چند ویژگی بارز از حضرت زینب (سلام الله علیها)
اگر از منظر علمی، سیاسی، فردی و اجتماعی، شخصیت زینب کبری (سلام الله علیها) را مورد مطالعه قرار دهیم متوجه خواهیم شد که وی از یک جهت شخصیتی کامل، نزدیک معصوم و در عین حال انسانی است که در شرایط بحران، تمام مسیر را به درستی پیموده و ن را مدیریت کرده است.
صبر و بصیرت
شخصیت زینب (سلام الله علیها) تربیت شده دامان مکتب خانواده و مجموعهای است که افراد این خاندان هر کدام انسانهای جامعی هستند که تمام فضایل و کرامات اخلاقی در این خاندان جمع شده است.
اگر از منظر علمی، سیاسی، فردی و اجتماعی، شخصیت زینب کبری (سلام الله علیها) را مورد مطالعه قرار دهیم متوجه خواهیم شد که وی از یک جهت شخصیتی کامل، نزدیک معصوم و در عین حال انسانی است که در شرایط بحران، تمام مسیر را به درستی پیموده و آن را مدیریت کرده است.
عالمه غیر معلمه
حضرت زینب (سلام الله علیها) شخصیتی عالمه و از هر جهت علمی بودند که بخشی از این علم بر اثر شاگردی در محضر پدر و مادر بزرگوارشان بوده و بخش دیگر آن لطف و عنایت خداوند بر افرادی است که در مسیر حق قرار میگیرند.
ابعاد معنوی و تقوای ملکوتی در مجموع، شخصیت جامعی از حضرت زینب (سلام الله علیها) میسازد که بهترین الگو برای افراد بشر اعم از زنان و مردان به شمار میرود از این رو زنان مسلمان و زنان ایرانی باید به وجود چنین الگوئی در دین اسلام افتخار کنند و پیرو مکتب آن بانوی بزرگوار باشند.
بصیرت زینب (سلام الله علیها) علاوه بر مقاومت ایشان موجب شد تا آخرین لحظات در راه حق ایستادگی کرده و مسیر صحیح را برگزیند لذا اگر جامعه امروز ما بخواهد راه صلاح و رستگاری را طی کند باید دو عنصر بصیرت و صبر را در رأس امور خود قرار دهد.
ولایتپذیری ویژگی بارز دیگری از حضرت
ولایتپذیری و اطاعت محض از ولی زمان مهمترین ویژگی شخصیتی حضرت زینب(سلام الله علیها) است.
حضرت زینب(سلام الله علیها) شخصیت بزرگواری در تاریخ اسلام است که میتواند برای تمام افراد جامعه اعم از زن و مرد الگوی رسیدن به سعادت و رستگاری باشد.
بیشترین شناختی که ما از این بانوی بزرگوار سلاله عصمت و طهارت پیدا کردهایم به پس از واقعه عاشورا برمیگردد و در واقع میتوان گفت اگر واقعه عاشورا نبود، بسیاری از ابعاد شخصیتی حضرت زینب(سلام الله علیها) نهفته میماند.
جامعه امروز ما در چند محور میتواند از حضرت زینب(سلام الله علیها) درس بیاموزد که نخستین محور، عبادت وی است که حتی در بحرانیترین شرایط نیز ترک نشد.
نقل شده که حضرت زینب(سلام الله علیها) آنقدر به نماز شب عشق میورزید که حتی در شب یازدهم محرم با همه سختیهایی که در روز عاشورا به او وارد شده بود، نماز شب خود را ترک نکرد.
بنابراین تعبد و تحجد حضرت زینب(سلام الله علیها) یکی از بارزترین ویژگیهای این شخصیت بزرگوار است که برای مرد و زن میتواند الگو باشد.
ویژگی دیگر حضرت زینب(سلام الله علیها) شجاعت و شهامت وی است که در میان زنان این ویژگی زینب(سلام الله علیها) بسیار شاخص و بارز بود.
حضرت زینب(سلام الله علیها) در مقام ایستادگی در برابر ظلم و ستم بسیار پایدار و استوار بود و تعداد زیاد دشمنان نتوانست او را از پیروی از ولایت منصرف کند.
حضرت زینب(سلام الله علیها) با استقامت و نشان دادن صبر بیبدیل در برابر دشمن در مسیری که امام حسین(علیه السلام) آغاز کرد، جریان کربلا را به یک مکتب جاوید و اثرگذار در تاریخ تبدیل کرد.
در جریان حادثه عاشورا حضرت زینب(سلام الله علیها) صبری از خود نشان داد که بازگو کردن آن برای تمام زنان و مردان میتواند بسیار درسآموز باشد.
در روز عاشورا هر چند که مصیبت بسیار زیاد بود و حضرت زینب(سلام الله علیها) بسیاری از عزیزانش را از دست داد، اما هیچگاه صبر از کفش نرفت و وظایف خود را در آن شرایط حساس فراموش نکرد.
حضرت زینب(سلام الله علیها) با پیامرسانی واقعه عاشورا این واقعه را برای همیشه زنده نگه داشت و پیام شهیدان را به جامعه بشری منتقل کرد.
نکته دیگر در زمینه شخصیت حضرت زینب(سلام الله علیها) و سیره وی، ولایتپذیری و اطاعت محض از ولی زمان خود بود به این معنا که وی به طور کامل از امر امام زمان خود در تمام وقایع پیروی میکرد.
اگر تلاشهای حضرت زینب(سلام الله علیها) برای پیامرسانی واقعه عاشورا نبود، شاید امروز ما اطلاعات بسیار کمی از واقعه عاشورا داشتیم و این آثار و برکات برای این حادثه اتفاق نمیافتاد.
بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان
منبع: خبرگزاری فارس - خبر آنلاین