اعتماد کاذب

اعتماد کاذب
در قیام پانزده خرداد 1342 رژیم شاه تعدادی از انقلابیون را به شهادت رساند. تعدادی را تبعید، تعدادی را دستگیر و مرجع و بزرگمرد قیام، حضرت امام خمینی رحمتالله علیه را تبعید کرد.
پس از تبعید حضرت امام و سرکوبی قیام پانزده خرداد، شاه فکر میکرد که بر اوضاع کاملا مسلط است و دیگر از سوی بانیان 15 خرداد تهدیدی صورت نخواهد پذیرفت و در واقع نگرانی و اضطراب خود را پنهان میداشت.
در چنین شرایطی، دوازده سال پس از قیام پانزده خرداد حرکتی از قم مرکز تشیع و مکتب امام صادق علیهالسلام شروع شد که همه افرادش طلبه و روحانی بودند و چنین حرکتی صد در صد دینی بود و از هرگونه بوی و رنگ دخالت خارجی مبرا بود.
اگر قیام 17 خرداد 1354 نبود شاید بتوان گفت بهمن 1357 به خرداد 1342 گره نمیخورد و نمیتوانست گفت بهمن 1357 ثمره خون رنگین شهیدان پانزده خرداد 1342 میباشد.
نمیتوان گفت انقلابیون بهمن 1357 رهروان واقعی کشتگان و مظلومان قیام خرداد 1342 میباشند. قیام خرداد 1354 سبب گردید .
تا حلقه اتصال بین خرداد 1342 و بهمن 1357 را برقرار نماید و تلاشهای مخلصانه و بیشائبه پاسداران مکتب قرآن عزیز و عترت طاهره علیهمالسلام بیاجر و پاسخ از جانب خداوند متعال نمانده تا قبل از حادثه 17 خرداد، هر جنبشی که علیه رژیم شاه صورت میگرفت
سریعا توسط مارکسیستها به نفع خودشان مصادره میگشت و میگفتند این حرکتها از جانب ماست، اما با قیام 17 خرداد ورق برگشت و مدیریت قیامها در داخل و خارج زندان از دست مارکسیستها خارج و به دست نیروهای مخلص و مسلمانان افتاد.
شاه هم تلاش داشت که اینگونه قیامها را به مارکسیستها نسبت دهد و میتوان گفت به چند دلیل در این راه تلاش فراوان میکرد.
1. ادامه نهضت امام بعد از گذشت حدود یک دهه شاه و عواملش را به شدت بیمناک میکرد.
2. حکومت شاه میدانست که بافت حوزه علیه و مراجع تقلید هرگز از حرکت غیردینی حمایت نخواهد کرد.
3. شاه میدانست اگر این جنبش مذهبی نباشد در جامعه ریشه نخواهد دواند و راه به جایی نخواهد برد.
4. اگر شاه میتوانست این حرکتها را مارکسیستی جلوه دهد، بیشتر میتوانست از حمایت غرب و امریکا بهرهمند گردد و روی همین حساب بود که به حرکت طلاب هم برچسب مارکسیست اسلامی بزند.
اینجا بود که امام خمینی(ره) با آن درایت ویژه صراحتا بارها اعلام میداشتند که حرکت ایشان به هیچ سمت و سویی وابسته نیست و بارها با یک حمله لفظی حساب شده به قدرتها میتاخت و میفرمود: امریکا از شوروی بدتر، انگلیس از امریکا پلیدتر، نمیدانم کجا از هر دو پستتر.
منابع:
کتاب حماسه خرداد 1354
مجله 15 خرداد
تهیه و فرآوری: فریادرس گروه حوزه علمیه