طولانیترین و کوتاهترین زمان روزهداری در کدام کشورهاست؟

مسلمانان دانمارک امسال 21 ساعت در روز را روزه هستند و این طولانیترین ساعات روزهداری در جهان است. این درحالی است که مسلمانان آرژانیتن با 9 ساعت و نیم روزهداری کوتاهترین ساعات روزهداری را سپری میکنند.
چون آنها در نیمکره جنوبی قاره آمریکا قرار دارند. اما ماه رمضان مسلمانان شمال روسیه و به طور مشخص شهر "مورمانسک" امسال با شبهای سپید مواجه شده که در آن روز 24 ساعت تمام است، بیآنکه لحظهای آنها شاهد شب تاریکی آن باشند و این روزهداران مناطق شمالی روسیه را وادار میکند که سحری و افطار خود را در حالی صرف کنند که خورشید در وسط آسمان است.
استفتائات روزه و روزه داری
در این قسمت بعضی استفتائاتی که در باب روزه و روزه داری از محضر مبارک آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله) شده است را تقدیم شما عزیزان می کنیم:
سوال: گرفتن قضاء روزه ماه رمضان با نذر در سفر چطور است؟
جواب: جایز نیست.
سوال: آیا کسى که قضاى روزه ماه رمضان بدهکار است، مى تواند نذر کند و روزه بجا آورد؟ کسى که قضاى روزه هاى ماه رمضانش را بجا آورده باشد، ولى کفّاره روزه ماه رمضان بدهکار است چطور؟
جواب: نذر در تمام این موارد اشکال دارد.
سوال: آیا شخصى که احتمال مى دهد روزه قضا دارد مى تواند روزه مستحبى بگیرد و اگر براى روزه مستحبى مانند اعتکاف نذر کند چطور؟
جواب: اشکالى ندارد .
سوال: حدود 22 سال سن دارم و تقریبا از 4 سال پیش تمامى روزه هایم را گرفته ام ولى قبل از آن چند روزى از روزه هایم را به دلایلى نگرفته ام و نمى دانم که تعداد آن روزها چقدر بوده است وظیفه من چیست؟
جواب: همان مقدار که یقین دارید روزه نگرفته اید قضا کنید و اگر روزه نگرفتن عمدى بوده کفّاره نیز واجب است مگر این که جاهل به مسائل روزه بوده اید.
سوال: تکلیف شخصى که روزه هاى زیادى را افطار کرده ( نگرفته ) است چیست ؟
جواب: تا آن جا که بتواند روزه هاى گذشته را قضا کند و نسبت به کفّاره آنها مطابق مسأله 1401 و 1402 توضیح المسائل ما عمل کند و هر چه توانایى ندارد از او ساقط است.
سوال: وظیفه کسی که سال اوّل تکلیف روزه اش را خورده است چیست؟
جواب: کفّاره ندارد خواه جاهل مقصر بوده یا قاصر ولى اگر عمداً و عالماً روزه نگرفته کفّاره دارد و در تمام صور مسأله، قضا لازم است.
سوال: آیا زن در غیر ماه رمضان برای گرفتن قضای روزه ماه رمضان نیاز به اجازه شوهر دارد یا خیر؟
جواب: قضای روزه واجب نیازی به اذن شوهر ندارد.
سوال: اینجانب روزه قضا دارم، آیا می توانم روزه های قضا را در روزهایی بگیرم که روزه گرفتن در آن روزها مستحب است و نیت ام این باشد که هم روزه قضا میگیرم و هم از ثواب روزه مستحب در آن روز بهره می برم ؟
جواب: مادام که روزه قضا دارید روزه مستحب نمی توانید بگیرید و اگر نیت شما این باشد که بر فرض هم روزه مستحب بگیرید خداوند ثواب نیت شما را خواهد داد.
سوال: اگر روزه ی ماه رمضان را با عذر شرعی نگیریم و قضای آن را بعد از ظهر و قبل از مغرب افطار کنیم، کفاره ی آن به چه میزان است؟
جواب: در صورتیکه قبل از غروب آفتاب عمدا خورده باشد کفاره دارد و کفاره آن سیر کردن ده فقیر و در صورتیکه نتواند سه روز پی در پی روزه می گیرد.
فرآوری: آمنه اسفندیاری
بخش احکام اسلامی تبیان
منابع:
سایت عصر ایران
سایت آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله)
