شکست غیر منتظره مقابل استرالیا
تیم ملی ایران در سومین روز از رقابتهای انتخابی المپیك با نتیجه 3بر یك ناباورانه از استرالیا شكست خورد.
تیم ملی والیبال ایران در سومین دیدار خود از رقابتهای انتخابی المپیك به مصاف استرالیا رفت و با این باخت صعود ایران به المپیك به اما و اگر كشیده شد. ایران در دو دیدار قبلی خود با نتیجه 3بر صفر كره جنوبی و با نتیجه 3بر 2 چین را شكست داده بود. استرالیا نیز تا پیش از این دیدار با دو پیروزی سه بر صفر برابر ونزوئلا و پورتوریكو در صدر جدول ردهبندی این مسابقات قرار گرفته بود. دو تیم ایران و استرالیا دو روز قبل از آغاز این مسابقات در یك دیدار تداركاتی برابر هم به میدان رفته بودند كه آن دیدار با نتیجه 3بر2 به سود ایران تمام شده بود.
سعید معروف، فرهاد قائمی ، محمد موسوی ، حمزه زرینی، علیرضا نادی و امیر غفور تركیب تیم ملی ایران را در آغاز این دیدار تشكیل میدادند. در حالی كه گفته میشد حمزه زرینی به دلیل مصدومیت ممكن است در بازی امروز برابر استرالیا به میدان نرود و استراحت كند اما ولاسكو از او نیز بازی گرفت.
ست نخست:
تیم ملی والیبال ایران بازی را منطقی آغاز كرد. تمركز بر دفاع روی تور و مهار آبشار های قدرتی حریف در دستور كار شاگردان ولاسكو قرار داشت. محمد موسوی با درخشش فوق العاده خود بارها آبشارهای یودین كاپیتان استرالیا را مهار میكرد. ایران خیلی زود از حریف خود سه امتیاز پیش افتاد و با همین اختلاف امتیاز وقت فنی اول را به سود خود تمام كرد.
دفاع روی تور استرالیا خیلی ضعیف و پر اشتباه بود و از مهار ساده ترین توپها نیز برنمیآمد. سرعت بازی استرالیا كمتر از آن بود كه تیم ایران را آزار دهد و به نوعی این ست برای ایران زنگ تفریح به شمار میرفت. پاس كوتاه سعید معروف و آبشار دیدنی محمد موسوی امتیاز آخر را نیز برای ایران به ارمغان آورد تا این ست با امتیاز 25-17 به سود ایران تمام شود
حمزه زرینی كه روز گذشته دچار مصدومیت شده بود نسبت به سایر بازیكنان كم فروغ تر نشان میداد با این حال وظایف دفاعی خود را خوب انجام میداد. تك دفاع خوب امیر غفور موجب شد تا وقت استراحت فنی دوم نیز با اختلاف 6 امتیاز به سود ایران تمام شود. استرالیا حریفی نبود كه در ست اول بتواند برابر ملیپوشان ایران حرفی برای گفتن داشته باشد. بازیكنان استرالیا پراشتباه ظاهر میشدند به ویژه در فاكتور سرویس آمار خطای قابل توجهی داشتند. البته توماس بازیكن بلند قامت استرالیا سرویسهای فنی زیبایی را به نمایش میگذاشت كه حتی فرهاد ظریف لیبروی ایران را نیز در دریافت دچار مشكل میكرد.
دفاع روی تور استرالیا خیلی ضعیف و پر اشتباه بود و از مهار ساده ترین توپها نیز برنمیآمد. سرعت بازی استرالیا كمتر از آن بود كه تیم ایران را آزار دهد و به نوعی این ست برای ایران زنگ تفریح به شمار میرفت. پاس كوتاه سعید معروف و آبشار دیدنی محمد موسوی امتیاز آخر را نیز برای ایران به ارمغان آورد تا این ست با امتیاز 25-17 به سود ایران تمام شود.
ست دوم:
تیم ملی همچون ست نخست این دیدار كوبنده ظاهر نشد. استرالیا با تمركز روی ارسال سرویس به منطقه چهار زمین ایران، سه امتیاز پیش افتاد. در این دیدار هم مثل بازی قبل ایران دچار خطای آرایش تیمی شد و یك امتیاز مفت را به حریف واگذار كرد. امیر غفور با سرویسهای "صد" از ضعف دفاع روی تور استرالیا سود میجست و توپ را در یكسوم دفاعی زمین حریف مینشاند.
استرالیا در این ست به نسبت بهتر بازی میكرد. ایران با اختلاف4 امتیاز از حریف عقب افتاده بود. پوریا فیاضی بعد از وقت اسراحت فنی دوم به میدان رفت تا سیستم هجومی ایران تقویت شود. در حالی كه ملیپوشان ایران حریف را دست كم گرفته بودند و به تدریج از آماج حملات خود میكاستند بازیكنان حریف از تك اشتباههای ایران سود میبردند.
اختلاف امتیازها همچنان زیاد میشد. دو تیم بازی متفاوتی را نسبت به گیم نخست به نمایش گذاشته بودند. استرالیا خوب بازی میكرد و تیم ایران در فاكتورهای دریافت و پخش توپ پر اشتباه بود و به حریف امتیاز میداد. دریافت اول ایران در این ست ناامید كننده بود و ظریف، قائمی، زرینی و فیاضی هیچكدام در حد و اندازههای خود ظاهر نشده بودند. درست زمانی كه استرالیا به امتیاز 22 رسید ولاسكو وقت اسراحت خواست تا بازیكنانش را تهییج كند . اما به نظر نمیرسید تیم ایران بتواند در این ست به بازی برگردد و در نهایت با امتیاز 25-18 مغلوب استرالیا شد.
