اگر می خواهی خداوند همراه تو باشد
همه ما در زندگی به دنبال پشتوانه و یار و همراهی هستیم که در ثانیه ثانیه زندگی را با او تقسیم کنیم هم در شادی ها کنار ما باشد و هم در سختی ها و مشکلات یار و یاور ما باشد ...
در این میان عده ای فقط و فقط در لحظات شادی در کنار ما هستند و به محض بروز کوچکترین مشکلی ما را تنهای تنها به حال خود وا می گذارند و رها می کنند و کم هستند عده ای که برای همیشه در کنار ما باشند.
به راستی انسان در این دنیای وا نفساه به چه کسی می تواند اعتماد و تکیه کند آیا به جز خداوند ملجأ و پناهگاهی برای آدمی وجود دارد ؟؟
همه ما می دانیم که جواب این سوال منفی است و نمی توان پناهگاهی جز خداوند برای خود پیدا کنیم چرا که پناهگاه های دیگر به زودی خراب می شوند و همیشگی نیستند .
حال برای اینکه یاری و کمک ویژه خداوند را در سرتاسر زندگی احساس کنیم شرائطی لازم است که خداوند برای یاری بندگان بیان کرده است هرچند که یاری و همراهی خداوند شامل همه بندگانش می شود اما با فراهم کردن این شرائط یاری و کمک ویژه خداوند را از آن خود خواهیم کرد
(و قالَ اللَّهُ إِنِّی مَعَكُمْ :و خدا فرمود: «من با شما هستم.)
اما شرائطی دارد:
1)نماز
(لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلاةَ : اگر نماز برپا دارید)با نماز می توانیم یاری و همراهی خداوند را از آن خود کنیم چرا که نماز یاد کردن خداوند است و خداوند نیز فرموده است : فَاذْكُرُونی أَذْكُرْكُمْ وَ اشْكُرُوا لی وَ لا تَكْفُرُونِ : پس مرا یاد كنید، تا شما را یاد كنم؛ و شكرانهام را به جاى آرید؛ و با من ناسپاسى نكنید.( البقرة : 152)
اگر کسی میخواهد یاری خداوند را در تمام لحظات زندگی داشته باشد باید خود از یاری و کمک کردن به خلق خدا امتناع نورزد و همواره در رفع مشکلات مردم پیش دم باشد
2)زکات
(وَ آتَیْتُمُ الزَّكاةَ:و زكات بدهید)
3)ایمان و یاری انبیاء
( وَ آمَنْتُمْ بِرُسُلی وَ عَزَّرْتُمُوهُمْ:و به فرستادگانم ایمان بیاورید و یاریشان كنید)
آری تنها ایمان به پیامبران کافی نیست و علاوه بر ایمان باید دست به یاری انیبیا نیز بلند کنیم و آنها را یاری دهیم .
4)کمک به خلق خداوند
(وَ أَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً: و وام نیكویى به خدا بدهید)
اگر کسی میخواهد یاری خداوند را در تمام لحظات زندگی داشته باشد باید خود از یاری و کمک کردن به خلق خدا امتناع نورزد و همواره در رفع مشکلات مردم پیش دم باشد .
با فراهم آمدن چنین شرائطی است که خداوند متعال وعده یاری و همراهی ما را در تمام مراحل زندگی داده است :
(و قالَ اللَّهُ إِنِّی مَعَكُمْ...........لَأُكَفِّرَنَّ عَنْكُمْ سَیِّئاتِكُمْ وَ لَأُدْخِلَنَّكُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهار: و خدا فرمود: «من با شما هستم.» ......... قطعاً گناهانتان را از شما مىزدایم، و شما را به باغهایى كه از زیر [درختان] آن نهرها روان است در مىآورم( المائدة : 12)
با نماز می توانیم یاری و همراهی خداوند را از آن خود کنیم چرا که نماز یاد کردن خداوند است و خداوند نیز فرموده است : فَاذْكُرُونی أَذْكُرْكُمْ وَ اشْكُرُوا لی وَ لا تَكْفُرُونِ : پس مرا یاد كنید، تا شما را یاد كنم؛ و شكرانهام را به جاى آرید؛ و با من ناسپاسى نكنید
5) دعا کردن
قُلْ ما یَعْبَۆُا بِكُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاۆُكُمْ»[فرقان، 77 ]؛ بگو اگر دعایتان نباشد پروردگار من اعتنایی به شما ندارد.
«وَ قالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرِینَ»[مۆمن، 60 ]؛ یعنی پروردگارتان گفته: مرا بخوانید تا اجابتتان كنم كسانی كه از پرستیدن من كبر میورزند به خواری به جهنم وارد خواهند شد.
امام محمد باقر ـ علیه السّلام ـ در تفسیر و تبیین این دو آیه چنین فرموده است: منظور از كلام خداوند كه میفرماید: ان الذین یستكبرون... دعاست كه برترین عبادت دعا میباشد.[كافی، كلینی، ج 2، ص 446 ] و از آن گرامی سۆال شد آیا زیاد قرآن خواندن بهتر است یا زیاد دعا كردن. امام ـ علیه السّلام ـ فرمود: دعا خواندن، آیا نشنیدهای كه خداوند متعال میفرماید: «قل ما یعبو ابكم...» بگو اگر دعایتان نباشد پروردگار من به شما اعتنایی ندارد.
6) صبر
أُولئِكَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَهٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ »
هدایت، درود و رحمت پروردگار را به صابران ارزانی می دارد. [سوره بقره، آیه 157 ]
« و الله یحِب الصبرِینَ »
صابران را در زمره دوستان و محبوبان خود یاد می كند.[سوره آل عمران، آیه 146 ]
فرآوری : محمدی بخش قرآن تبیان
منبع : وبلاگ گروهی رهپویان قرآن
سایت اندیشه قم