموعههای دیگر میشوند و این برای آنها ارزش تبلیغاتی دارد، در دنیای مجازی نیز شرکتها، سازمانها، نهادها و سایر مجموعهها میتوانند اسپانسر وبسایتها باشند. در اینصورت لوگوی کوچک یا عنوان مجموعهی حمایتکننده معمولا در پایین صفحات اینترنتی وبسایت هدف قرار میگیرد و با عباراتی از قبیل «حمایت شده توسط» مشخص میشود. این تصویر یا متن به وبسایت حمایتکننده لینک میشود و از این طریق بخشی از مخاطبان با اسپانسر بیشتر آشنا میشوند.
سایر شیوههای تبلیغ آنلاین
علاوه بر موارد فوق، در سایر فضاهای جدید مجازی نیز گونههای جدیدی از تبلیغات آنلاین عرضه میشود. مثلا شکل جدیدی از تبلیغات صوتی در پادکستها پخش میشود. شبیه به آنچه در تبلیغات ویدئویی وجود دارد در اینجا نیز تبلیغات در ابتدا، انتها یا میانهی یک پادکست قابل پخش هستند. همچنین محیط بازیهای آنلاین نیز فضای جدید دیگری برای نمایش تبلیغات هستند. در این شیوه، آگهی متناسب با محیط بازی و در دل روایت آن تعریف میشود و در هنگام بازی کردن در موقعیتی مناسب نمایش داده میشود. اما مهمترین شیوهی جدید تبلیغات آنلاین، ارائه در محیط شبکههای اجتماعی آنلاین است که به چندین نوع مختلف انجام میشود.
منبع : مدیانیوز