ست سوم:
دو تیم در آغاز گیم سوم با احتیاط بازی میكردند. هر دو تیم میدانستند واگذاری این گیم حداقل كسر یك امتیاز بازی را برای آنها در پی خواهد داشت. هر دو تیم با بازی قدرتی در وقت سوم روی آورده بودند. غفور بیشتر توپهایش را برای زرینی و غفور میفرستاد. بازیكنان بلندقامت استرالیا بالاتر از دست دفاع اول ایران آبشار میزدند و از ناهماهنگی ایران در دریافت نهایت استفاده را میبردند تا با اختلاف دو امتیاز از ایران پیش بیافتند.
كاپیتان نادی در مصاف با دفاع روی تور استرالیا ناكام بود تا وقت استراحت فنی نخست به سود حریف تمام شود. تیم ایران بعد از وقت استراحت فنی اول قدری به خود آمد اما به نظر میرسید سرمربی استرالیا دست ولاسكو را خوانده و اجازه نمیدهد تا ایران پیش بیافتد. بازی با اختلاف یك امتیاز به سود هر دو تیم پیگیری میشد. ایران در بازی قدرتی برابر استرالیا موفق نبود و باید به تاكتیكهای سرعتی روی میآورد. درست برخلاف ست نخست این بازی، آبشارهای قدرتی استرالیا تك دفاع ایران را میشكست.
در این دیدار هم مثل بازی قبل ایران دچار خطای آرایش تیمی شد و یك امتیاز مفت را به حریف واگذار كرد. امیر غفور با سرویسهای "صد" از ضعف دفاع روی تور استرالیا سود میجست و توپ را در یكسوم دفاعی زمین حریف مینشاند.
استرالیا در این ست به نسبت بهتر بازی میكرد. ایران با اختلاف4 امتیاز از حریف عقب افتاده بود
در مقابل، زرینی نمیتوانست به تنهایی دو دفاع مستحكم حریف را پشت سر بگذارد. تیم استرالیا كه از ابتدا با تركیب ثابت بازی میكرد سرانجام به اولین تعویض در گیم سوم روی آورد. توماس از پشت خط استرالیا امان را از تیم ایران بریده بود. ولاسكو كه اصلا از بازی تیمش راضی نبود تقریبا همه بازیكنان به غیر از نادی و معروف را تعویض كرد.
معروف با هوشمندی خود یك جای خالی انداخت و تا اجازه ندهند اختلاف امتیازها به عدد پنج افزایش یابد. ولاسكو وقت استراحت گرفت تا بلكه تیم را به بازی برگرداند. استرالیا با امتیازهای 20-16 از ایران جلو بود. سرانجام بعد از تعویضهای ولاسكو ایران به دفاع سه نفره روی تور روی آورد. كاری از رضا قرا جوان هم ساخته نبود و دفاع استرالیا سر تسلیم شدن نداشت. استرالیا این ست را نیز با امتیازهای 25-18 به سود خود تمام كرد.
ست چهارم:
ایران چیزی برای از دست دادن نداشت. در حالی كه همچنان حمزه زرینی در حملات قدرتی برابر سد دفاعی استرالیا ناكام بود دریافتهای سالم به سعید معروف نمیرسید و پاسور تیم ملی نمیتوانست سرعتیها را تغذیه كند. تیم ایران سه امتیاز از حریف خود عقب افتاده بود كه مچ پای فرهاد قائمی پیچ خورد و ولاسكو مجبور شد تا پوریا فیاضی را به جای او به زمین بفرستد.
ایران به سختی توپهای حریف را دفاع میكرد. امیر غفور تنها امید ولاسكو در این دقایق بود كه برای ایران امتیاز میگرفت. حتی سرویسهای موسوی هم به تور میگرفت تا شانس هم با ایران سر همراهی نداشته باشد. برخی بازیكنان ایران در حالی كه بیشتر به پوشاندن گردنبندهای خود زیر پیراهن توجه داشتند از دریافت سرویسهای حریف نیز برنمیآمدند. بعد از وقت استراحت فنی دوم، حمزه زرینی كه دیگرغیرتی بازی میكرد سرانجام موفق شد تا آبشارهایش را بالاتر از دست دفاع اول حریف به امتیاز تبدیل كند. اما همچنان مشكل اصلی تیم ایران در دریافت بود. هر چند زرینی در امتیاز 18 ایران را برای اولین بار در این ست مقابل 17 امتیاز استرالیا پیش انداخت اما استرالیا در ادامه امتیازهای حیاتی را به سود خود رقم زد و ست سرنوشت ساز 25 بر 23 به سود استرالیا رقم خورد تا شانس این تیم برای صعود به المپیك زیاد شود و كار برای ایران سخت شود.
تیم ملی ایران در این دیدار با نتیجه 3 بر یك و امتیازهای (25-17، 18-25، 18-25، 23 - 25) شكست خورد تا همچنان از سه دیدار نخست خود پنج امتیاز گرفته باشد. در مقابل استرالیا با ثبت سومین پیروزی خود 9 امتیازی شد تا صدرنشینی خود را در این مسابقات حفظ كند.
منبع: ایسنا