تبیان، دستیار زندگی
پدر برای دختر برخلاف پسرها نوعی «تایید» است و روابط بین آن دو به طور ناخودآگاه برای هر دو طرف اهمیت و برتری خاصی دارد. مهم این است که معمولا این رابطه که از همان ماه اول تولد آغاز می‌شود همیشه تعادل ندارد و گاهی یک رابطه بسیار نزدیک و عاطفی و ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آنچه پدران باید در برخورد با دختران شان بدانند

پدر و کودک


پدر برای دختر برخلاف پسرها نوعی «تایید» است و روابط بین آن دو به طور ناخودآگاه برای هر دو طرف اهمیت و برتری خاصی دارد. مهم این است که معمولاً این رابطه که از همان ماه اول تولد آغاز می‌شود همیشه تعادل ندارد و گاهی یک رابطه بسیار نزدیک و عاطفی و گاهی یک رابطه با فاصله بین پدر و دختر شکل می‌گیرد.


وقتی آزمایشات، باروری یک خانم را تایید می‌کند، همسر او در رابطه با دختر یا پسر بودن فرزندش تفکر می‌ کند. اما وقتی در سونوگرافی جنسیت جنین مشخص می‌شود، هر یک از زن و مرد به شکل متفاوتی در رابطه با فرزندش تفکر کرده و نگرانی، برنامه و خواست‌های مخصوص به خودش را دنبال می ‌کند.

اگر پدر در محیطی پدرسالار بزرگ شده باشد که در آن ارجحیت با پسر بوده است، معمولا مرد از اینکه جنسیت فرزندش دختر است، ناراحت خواهد شد.

اگر این حس به قدری شدید باشد که بعد از تولد هم ادامه یابد، احتمال دارد فرزند دختر به دلیل جنسیت خود در خانواده تحقیر شود. اما خوشبختانه روزگار عوض شده است. بسیاری از مردان به داشتن دختر افتخار می‌کنند چون زنان نیز توانسته ‌اند مانند مردان تحصیل و کار کنند و سبب افتخار پدر شوند.

پدر و کودک

هنوز از زمانی که پدرها نقش رییس خانه را بازی می‌ کردند، مدت زیادی نگذشته است. اما این روزها برخلاف آن روز و روزگار، پدرها به فرزندان‌ شان بسیار نزدیکتر شده‌اند....

هرچه می‌گذرد پژوهش های بیشتری در رابطه با تاثیرات مثبت تقویت رابطه پدر و دختر انجام می‌ گیرد. در یکی از این پژوهش ها که در سوئد صورت گرفته، از مرور پژوهش های 20 سال گذشته، حد فاصل سال های 1987 تا 2007، مشخص شد هر چه رابطه پدر با دختر بهتر و صمیمانه ‌تر باشد، دختران احتمال کمتری دارد که سیگار بکشند یا مرتکب خلاف شوند، نمرات درسی بهتری می‌ گیرند و می ‌توانند دوستی‌ های بهتری با دیگران برقرار کنند، اما این رابطه علاوه بر این تاثیرات در کوتاه مدت، تاثیرات طولانی ‌مدت دیگری نیز دربردارد.

خانم هایی که روابط بهتری با همسران شان دارند و از نظر روانی و جسمی از سلامت بهتری در حدود سن 33 سالگی برخوردارند، در سن 16 سالگی رفتار بهتری با پدرانشان داشته‌ اند.

در تحقیق دیگری که سال 1999 صورت گرفته و در مجله‌ روان شناسی اجتماعی و شخصیت چاپ شد، محققان به این نتیجه رسیدند که هر چه رابطه‌ پدر با دخترش صمیمانه ‌تر و نزدیکتر باشد، دختر در سن بالاتری به سن بلوغ می‌رسد. اگر در مورد عوارض بلوغ زودرس دختران اطلاعات داشته باشید، به ارزش بیش از پیش پدر پی می ‌برید.

روا‌ن شناسان می ‌گویند: اینکه پدر هم به اندازه مادر برای رشد روانی کودکان مهم و باارزش است و برقراری تعادل بین روابط این دو با فرزندان شان می‌تواند از نظر روانی سبب رشد صحیح کودکان شود، از مسائلی است که این روزها زیاد در روانشناسی مورد بحث قرار می‌ گیرد. مرد چون در میان کودک و مادر قرار دارد ـ هم به موجب حضور فیزیکی و هم به موجب جایگاه روانی خود ـ به کودک این اجازه را می ‌دهد که هویت خاص خود بیابد.

