طرح دفاع سایبری ایران آغاز شد
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به جزئیات طرح شبکه دفاع سایبری، توضیح داد: "با توجه به توسعه فضای اینترنتی و سایبری در دنیا، موضوعی با عنوان "جنگ نرم" مطرح شده است که یکی از مصادیق آن حملات روزانه سایبری به بخشهای مختلف است."
امروزه آشنایی مدیران و فرماندهان با مفاهیم دفاع سایبری یکی از راهبردهای اساسی در ایجاد مصونیت سایبری محسوب می شود. از این رو از سه سال گذشته برنامه ها و طرح هایی برای افزایش ارایه مفاهیم دفاع سایبری و توانمندسازی مدیران در سطوح مختلف آغاز شده است . در این زمینه سازمان پدافند غیرعامل با همکاری بخش های مختلف دوره های آموزشی عمومی ، مقطعی و آموزش های دراز مدت را برای جامعه دانشگاهی کشور برگزار می کند. یکی از این طرح ها "طرح ایجاد شبکه دفاع حملات سایبری" می باشد که اخیرا به مرحله ی اجرا درآمد.
طرح ایجاد شبکه دفاع حملات سایبری با تصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار پژوهشکده ICT دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار گرفت و رئیس دانشگاه اعلام کرد که این طرح به منظور جلوگیری از حملات روزانه سایبری اجرایی می شود. شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) از یک سال و نیم قبل بر اساس دستور رئیس جمهور مبنی بر تعریف 20 پروژه بزرگ برای واگذاری به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور و با توجه به وظایف این شورا، تعریف پروژه های کلان ملی را در راستای رفع نیازهای کشور در دستور کار قرار داد.
با توجه به حملات روزانه ای که به بسیاری از بخشهای مختلف صنایع های تک می شود، انجام یک پروژه زیربنایی و ایجاد یک سیستم امنیت اطلاعات از اولویت خاصی برخوردار بود
در این راستا در دو جلسه کمیسیون دائمی شورای عتف 37 پروژه مورد بحث و بررسی و امتیازدهی و تصویب قرار گرفت. اعتبار مصوب برای 37 پروژه کلان حدود 2 و هزار و 500 میلیارد تومان و مدت زمان اجرای این پروژه ها حداکثر 5 سال در نظر گرفته شد. هم راستایی با اولویت های ملی اسناد بالادستی و نیازهای کشور، توسعه علم و فناوری مستقر بر لبه دانش، همکاری نهادها و سازمان های مختلف در اجرای پروژه و دارا بودن نتایج عملیاتی راهبردی از جمله معیارهای تعیین و رتبه بندی 37 پروژه مصوب جلسات کمیسیون دائمی شوراهای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ذکر شده است. با توجه به حملات سایبری به سایت های صنایع پیشرفته، یکی از پروژه هایی که در این زمینه تعریف و تصویب شد، پروژه کلان طراح شبکه دفاع سایبری است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان دانشگاه محوری برای اجرای آن معرفی شد. بر اساس تصویب کمیسیون دائمی شورای عتف دانشگاه های صنعتی شریف، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به عنوان مراکز همکار این طرح تعیین شدند.
جزئیات شبکه دفاع سایبری
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به جزئیات طرح شبکه دفاع سایبری، توضیح داد: "با توجه به توسعه فضای اینترنتی و سایبری در دنیا، موضوعی با عنوان "جنگ نرم" مطرح شده است که یکی از مصادیق آن حملات روزانه سایبری به بخشهای مختلف است."
دکتر "علیرضا رهایی" با اشاره به حملات سایبری به برخی از بخشهای کشور، اظهار داشت: "با توجه به حملات روزانه ای که به بسیاری از بخشهای مختلف صنایع های تک می شود، انجام یک پروژه زیربنایی و ایجاد یک سیستم امنیت اطلاعات از اولویت خاصی برخوردار بود. در این راستا بر اساس مصوبات شورای عالی عتف پروژه طرح دفاع سایبری تعریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان دانشگاه محوری و اصلی مطرح شد." رهایی با تاکید بر اینکه در این پروژه دانشگاه امیرکبیر در کنار سایر دانشگاه های همکار اقدام به ایجاد شبکه دفاع سایبری می کند، یادآور شد: "دانشگاه مالک اشتر از جمله دانشگاه های همکار در این پروژه کلان است."
بر اساس تصویب کمیسیون دائمی شورای عتف دانشگاه های صنعتی شریف، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به عنوان مراکز همکار این طرح تعیین شدند
وی یادآور شد: "این طرح با استفاده از تیم های متخصص در حوزه های کامپیوتر و امنیت اطلاعات اجرایی می شود." رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص زمان اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: "این پروژه از اوایل تیرماه ابلاغ شد و کارهای اجرایی مربوط به این طرح کلان در پژوهشکده ICT دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال پیگیری است." وی ابراز امیدواری کرد که با عزم و نیاز جدی کشور در این زمینه و حملات سایبری که در بخشهای مختلف کشور مشاهده می شود، بتوانند با سرعت مناسبی این پروژه را اجرایی کنند.
فرآوری :آزاده مرنی بخش ارتباطات تبیان
منابع: گرداب / وب خبر