
غم نیست که قاسم سلیمانی رفت؛ ما را بکشید زندهتر میگردیم
در پی شهادت مظلومانه سردار رشید اسلام سپهبد قاسم سلیمانی جمعی از شعرای کشور در وصف این شهید عزیز اشعاری سرودند.

به فروردین ما فرخندگی بخش
دیدوبازدید به بهانه نوروز، رسمی است دیرین. خاصه آنکه به میزبانی اهل و شعر ادب باشد؛ در خانههایی خاطرهانگیز بهصرف زمزمه یادگارهای مکتوب و محبوب.

آیا جانِتان جور است؟
زبان یک هویت فرهنگی برای مردمان هر کشور و ملتی است که در جسم، روح و روان و وجود انسان اثرگذار است. نهتنها یک امر هویتساز که یک پدیده عاطفی نیز بهحساب میآید؛ افرادی که با آن تکلم میکنند نسبت به آن احساس تعصب دارند.

توانایی ادبیات در نقد وضعیت جامعه
علیرضا محمودی ایرانمهر میگوید: برخلاف برخی دوستان که گمان میکنند محدودیتهای اجتماعی و سیاسی مانع نقد کردن جامعه توسط ادبیات است، من گمان میکنم بیشتر خود ماهیت ادبیات است که مانع میشود؛ چون ادبیات ابزار خوبی برای نقد اجتماعی در کوتاهمدت نیست.

راضی مشو که بیخبران، خندهام کنند...
احمد بابایی، شاعر انقلابی در قالب یکی از آخرینسرودههایش، چهارپارهای را به مادران شهدای گمنام تقدیم کرده است.

سامانی: «آفرت» رمان دهه 40 و50 كرمانشاه است
نشست نقد و بررسی داستان آفرت با حضور وجیهه سامانی (نویسنده و منتقد ادبی) و زهرا زواریان (نویسنده و منتقدادبی) در کتابخانه شهید باهنر شمیرانات برگزار شد.

تأثیر غرب در موفقیت نویسندههای روس در ایران
زینب یونسی، برگزیده جایزه «ابوالحسن نجفی» میگوید: اقبال خوانندهها به یک نویسنده معاصر روس بسیار متأثر از معرفی آن نویسنده در غرب است؛ یعنی اگر نویسندهای در غرب مورد توجه قرار بگیرد و آثارش ترجمه و توسط نشریات ادبی نقد شود، در ایران هم شانس بیشتری پیدا میکند.

برگزیدگان نخستین جایزه ملی جمالزاده
مراسم اختتامیه نخستین جایزه ملی جمالزاده در تالارهنراصفهان برگزار شد.

قصیده میرشکاک برای موسوی گرمارودی
یوسفعلی میرشکاک قصیدهای خطاب به سیدعلی موسوی گرمارودی سرود.

وقتی نگاه نویسنده جذاب نیست
هادی تقیزاده میگوید: بهقول کافکا نویسندهها زخمها را درمان نمیکنند؛ زخمها را نشان میدهند، و این نشان دادن باعث میشود که در سیستمهای حکومتی به شکلی این نگاه نویسنده برایشان جالب و جذاب نباشد و به نوعی با آن درگیر شوند.

نسلی که مسائل جامعه را نمیبیند
محبوبه میرقدیری میگوید: نویسندگان نسل قبل ما بیشتر به مسائل جامعه میپرداختند؛ آنها نگاهشان کاملا متوجه مسائل جامعه بود و از آن مینوشتند و بهشکلی آن را به چالش و نقد میکشاندند؛ اما متاسفانه امروزه این مسائل کمتر در آثار نویسندگان جوان دیده میشود.

عریضهای کوتاه برای آقای نویسنده
سعید تشکری در یادداشتی خطاب به نویسنده رمان «تحریر دیوانگی» خلاقیت وی در خلق این اثر را ستود.

«ناتور دشت» در عصر دیجیتال
رمان «رادیو سکوت» اثر آلیس آزمن از آثاری است که بهتازگی روانه بازار کتاب شده است و در قالب داستانی خلاقانه به بررسی روابط انسانی در دنیای مجازی میپردازد.

نویسنده اماراتی در بین نامزدهای نوبل؟
رسانههای اماراتی از انتخاب «جمال سند السویدی» به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۹ خبر دادند.

قیصر امینپور برترین شاعر و بایرامی برترین داستان نویس ۴۰ سال
نتیجه نظرسنجی پایگاه اینترنتی شهرستان ادب برای شناسایی برترین نویسندگان، شاعران و آثار ادبی در چهل سال گذشته منتشر شد: قیصر امینپور برترین شاعر و محمدرضا بایرامی برترین نویسنده ۴۰ سال اخیر.

من یک نویسنده شکستخوردهام!
محمدرضا صفدری با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است که مینویسد، میگوید: من یک نویسنده شکستخوردهام و مخاطب زیادی ندارم. شاید مشکل از من است.

نویسنده بهدنبال بهانه نباشد
فرشته احمدی نقد جامعه را از وظایف ادبیات میداند و میگوید نویسنده برای انجام ندادن این کار نباید دنبال بهانه باشد.

نوشتن در خون من است
جعفر ابراهیمی «شاهد» گفت: به دلیل بیماری و وضعیت اسفناک نشر در حال تالیف نیستم. ناشران هم به دلیل مشکلات سراغ نویسندگان نمیآیند. هرچند نوشتن در خون من است و به آن علاقهمندم اما بیشتر این روزها مطالعه میکنم.

معرفی برگزیدگان جایزه «صادق هدایت»
در این دوره نفر اول که تندیس صادق هدایت به او اهدا شد هانیه بختیاری نویسنده داستانِ «مردی که زمین خورد» بود.

شباهت کار صادق هدایت به عبید زاکانی در زمینه طنز
علیرضا فولادی گفت: صادق هدایت نوشتههایی با نام قضیه دارد که در آن به شعر شاعران کهنهگرا انتقاد کرده است. رویهای او در این کار شبیه کاری است که عبید زاکانی در «موش و گربه» انجام داده است.