پدر نقش مهمی در شناسایی هویت جنسی کودک داشته و در عین حال که مادر سعی می‌ کند با نقش حفاظتی خود فرزند را حفظ کند، پدر، او را به سمت بیرون گرایش می‌ دهد و در کنار دادن حس اعتماد و امنیت به او اجازه شکستن محدودیت ها را نیز می ‌دهد.

رابطه پدر با دختر و تاریخچه زندگی

گاهی نوعی رابطه دختر و پدر به تاریخچه زندگی شخصی پدر هم بازمی ‌گردد. برخی مردان دوست دارند، همان رابطه ‌ای را با دخترشان ایجاد کنند، که با مادرشان داشته ‌اند و برخی دیگر عشقی را نثار او می ‌کنند، که نتوانسته ‌اند تجربه کنند. نکته مهم اینجاست که پدر در ارتباطه با دختر، گذشته را رها کند و سعی نماید در زمان حال زندگی کند.

برخی مردان از داشتن دختر خوشحال می ‌شوند، چون رابطه خوبی با پدر خود نداشته ‌اند. برای این دسته از افراد، داشتن پسر به معنی تبدیل شدن به همان پدری است که آنها در کودکی از او خرسند نبوده ‌اند. در حالی که داشتن دختر، سبب می ‌شود وزن تاریخ گذشته سبک تر شده و مرد بتواند رابطه جدیدی با فرزند خود ایجاد کند.

تشنه پدر

پدر به دختر دنیا را می‌ شناساند

پدر برای دختر و پسر حکم کسی را دارد که بین فرزند و مادر جدایی می‌اندازد. مادر فرزند را به دنیا می‌ آورد و پدر دنیا را به او نشان می دهد. در واقع پدر غریبه شناسانده شده‌ای است که او را از دستان قدرتمند مادر جدا کرده و در پناه خود به او هویتی مستقل در جهان می‌ بخشد. در واقع این پدر است که دختر را به سمت دیگران فرستاده و به او دویدن و پریدن و دیگر توانایی‌های فیزیکی را می‌ آموزاند.

همچنین حامی همیشگی دختر در فعالیت های اجتماعی و هوشی است و به تربیت و آموزش او اهمیت زیادی می ‌دهد. در ضمن پدر اولین مردی است که به عنوان نمونه جنس مذکر دختر با او آشنا می ‌شود.

عقده ادیپ و عقده الکترا

سن 3 تا 6 سالگی اصطلاحا سن عقده ادیپ نام دارد. عقده ادیپ به رابطه بین پسر و مادر اشاره دارد و معادل آن در رابطه بین دختر و پدر، عقده الکترا نامیده می‌ شود. این مرحله، مرحله ‌ای ساختاری برای رشد کودک است. در صورتی که این مرحله به خوبی گذرانده شود و تعادلات هورمونی برقرار شود، دختر بچه قادر خواهد بود در سن بلوغ دوستدار جنس مذکر باشد.

در واقع در این سن دختر عشقی را نسبت به مادر خود احساس می‌ کند و فورا به حضور یک جدا کننده خود از مادرش یعنی پدر پی می ‌برد. پدر از نظر او غریبه‌ ای است که مادر را به سمت خود جلب می ‌کند و مایه شادی او است، او را ناراحت می‌ کند چون عشق مادر نسبت به او را کاهش داده است.

در این مرحله، دختر در تضاد با مادر قرار می ‌گیرد و سعی می‌ کند عشق پدر را به جای مادر به سمت خود جلب کند. در همین موقع است که متوجه می‌ شود مادر او، همسر پدر و مورد علاقه اوست.

مهمترین وظیفه پدر در این سن مقابله با دختر و روشن کردن این مساله برای اوست که او جایگاه فرزندی دارد و نمی‌تواند جای همسر او باشد.

در واقع در این مرحله ادیپ دختر ابتدا با از دست دادن عشق مادر و سپس پدر ـ برخلاف پسر که عشق مادر را از دست نمی‌ دهد ـ بزرگ می ‌شود.

والدین الگو هستند

پیروز شدن کودک بر عقده ادیپ یا الکترا، به نوع رفتار زوجین بستگی دارد. نقش مهم پدر، جدا کردن دختر از مادر و پس از آن ارزش نهادن به او به عنوان دخترش است.

