تبیان، دستیار زندگی

14 درمان خانگی برای گزش پشه در تابستان

معمولا در فصل تابستان با گرم شدن هوا، مزاحمت‌های پشه‌ها برای انسان‌ها بیشتر می‌شود، بنابراین باید به دنبال راه‌هایی برای مقابله با گزش پشه و درمان‌های خانگی ناشی از خارش آن باشیم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
گزش پشه،  نیش پشه، پشه گزیدگی، درمان نیش حشرات،

 

بسیاری از افرادی که حساسیت بیشتری نسبت به نیش پشه دارند و همچنین بچه‌ها که واکنش شدیدی نسبت به گزش پشه از خود نشان می‌دهند می‌توانند با به کارگیری موارد زیر از فصل تابستان لذت ببرند.

 

به جای خرید مواد شیمیایی از داروخانه برای تسکین خارش حاصل از نیش پشه، می‌توانید از درمان‌های خانگی زیر استفاده کنید:

 

1- جوش شیرین: با مخلوط کردن جوش شیرین و سرکه خمیری درست کنید و این ماده خمیری‌شکل را روی نقاطی که پشه نیش زده بمالید. این خمیر، اثر سمی ماده ای را که پشه با نیش خود وارد بدن کرده است، خنثی می‌کند و به زودی خارش آن بهبود می یابد. بعد از آن‌که این ماده خمیری خشک شد، بهبود گزش پشه تسریع می‌شود.

 

2- خمیر دندان: استفاده از خمیردندان سبب تسکین خارش می‌شود. خارش پوست باعث گسترش سم به مناطق دیگر پوست می‌شود و سبب افزایش خارش های بعدی می گردد.

 

3- نمک: پس از آن که قسمتی از بدنتان دچار گزش پشه شد، می‌توانید آن قسمت را با آب بشویید و روی آن را آرام بمالید. سپس اطراف آن قسمت نمک بمالید. خارش آن، بعد از چند لحظه بهبود می‌یابد.

 

4- دئودورانت: ماهیت قلیایی دئودورانت باعث تسکین درد گزش پشه می‌شود. نوع جامد آن از نوع اسپری و ژل آن بهتر می‌باشد.

اگرچه استفاده از سرکه به بهبود خارش کمک شایانی می‌کند، اما استفاده از سرکه برای پوست‌های حساس توصیه نمی‌شود، چون آن را دچار التهاب می‌کند

 

5- آلوئه ورا: از درمان‌های مهم خانگی برای بیماری‌های پوستی از جمله گزش پشه، استفاده از آلوئه ورا می‌باشد. استفاده از آلوئه ورا، نه تنها خارش نیش پشه را تسکین می‌دهد، بلکه سبب تسریع در بهبودی آن می‌شود.

  

6- سرکه سفید: سرکه سفید نه تنها یک پاک کننده طبیعی است، بلکه به عنوان تسکین دهنده خارش و ضدعفونی کننده در گزش پشه استفاده می‌شود. یک پنبه را به سرکه آغشته کنید و به نرمی بر روی قسمتی از پوست که دچار گزش پشه شده بمالید و اثر آن را پس از چند لحظه مشاهده کنید.

اگرچه استفاده از سرکه به بهبود و کم شدن درد و خارش کمک شایانی می‌کند، اما استفاده از سرکه برای پوست های حساس توصیه نمی‌شود، چون این نوع پوست ها را دچار التهاب می‌کند.

 

درمان گزش پشه با پوست موز،   نیش پشه ،  پشه گزیدگی ، پوست موز ،


7- پوست موز:
پوست موز می‌تواند در درمان گزش پشه مؤثر باشد. این ویژگی به خاطر وجود مقادیر زیادی پتاسیم و آنتی اکسیدان‌های مختلف در پوست موز می‌باشد. این عناصر هم در موز و هم در پوست موز وجود دارد، اما استفاده از پوست آن بهتر جواب می‌دهد.

برای کاهش درد ناشی از گزش پشه کافی است قسمت داخلی پوست موز را روی منطقه مورد نظر بگذارید تا تاثیر کند.

