تبیان، دستیار زندگی
چای نیز مانند قهوه حاوی کافئین یا تئین است. این مولکول باعث بی خوابی در افراد حساس می‌شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چای: از گفته‌ها تا واقعیت


چای نیز مانند قهوه حاوی کافئین یا تئین است. این مولکول باعث بی خوابی در افراد حساس می‌شود.

 چای

چای یکی از نوشیدنی‌های مورد علاقه‌ی ما ایرانی‌هاست. طعم آن دلچسب است و در عین حال خواص زیادی هم دارد. اما در مورد چای حرف و حدیث‌هایی وجود دارد مثل این که باعث سوزش معده می‌شود، نباید بیش از یک دقیقه دم بکشد وگرنه خواصش از بین می‌رود، به اندازه‌ی قهوه کافئین دارد و غیره. در این مطلب قصد داریم واقعیت خواص چای را با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.

چای حاوی فلاوونوئیدها است

درست است.

فلاونوئیدها مولکول‌هایی هستند که با التهاب مقابله می‌کنند. باید بدانید که التهاب‌ها در ایجاد مشکلات قلبی و مغزی تأثیر زیادی دارند. چای به دلیل دارا بودن این مولکول‌های ضد التهاب نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات قلبی و مغزی دارد. پس بفرمایید یک فنجان چای!

محافظت آنتی اکسیدانی چای، فوری است

این باور اشتباه است.

بعضی‌ها فکر می‌کنند تا چای را می‌نوشند بلافاصله آنتی اکسیدان های آن فعال می‌شود. اما باید بدانید که تأثیر آنتی اکسیدانی این نوشیدنی پرطرفدار حدود 2 ساعت بعد از مصرف فعال می‌شود. شاید یادآوری این نکته بد نباشد که آنتی اکسیدان ها با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. رادیکال‌های آزاد نیز مولکول‌هایی هستند که باعث پیری و ایجاد التهاب در بدن می‌شوند.

کافئین موجود در چای یا قهوه مولکولی است که باعث می‌شود عضله‌ی مری شل شود. این مسئله نیز باعث ریفلاکس معده یا همان بازگشت اسید از معده می‌شود. برای همین شما احساس سوزش معده می‌کنید

اگر می‌خواهید از حداکثر خواص چای برخوردار شوید نباید بیش از 1 دقیقه دم بکشد

این باور اشتباه است.

پولیفنول‌های موجود در چای به آرامی پخش می‌شود. بنابراین لازم است که چای به مدت بیشتری دم بکشد تا ترکیبات آن آزاد شود. در مورد چای سبز لازم است که به مدت 10 دقیقه دم بکشد تا خواص آن بهتر جذب بدن شود.

چای باعث بی‌خوابی می‌شود

درست است.

چای نیز مانند قهوه حاوی کافئین یا تئین است. این مولکول باعث بی خوابی در افراد حساس می‌شود. اگر شما هم با مشکل بی خوابی دست به گریبان هستید بهتر است از ساعت 4 بعد از ظهر به بعد چای ننوشید؛ و یا اینکه از چای های دکافئینه (کم کافئین) استفاده کنید.

همه می‌توانند خودشان چای را دکافئینه کنند

درست است.

دکافئینه کردن یعنی اینکه کاری کنید تا کافئین موجود در چای کم شود. این کار بسیار ساده است. اگر نسبت به کافئین حساس هستید و بی‌خواب می‌شوید به راحتی می‌توانید چایتان را دکافئینه بکنید. کافئین جزو اولین مولکول‌هایی است که در چای پخش می‌شود. برای همین کافی است در موقع دم کردن چای مقدار کمی آب روی آن بریزید، کمی صبر کنید و سپس آب را خالی کنید. در این صورت حدود 80 درصد از کافئین آن از بین می‌رود. دوباره آب روی چای بریزید و بگذارید دم بکشد. در این صورت چای شما بدون کافئین خواهد شد.

انواع چای

تمام انواع چای‌ها کافئین یکسانی دارد

این باور اشتباه است.

کافئین موجود در چای سفید بسیار کم است. این ماده در چای سبز کمی بیشتر اما در چای سیاه مقدار آن از همه‌ی انواع دیگر چای ها بیشتر است.

چای باعث سوزش معده می‌شود

این گفته کاملاً درست است.

کافئین موجود در چای یا قهوه مولکولی است که باعث می‌شود عضله‌ی مری شل شود. این مسئله نیز باعث ریفلاکس معده یا همان بازگشت اسید از معده می‌شود. برای همین شما احساس سوزش معده می‌کنید.

چای بدون قند و شیر بدون کالری است

بله کاملاً درست است.

قند و یا شیر است که به چای کالری تحمیل می‌کند. چای بدون شیر و قند بین 0 تا 2 کالری دارد که تقریباً هیچ است.

در بین انواع چای ها، چای سبزی فلاونوئیدهای بیشتری دارد

زنان باردار باید مصرف چای را کم کنند

درست است.

باز هم پای کافئین در میان است. در واقع کافئین مشکل ساز است. البته توجه داشته باشید که کافئین موجود در چای بسیار کمتر از قهوه است.

چای سبز حاوی فلاونوئیدهای بیشتری است

بله درست است.

در بین انواع چای ها، چای سبزی فلاونوئیدهای بیشتری دارد. چای سبز ژاپنی نیز حاوی بیشترین میزان این مولکول‌ها می‌باشد.

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


مطالب مرتبط:

چای در گوشه و کنار جهان

چرا چای آهن بدن را کم می کند؟

چای آری؛ چای قند پهلو نه!

طرز تشخیص چای سالم و خوب

آن چه از چای نمی‌ دانستید

چای، کابوس های شبانه را کم می کند

نوشیدن چای داغ سرطان زاست

برای کاهش استرس چای بنوشید

تاثیر چای در کاهش جذب آهن غذا

چای را با شیر مخلوط نكنید

نکاتی مهم هنگام مصرف چای

انواع چای و خواص آن‌ها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.