چرا به نامزدتان اعتماد ندارید؟
درباره حسادت در عشق قبلا در اینجا و اینجا صحبت کرده ایم اما این بی اعتمادی و بدبینی همیشه به شکل سختگیری های عاشقانه نمود پیدا نمی کند. گاهی شما با وجود آن که بسیار مورد عشق و احترام هستید، این احساس و صداقت نامزدتان را باور نمی کنید و مرتب میترسید که در دام خیانت و طرد شدن بیفتید. مهم ترین دلایل ایجاد بدبینی در زندگی زناشویی عبارتند از:
- رویدادهای آسیب زای دوران کودکی
رویدادهای آسیب زایی که شما در دوران کودکی تان تجربه کرده اید، میتواند بر توانایی اعتماد شما به دیگران تأثیر بگذارد. اگر شما در دوران کودکی شاهد رابطه ای سوء استفاده گرانه یا پرخاشگرانه میان والدین تان بوده، یا جدایی یا خیانت آن ها را دیده باشید، ممکن است اعتماد کردن به کسی که میگوید به شما علاقه دارد و هرگز ترکتان نمی کند، برایتان دشوار باشد.
- اعتماد به نفس پایین
داشتن یک عقیده منفی نسبت به خود با عزت نفس پایین موجب میشود که شما به سختی به دیگران اعتماد کنید. اگر شما احساس کنید که آن قدر خوب یا ارزشمند نیستند که عشق و توجه فرد دیگری را دریافت کنید، ممکن است به همه رفتارهای محبت آمیز همسرتان با سوءظن نگاه کنید. بعضی از افراد آن قدر در مورد بی ارزش بودنشان مطمئن هستند که به طور ناخودآگاه احساس میکنند همه افراد از رفتارهای مهربانانه شان قصد و منظور بد و پهنانی دارند، به علاوه، عزت نفس پایین ممکن است منجر شود که شما فکر کنید بهره مند شدن از علاقه یک فرد چیزی مافوق طبیعی است و هر قدر که نامزدتان برای اثبات اینکه علاقه بین دو نفر امری عادی است که شما هم مانند هر فرد دیگری میتوانید از آن بهره مند شوید، بیشتر تلاش میکند، شک و تردید شما نسبت به وی بیشتر میشود.
- شرطی شدن
شرطی شدن شما میتواند موجب بروز مشکلاتی در زمینه اعتماد شما به دیگران میشود. شرطی شدن زمانی اتفاق میافتد که شما به تدریج بدون اینکه متوجه شوید، الگوی رفتاری دیگران را کسب میکنید. افراد اغلب به وسیله محیط، خانواده یا دوستانشان شرطی میشوند تا به طور خاصی رفتار کنند. برای مثال، اگر مادر شما در طول زندگی خود همیشه نسبت به مردان بدگمان بوده باشد، ممکن است شما نیز به صورت ناخودآگاه از این رفتار تقلید کرده و به همین دلیل، در حال حاضر با وجود نبودن هیچ نشانه ای، به همسرتان شک داشته باشید.
- روابط گذشته
ممکن است دردی که در رابطه گذشته تان تجربه کرده اید، اعتماد کردن شما به همسر فعلی تان را دشوار سازد. از طرف دیگر، ممکن است شما به دلیل اینکه نمی خواهید بار دیگر چنان دردی را تحمل کنید، چشم تان را به روی واقعیت بسته و از خطاهای مشهود نامزدتان به آسانی چشم پوشی کنید.
موجب کم شدن اعتماد به نفس طرف مقابل میشود
تأثیرات بد گمانی بر زندگی زناشویی
بدگمانی شما و نامزدتان به همدیگر، بر زندگی شما تاثیرات مخربی خواهد داشت. بنابراین تا زندگی تان را زیر یک سقف شروع نکردهاید، فکری به حال این بدگمانی کنید تا دچار مشکلات زیر نشوید.
ایجاد اضطراب
بدگمانی همسران نسبت به یکدیگر برای رابطه مخرب بوده و برخی اوقات موجب پایان یافتن زندگی زناشویی میشود. زوجی که نسبت به همسر خود بد گمان است ممکن است، اضطراب را تجربه کند. این اضطراب زمانی که مکان همسر نامشخص است، افزایش مییابد. هر عمل از قبل برنامه ریزی نشده یا فیالبداههای میتواند برای فرد بد گمان استرس زا باشد. ممکن است فرد بد گمان به منظور کاهش دادن اضطراب خود، به کارهای جاسوسی از قبیل، تعقیب همسر، شنود مکالمات تلفنی وی با بررسی اسناد وی بزند.
کاهش عزت نفس
در رابطه سازنده، معمولاً همسران در طول زمان موجب پیشرفت و ارتقای وضعیت روحی و روانی یکدیگر میشوند در چنین خانواده هایی اعتماد به نفس هر یک از زوجین به دلیل برخورداری از عشق، توجه و پذیرش مداوم افزایش مییابد. متاسفانه توجه مداومی که فرد بد گمان نسبت به همسر خود دارد، نتیجه معکوسی دارد. آنجایی که توجه کسب شده به جای پذیرش ناشی از بد گمانی است، موجب کم شدن اعتماد به نفس طرف مقابل میشود. به طور کلی، در صورت کمک نگرفتن از متخصص، برای حل این مشکل، بد گمانی همسران میتواند موجب تباهی رابطه شود.
در مطلبی دیگر، راجع به راهکارهای از بین بردن بد گمانی صحبت خواهیم کرد.
فراوری: فاطمه ایمانی
بخش کلوب ازدواج تبیان
برگرفته از سپیده دانایی