 

8- لیمو: استفاده از لیمو نه تنها خارش را برطرف می‌کند، بلکه از بروز عفونت نیز جلوگیری می‌نماید. لیمو یک ضدعفونی کننده طبیعی است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، به ترمیم پوست سرعت می‌بخشد. یک لیمو را ببرید و هسته‌هایش را خارج کنید و آن را بر روی قسمت مورد نظر بگذارید.

 

9- روغن درخت چای: استفاده از این روغن در مبارزه با عفونت بسیار مؤثر است و یک ضد التهاب طبیعی محسوب می‌شود. همچنین به ترمیم پوست کمک شایانی می‌کند. برای بهبود گزش پشه چند قطره از این روغن را بر روی منطقه موردنظر بریزید.

اگر پس از گزش پشه، علایمی مانند درد و تب به همراه ورم شدید پوست را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید

 

10- حرارت و گرما: استفاده از کمپرس آب گرم و یا دوش آب گرم می‌تواند در تسکین درد ناشی از گزش پشه مؤثر باشد. گرما سبب خروج بزاق پشه از پوست می‌شود و در کاهش درد بسیار مؤثر می‌باشد.

 

اگر چه این راه حل موقتی است، اما وقتی حس گرما به مغز منتقل شود، تا مدتی مغز با گرمای محل گزیده شده روبرو می‌شود و به فکر سرد کردن آن منطقه است و برای مدتی درد ناشی از گزیدگی را فراموش می‌کند.

 

11- از برگ گیاهانی نظیر ریحان، اسطوخودوس و بارهنگ استفاده کنید و روی زخم بگذارید (می‌توانید عصاره برگ را روی منطقه مورد نظر بگذارید) و روی آن را با دستمال تمیزی بپوشانید و ببندید.

 

12- استفاده از یخ: استفاده از یخ موجب بی‌حس شدن منطقه مورد نظر شده و تاثیر هیستامین را محدود می‌کند (هیستامین در واکنش به ماده آلرژی زایی که پشه وارد بدن کرده است تولید می‌شود). همچنین یخ به کاهش خارش و درد کمک می‌کند.

گزش پشه، نیش پشه ، پشه گزیدگی ، درمان گزش پشه با چای کیسه ای ،

 

13- چای کیسه‌ای: می‌توانید از چای کیسه‌ای مصرف شده و خیس استفاده کنید. آن را روی محل مورد نظر بگذارید و اجازه دهید تا تانن موجود در برگ چای به مقابله با آلرژی و خارش پوستی بپردازد.

  

14- استفاده از صابون: صابون به دلیل خاصیت قلیایی‌اش، درد ناشی از گزش پشه را تسکین می‌دهد. مقداری از صابون را روی قسمت مورد نظر بگذارید و صبر کنید.

 

به نکات زیر توجه کنید

- اگر برآمدگی غیرعادی پس از گزش پشه روی پوستتان بروز کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

- اگر به کشورهای خارجی سفر کردید و با گزش پشه مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا از عدم انتقال بیماری‌های شایع در آن کشور اطمینان حاصل کنید.

 

- پس از انجام هر یک از راه‌های ارائه شده در بالا، مدتی به بدن خود فرصت دهید تا واکنش های مناسب را ارائه دهد. در برخی موارد ممکن است یک تا دو ساعت طول بکشد تا اثر خارش و درد و التهاب از بین برود.

 

- اگر پس از گزش پشه، علایمی مانند درد و تب به همراه ورم شدید پوست را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است حساسیت شدیدی به آن نوع پشه داشته باشید که باید تحت نظر پزشک بهبود یابد.


مطالب مرتبط:

وقتی پشه شما را نیش می‌زند

10 روش طبیعی برای مقابله با پشه

12 حشره‌ای که ما را بیمار می‌کنند

 

بیماری‌هایی که توسط انواع پشه ایجاد می‌شوند:

بیماری مالاریا، تب متناوب دارد

تب زرد چیست؟

تب دانگ یا تب استخوان شکن

سالک، عفونت انگلی پوست

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.