7 روش برای کاهش نگرانی و اضطراب
تلاش کنید از هفت راه ارائه شده در این مقاله برای کاهش نگرانی، داشتن زندگی عاری از اضطراب و افزایش خوشبختی تان استفاده کنید.
نگرانی برای رسیدن به اهداف در زندگی، می تواند تعادل سیستم عصبی ما را مختل کند و برای سلامتی زیان آور است.
روانشناسان، هفت راهکار را برای دورکردن نگرانی مطرح کردهاند که شامل موارد زیر است:
1- فراموش کردن مواردی که نمی توانید تغییر دهید
اتفاقاتی که در گذشته باعث نگرانی شما شده است را فراموش کنید. یادآوری خاطرات بد گذشته برای سلامتی بسیار زیانبار است.
2- نوشتن یک لیست از نگرانی ها
تمام مواردی که شما را نگران می کنند در یک لیست بنویسید. سپس آن ها را از یک تا 10 اولویت بندی کنید. بعد از آن شما می توانید مواردی را که باعث نگرانی شما می شوند، از بین ببرید. اینک احساس آرامش را بعد از خط زدن مورد نگران کننده تجربه می کنید که راهی مطمئن برای افزایش شادی و رفع نگرانی ها است.
3- افکار خود را نظم دهید
تمام موارد منفی را از ذهن خود پاک کنید و موارد مثبت را جایگزین آنها نمایید. تبدیل منفی ها به مثبت ها یک راه بسیار سازنده برای برخورد با نگرانی ها است.
4- منحرف کردن ذهن با تمرکز اعصاب
هنگامی که نگران هستیم، مغز ما معمولا در جستجوی پیداکردن یک راه حل منطقی برای رفع مشکلات است. در این موارد از طریق بینی و دهان، نفس خود را بیرون دهید. پس از چند دقیقه آرامش را به دست می آورید و نگرانی از بدن خارج می شود. در این حالت شما موقعیت بهتری برای مقابله با مشکل دارید.
5- بحث با دوستان و خانواده
یک مشکل وقتی با دیگران مطرح شود، نصف مشکل حل شده است. با خانواده، دوستان و یا یک کارشناس که شما با او رابطه خوبی دارید صحبت کنید. گاهی اوقات مشکلات خود را با صدای بلند گفتن هم میتواند کارگشا باشد. با کسانی که به شما نزدیک اند، هر اندازه که دوست دارید بخندید و گریه کنید. این یک راه سالم برای از بین بردن استرس است.
6- مقابله با مشکلات
برخی از نگرانی ها را نمی توان از طریق صحبت کردن با دیگران از بین برد و باید با آن مشکل برخورد کرد. گاهی اوقات، چیزهای زیادی در ذهن ما است که نمی دانیم چطور با آن ها برخورد کنیم. تصمیم گیری برای آن مشکل و پیدا کردن راهی برای از بین بردن آن، بهترین راه حل است.
7- قرار دادن مسائل در چشم انداز
خود را غرق مسائل کوچک نکنید و به مسائل مهم تر بیندیشید. همیشه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم مشکلی بدتر از ما دارند. آیا شما هنوز هم برای یک مورد هفته ها یا ماه ها نگران هستید؟ اگر پاسخ منفی باشد، پس آن مورد واقعا ارزش نگرانی را ندارد.
راه های خانگی برای کاهش اضطراب
اگر اضطراب طولانی شود، میتواند مشکل و ناراحتیهای جدی ایجاد کند. اضطراب باعث میشود که ضربان قلب تندتر شود و فشار خون افزایش پیدا کند.
کارشناسان بهداشت روانی تاکید دارند که با چهار روش زیر، حتی اگر اضطراب شما به طور کامل درمان نشود، اما علائم آن تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
راه اول این است که پوست پرتقال را به عنوان بخشی از رژیم ضداضطراب خود در نظر داشته باشید. بر اساس دو مطالعه معلوم شد که پخش بوی پوست پرتقال در هوا میتواند اعصاب بیماران مضطرب را آرام کند. برای بهرهمند شدن از این تاثیر، کافی است پوست پرتقال را بکنید و آن را مقابل بینی خود بگیرید و عطر آن را استشمام کنید. این اقدام موجب میشود که فشار خونتان کاهش پیدا کند.
راه دوم این است که هر وقت علائم اضطراب را در خود حس کردید، مثلا دچار افزایش سرعت ضربان قلب شدید، یک قاشق چایخوری عسل را به همراه یک نوک انگشت جوزا داخل یک فنجان آب پرتقال ریخته و پس از هم زدن آن را بنوشید تا این معجون شما را سرحال بیاورد.
راه سوم گیاه رزماری است. این گیاه تاثیر آرامش بخشی روی اعصاب دارد. برای بهرهمندی از تاثیر آرامبخش رزماری، از دم کرده آن استفاده کنید. به این ترتیب که یک تا دو قاشق چایخوری رزماری خشک را داخل یک فنجان آب جوش بریزید. 10 دقیقه آن را کنار بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را بنوشید. بوکردن رزماری هم میتواند به شما آرامش دهد و میتوانید از عطر این گیاه برای کاهش اضطراب استفاده کنید.
