تبیان، دستیار زندگی
جولیان آسانژ موسس وب سایت ویکی لیکس می ‌گوید: فیس بوک تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی می باشد که تاکنون ایجاد شده‌ است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه ی اجتماعی فیس بوک اضافه می‌ کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌ های اطلاعاتی آم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاریخ انقضای فیس بوک


 "جولیان آسانژ" موسس وب سایت "ویکی لیکس" می ‌گوید: "فیس بوک تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی می باشد که تاکنون ایجاد شده‌ است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه ی اجتماعی فیس بوک اضافه می‌ کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌ های اطلاعاتی آمریکاست.

فیس بوک

یک تحلیل ‌گر در مصاحبه با وب ‌سایت "CNBC" پیش ‌بینی کرده که شبکه اجتماعی "فیس ‌بوک" در کمتر از 10 سال آینده برتری و بخش بزرگی از کاربران خود را از دست می‌ دهد. به گزارش  CNBC، "اریک جکسون" بیانگذار شرکت Ironfire Capital‌  می ‌گوید: "در 5 تا 8 سال آینده همانطور که "یاهو" محو شد، "فیس ‌بوک" نیز محو می‌ شود. "یاهو" هنوز هم درآمد دارد، سود آور است، 13 هزار کارمند دارد اما اکنون در بازار تنها 10 درصد ارزش خود در سال 2000 را دارد." به عقیده ی این تحلیل ‌گر سه نسل از شرکت‌ های وب وجود دارند. نسل اول شرکت‌ هایی مثل "یاهو" بود که هدف آن‌ ها تجمع اطلاعات در یک محل بود. نسل دوم شبکه‌ های اجتماعی مثل "فیس ‌بوک" هستند و نسل سوم شرکت ‌هایی هستند که به طور کامل برروی سود آوری از طریق پلتفرم‌ های موبایل برنامه ریزی می ‌کنند؛ کاری که فیس ‌بوک قدرت آن را ندارد.

"جکسون" می ‌گوید: "حرکت از یک نسل به نسل دیگر غیر ممکن است و موفقیت در یک نسل دلیل تغییر موفق به نسل دیگر نیست. برای مثال گوگل در زمینه ی جستجوی اینترنتی بی رقیب می باشد اما در ورود به حوزه شبکه‌ های اجتماعی هنوز هم با مشکل روبرو است. ماه گذشته "فیس ‌بوک" در یک گزارش رسمی اعلام کرد که تعداد بسیار بالای کاربران "فیس ‌بوک" از طریق دستگاه‌ های قابل حمل باعث ضرر دهی شرکت شده و به دلیل عدم امکان پولی کردن این سرویس، درآمدهای شرکت ممکن است تحت تاءثیر قرار گیرد.

به گفته وی "فیس بوک" یک گنجینه ی اطلاعاتی بسیار بزرگ از نام و پیشینه ی افراد می باشد که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌دهند ولی این ابزار توسط دستگاه‌ های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بهره برداری قرار می‌ گیرد

"جکسون" به ضرر "فیس‌ بوک" در عرضه ی عمومی اولیه ‌اش اشاره می‌ کند که قیمت سهام "فیس‌ بوک" در روز اول عرضه 27  درصد از قیمت IPO‌ کمتر بود. ضرر "فیس ‌بوک" در بین تمام عرضه‌ های عمومی از سال 1995 تاکنون بی سابقه بوده‌. وی معتقد است که آینده ی وب برپایه ی پلتفرم‌ های موبایل پایه ریزی می ‌شود و فیس ‌بوک هر چقدر هم شرکت ‌های حوزه موبایل را بخرد اما باز برای انتقال به نسل سوم وب با مشکل روبرو می ‌شود.

فیس بوک

فیس بوک "facebook" در 4 فوریه 2004 به وجود آمد و از شبکه‌ های اجتماعی مجازی به شمار می آید که به واسطه ی آن می‌ توان با دوستانی که دارای حساب کاربری در فیس بوک هستند عکس، فیلم یا پیغام به اشتراک گذاشت. فیس بوک هم اکنون به طور رایگان در اختیار مردم جهان قرار دارد. وب‌ گاه فیس بوک بیش از هشتصد میلیون کاربر دارد و هم‌ اکنون به 40 زبان از جمله فارسی، قابل دسترس بوده و 70 درصد از کاربران آن در خارج از ایالات متحده هستند. محیط فیس بوک در واقع مجلسی از دوستان و آشنایان یک کاربر به ‌شمار می ‌آید. فیس بوک با ارائه ی امکان عضوگیری در تعداد بالا، به کاربران اجازه می‌دهد تا در هر لحظه دوستان جدیدی را به مجموعه دوستان خود اضافه کنند.

حائز اهمیت آنکه، "جولیان آسانژ" موسس وب سایت "ویکی لیکس" می ‌گوید: "فیس بوک تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی می باشد که تاکنون ایجاد شده‌ است. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه ی اجتماعی فیس بوک اضافه می‌ کند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاه‌ های اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه ی اطلاعاتی را برای آنها تکمیل می‌ کند.

حائز اهمیت آنکه، "جولیان آسانژ" موسس وب سایت "ویکی لیکس" می ‌گوید: "فیس بوک تنفر آمیز ترین ابزار جاسوسی می باشد که تاکنون ایجاد شده‌ است

" به گفته وی "فیس بوک" یک گنجینه ی اطلاعاتی بسیار بزرگ از نام و پیشینه ی افراد می باشد که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌دهند ولی این ابزار توسط دستگاه‌ های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بهره برداری قرار می‌ گیرد. دسترسی این دستگاه‌ های اطلاعاتی به اطلاعات ذخیره شده در فیس بوک آن را به یک ابزار خطرناک بدل کرده ‌است.

فرآوری:‌آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: خبرآنلاین / ویکیپدیا