دختر به پدری نیاز دارد، که او را دوست داشته باشد و در ضمن با عشق ورزیدن به مادر، به دختر بیاموزد که باید تبدیل به زنی دوست‌ داشتنی توسط مرد در آینده شود. مردی که به همسرش اظهار عشق نمی‌ کند، این احساس را به دختر آموزش نداده و عشق را در آینده در او خفه می‌ کند.

نکته

یکی از موضوعاتی که امروزه مطرح است و نقش بسیار مهمی در روابط دختر با جنس مخالف دارد رابطه پدر و دختر است.

بیشتر دخترهایی که ناخواسته وارد روابط دوست پسر شده بودند از ناحیه پدر و یا به عبارتی دیگر از ناحیه جنس مخالف مَحرم خود مشکل داشتند و این یک زنگ هشداری برای خانواده مخصوصاً پدرها است.

بعضی از پدرها این گونه احساس می کنند که تربیت فرزندان چه دختر و چه پسر برعهده همسران شان است و خودشان تنها  و تنها وظیفه برآورده کردن هزینه های مادی خانواده را برعهده دارند درحالی كه نقش پدر در واکسینه شدن فرزندان مخصوصاً دخترها در مقابل ویروس های مختلف و خطرناک جامعه بسیار مهم است.

بنابراین به والدین مخصوصاً پدرها پیشنهاد می شود که:

١-     نیازها و انتظارات فرزندان خود مخصوصاً فرزند دختر خود را بشناسند.

2-     رابطه کلامی کاملاً صمیمانه و عاطفی با دختر خود داشته باشند.

3-     در علاقه های دختر خود سهیم و شریک شوند .

4-     در تفریحات و اوقات فراغت با او همکاری داشته باشند.

5-     گفتگوی های همدلانه همراه با ارتباط چشمی خود را افزایش دهند.

6-     نقاط مثبت و خوبی های دختر جوان خود را گوشزد و در جمع ایشان را تشویق کنند.

7-     خود ارزشمندی و عزت نفس فرزند خود را با احترام به ایشان، مسولیت دادن و اعتماد و تحویل گرفتن بالا ببرند.

تربیت دختر نیاز به دو والد دارد :

پدر و مادر و کودک

مادری که به او نشان دهد چطور زن باشد. پدری که به او نشان دهد چطور مستقل باشد.

وظیفه پدر تربیت دختری با جرات است. پدر باید در او احساس زیبایی را ایجاد کند و به او احساس اطمینان دهد.

ارتباط میان پدر و دختر بسیار ساده است :

او عاشق پدرش خواهد بود و برای همیشه به او اطمینان می کند، زیرا پدرش اولین عشق، اولین قهرمان و اولین مرد زندگی اش خواهد بود.

چند عامل مهم به پدر

همیشه در زندگی اش حضور داشته باش

به مادرش احترام بگذار

هر لحظه ای که با او هستی ارج بنه

هر روز برایش دعا کن

قهرمان او باش

او را به دنیای خود راه بده و سعی کن با او ارتباط برقرار کنی

تمام تلاشت را انجام بده که محیط خانه امن، شاد و گرم باشد

هرگز او را مسخره نکن

همیشه او را تشویق کن و بگو دوستش داری

به مدرسه اش سر بزن

تشویقش کن چیزهای جدیدی را امتحان کند

هرگز مقابل او با مادرش جر و بحث نکن

به او کمک کن تا علایق واقعیش را کشف کند و سپس در دنبال کردن علایقش کمکش کن

پس انداز کردن را به او یاد بده

به او کمک کن بتواند مستقل شود

به او آموزش بده مسئولیت پذیر باشد

رابطه پدر با فرزند دختر در اسلام

1- هدایت و تربیت

او را طوری هدایت کند که شایستگی و لیاقت اداره و مدیریت خانواده را داشته باشد.

2- پدر، امید زندگی دختر

دختر، مرد آرمانی زندگی اش را از طریق پدر شناسایی می کند. پدر باید به دختر احترام بگذارد و به شخصیت او توجه کند.

3- محبت به دختر

پدر باید به دختر محبت کند، دوستی خود را به او نشان دهد. دست نوازش به سر او بکشد و از او دلجویی کند .


باشگاه كاربران تبیان - ارسالی از: shadbi