راه چهارم این است که یک سوم فنجان جوش شیرین و یک چهارم فنجان زنجبیل تازه رنده شده را داخل وان آبگرم بریزید و مدت 15 دقیقه داخل وان دراز بکشید. این کار تنش و اضطراب شما را کاهش میدهد.
علاوه بر این ها تمرین تنفس عمیق و یوگا نیز میتوانند به شما آرامش بدهند.
چهار معجون خانگی
اگر جزء آن دسته افرادی هستید که اضطراب و نگرانی دارید، به جای استفاده از داروها و قرصهای شیمیایی با چند روش ساده و طبیعی میتوانید اضطراب خود را کاهش دهید.
1) آب یک عدد لیموترش را با چند عدد لیمو شیرین مخلوط کنید و بنوشید.
2) آب و عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید و بنوشید.
3) یک عدد سیب خنک را که در یخچال نگهداری شده، رنده کرده و به صورت فالوده در بیاورید. یک قاشق چایخوری بادرنجبویه یا فرنچ مشک به آن اضافه کنید. یک استکان عرق بهارنارنج و بیدمشک را نیز به آن بیفزایید و در انتها کمی عسل به آن بیفزایید و بگذارید یک ساعت بماند. هر روز یک قاشق صبح و یک قاشق ظهر و یک قاشق شب قبل از خواب بخورید.
4) یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه و یک لیوان عرق بهارنارنج را با کمی عسل مخلوط کنید و بنوشید.
فرآوری: معصومه آیت اللهی
بخش سلامت تبیان
منابع:
ایسنا
بهترین ها- دکتر کیوان ایلچیان
مطالب مرتبط:
اضطراب، چه گروههای سنی را تحریک میکند؟
رابطه توکل به خدا با کاهش اضطراب
فیلم های مرتبط:
عدد زیر را وارد کنید
من آنقدر اضطراب دارم که راحت نمیتوانم حرف بزنم و بقیه صدام رو مسخره میکنند
پاسخ کاربران به این نظر
من خیلی به کمک احتیاج دارم از درون داغون استرس و اضطراب منو به جنون رسیده لطفا کمکم کنید
پاسخ کاربران به این نظر
سلام من دو هفته دیگه مسابقه والیبال خیلی مهم دارم و از استرس درم میمیرم.البته تیمی که باهاش بازی داریم تو مقدماتی سه به صفر بردیمشون ولی هیعت داورانم مطمعنم طرف اونا هستند.نمیدونم چیکار کنم از استرش و اضطراب؟
توروخدا راهکاربدید.منتظرم
پاسخ کاربران به این نظر
ممنون بابت مطلبتون
من انقدر استرس واضطراب غیر منطقی دارم از تو جمع بودن میترسم وبه شدت حالم بد میشه در حدی که همش دوست دارم زندگیم تموم شه خیلی خسته شدم،هر کاری هم که فکر بکنین کردم اما خوب نشدم هر روز نا امید تر دیگه نمیدونم چیکار کنم ،یه بچه 6ماهه هم دارم که بخاطر این مشکلم همش فکر میکنم که نمیتونم براش مادر خوبی باشم
من قبلا اصلا اینطوری نبودم ،ادم با دل وجراتی بودم و حتی خیلی راحت کنفرانس میدادم اما بعد ازدواجم نمیدونم چم شد،خیلی دلم میخاد مثل قبل باشم
دعا میکنم ذکر میگم وقران میخونم وفقط موقتی بهتر میشم اما دوست دارم کاملا خوب بشم
پاسخ کاربران به این نظر
سلام خانم محترم امید وارم از راه کار های من خوشت بیاد عزیز من سعی کن به خودت مسلط باشی به فکر های مثبت فکر کن و با بچه ی نازنینت بازی کن .فکر کن یه خانم مجردی
سلام
اگر استرس دارید و تپش قلب می گیرید حتما قلبتونو چک کنید. خیلی از ایرانیها مشکل قلبی مادرزادی دارن. حتما یه نسخه پیش دکتر قلب برید.
پاسخ کاربران به این نظر
اضطراب شدید دارم تعریق زیاد مگه معجزه فقطططط
پاسخ کاربران به این نظر
عالی بود.دمتون گرم
پاسخ کاربران به این نظر
من خیلی ادم استرسی هستم طوری که همش حالم بدمیشه تودانشگاه از ضربان بالا
پاسخ کاربران به این نظر
سلام من هیچ گونه استرسی ندارم در حالت عادی ولی وقتی میخوام توی سالن کنفرانس مطلبی رو بخونم چنان دچار استرس میشم که نفس کم میارمو صدام میلرزه. چی کار کنم ؟؟؟؟؟
پاسخ کاربران به این نظر
سلام شما اضطراب اجتماعی دارید بایدر از طریق ریلكسیشن این مورد رو حل كنید
منم دچار استرس میشم، همش نگران آینده ام و اینکه کارها درست پیش بره و از اونجایی که تنها هستم استرسم بیشتر میشه و خیلی وقتا موقع کار دستپاچه میشم و خیال می کنم هیچی نمی دونم(از اونجایی که کارمون تخصصیه و باید اطلاعات کافی داشت)... چیکار کنم، تا حالا هم راجع به این استرس با کسی صحبت نکردم، درضمن دندان قروچه موقع خواب هم شده قوز بالا قوز!!!
پاسخ کاربران به این نظر