تبیان، دستیار زندگی
با توجه به رشد چشمگیر اینترنت در جامعه امروز ، ISP ها خود را مسئول می دانند كه در مقابل تقاضای بی شمار كاربران ، بتوانند بهترین خدمات را داشته باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ISP چیست؟ (2)


با توجه به رشد چشمگیر اینترنت در جامعه امروز ، ISP ها خود را مسئول می دانند كه در مقابل تقاضای بی شمار كاربران ، بتوانند بهترین خدمات را داشته باشند.مسلم است كه یك ISP اگر بخواهد بهترین باشد باید این ارتباط قوی بین دنیای اینترنت و یك كاربر را با ارائه بهترین خدمات ، قویتر سازد.

قسمت اول

isp چیست؟ (2)

چگونگی  انتخاب ISP

برای انتخاب یک ISP پارامترهای متعددی بررسی می گردد :

امنیت : آیا ISP انتخابی از رویکردهای مناسب امنیتی در جهت حفاظت اطلاعات استفاده می نماید ؟ آیا از رمزنگاری و SSL به منظور حفاظت اطلاعات ارسالی شما نظیر نام و رمز عبور استفاده می گردد ؟

محرمانگی : آیا ISP انتخابی دارای یک سیاست تعریف شده در خصوص رعایت حریم خصوصی کاربران است ؟ آیا خیال شما از این بابت راحت است که چه افرادی به اطلاعات شما دستیابی دارند ؟ نحوه برخورد و استفاده آنان از اطلاعات به چه صورت است ؟

سرویس ها : آیا ISP انتخابی سرویس های مورد نظر شما را ارائه می نماید ؟ آیا سرویس های ارائه شده تامین کننده نیاز شما می باشند ؟  آیا پشتیبانی لازم به منظور ارائه سرویس ها در اختیار شما گذاشته می شود ؟

قیمت : آیا قیمت ارائه خدمات توسط ISP  قابل قبول است ؟ آیا قیمت ارائه شده با توجه به تعداد و نوع سرویس های ارائه شده، منطقی است؟  آیا به منظور دریافت خدمات ارزان تر ، از کیفیت و امنیت چشم پوشی می نمائید ؟

isp چیست؟ (2)

اعتماد پذیری : آیا به سرویس های ارائه شده توسط ISP انتخابی می توان اعتماد داشت  و یا در اغلب موارد سرویس های مورد نظر به دلایل متفاوتی نظیر پشتیبانی و نگهداری ، تعداد زیاد کاربران و ...  ، غیر فعال بوده و عملا" امکان استفاده از آنان وجود ندارد . در صورتی که به دلایل متفاوتی لازم است برخی از سرویس های ارائه شده غیر فعال گردند آیا این موضوع با استفاده از مکانیزم های خاصی به شما اطلاع داده می شود ؟

با توجه به رشد چشمگیر اینترنت در جامعه امروز ، ISP ها خود را مسئول می دانند كه در مقابل تقاضای بی شمار كاربران ، بتوانند بهترین خدمات را داشته باشند

پشتیبانی کاربران : آیا ISP انتخابی دارای بخش پشتیبانی کاربران است ؟ نحوه برخورد پرسنل بخش پشتیبانی به چه صورت است ؟  آیا آنان دارای دانش لازم به منظور پاسخگوئی منطقی به سوالات شما می باشند ؟

سرعت : سرعت اتصال ISP انتخابی به اینترنت چگونه است ؟ آیا این سرعت به منظور دستیابی شما به نامه های الکترونیکی و استفاده از وب کافی است؟

isp چیست؟ (2)

کیفیت ارائه خدمات : آیا ISP انتخابی دارای عملکردی مثبت در کارنامه فعالیت خود است و  استفاده کنندگانی که قبلا" از خدمات آنان استفاده نموده اند ، از کیفیت ارائه خدمات راضی می باشند  ؟

انتخاب یک ISPخوب

پارامترهای زیادی برای انتخاب یك ISP وجود دارد كه معمولا از این پارامترها جهت رتبه بندی و bench marking تعدادی از ISPهای معروف در سطح دنیا استفاده می شود كه بسیاری از این پارامترها بسیار تخصصی است.

به طور كلی می توان به موارد زیر به عنوان عوامل مهم و اساسی در انتخاب یك ISP خوب مخصوصا در ایران اشاره كرد

1. پایداری سرویس (Reliability of service)

پایداری سرویس به معنی در صد برقرار بودن سرویس ISP در طول یك بازه زمانی مثلا یك سال است.

2. در صد موفقیت برقراری تماس (Call Success Ratio)

این یكی از پارامترهای مهم انتخاب یك ISP می باشد كه در اصطلاح عامیانه به آن اشغالی خطوط نیز گفته می شود. در واقع هر قدر میانگین اشغالی خطوط یك ISP بیشتر باشد در صد موفقیت برقراری تماس آن برای كاربران كمتر می شود. هر ISP باید نسبت كاربران خود را نسبت به تعداد خطوط تلفن و یا E1  در حدی نگه دارد كه كاربران با بوق اشغال مواجه نشوند. این نسبت به عوامل مختلفی از جمله تعرفه فروش ، فرهنگ مصرف اینترنت در جامعه و عوامل دیگر بستگی دارد و معمولا بصورت تجربی به دست می آید.

isp چیست؟ (2)

3. پهنای باند (ISP Bandwidth)

این مساله كه شبكه ISP با چه سرعتی (پهنای باند) به اینترنت متصل می باشد، بسیارحائز اهمیت است. هر چه تعداد خطوط (Access port) یك ISP بیشتر باشد پهنای باند اتصال به اینترنت شبكه ISP نیز باید بیشتر باشد.

4. پشتیبانی فنی (Technical support)

جود یك تیم پشتیبانی فنی قوی و خوش بر خورد و مهربان یكی از مهمترین عوامل انتخاب یك ISP است.

5. دسترسی به گزارش و ریز كاركرد اكانت توسط كاربر (Online Account Management)

داشتن امكاناتی كه كاربر از طریق آن بتواند در هر لحظه از گزارش وضعیت اكانت خود مطلع شود بسیار حائز اهمیت است .

isp چیست؟ (2)

6. سهولت دسترسی و ارائه خدمات

فرآوری: مریم نایب زاده

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: webgostarco*iran-tech* data-srco*hamshahrionline