وکس صورت چیست؟
موم انداختن یا وکس صورت یکی از روش های از بین بردن موهای زائد با استفاده از ماده ای به نام موم یا wax است.
روش های دیگری از جمله بند انداختن، دکلره کردن موها، لیزردرمانی، الکترولیز و ... نیز بدین منظور استفاده می شوند، ولی وکس صورت یکی از روش های معمول بین خانم هاست.
با وجودی که وکس صورت فوایدی دارد، ولی بعضی از عوارض آن هم شامل موارد زیر است:
- وکس صورت معمولا با درد همراه است، چرا که پوست صورت از دیگر نقاط بدن حساس تر است.
- وکس صورت می تواند منجر به قرمزی یا بروز جوش های پوستی و کهیر شود.
- در حین وکس کردن ممکن است برخی مناطق صورت دچار خونریزی سطحی به صورت لکه های قرمز شود، چرا که طی وکس کردن نه تنها مو بلکه پوست های نازک و حساس نیز تحت کشش قرار می گیرد.
- وکس صورت در بعضی مناطق می تواند با بروز واکنش های آلرژیک همراه باشد.
- روش نادرست استفاده از وکس صورت می تواند منجر به تحریک یا سوزاندن پوست شود.
- ممکن است در یک جلسه همه موهای صورت از بین نرود و بدین ترتیب چند جلسه برای از بین بردن کامل موها لازم باشد و تکرار این روش بستگی به میزان رویش مو در هر فرد دارد.
- پس از انجام وکس صورت ممکن است حداقل تا 24 ساعت برای خروج از منزل محدودیت داشته باشید.
- در برخی افراد خصوصا افراد دارای پوست تیره، تغییرات رنگدانه ای ممکن است رخ دهد.
- انجام آن در برخی مناطق صورت مثل پشت لب مشکل تر است.
توصیه های لازم
با به کارگیری برخی پیشنهادها بسیاری از عوارض جانبی ناشی از وکس صورت کاسته شده و پوست را نرم و بدون مو خواهد کرد.
- بهتر است قبل از به کار بردن وکس بر روی صورت، آن را بر روی بخش کوچکی از پوست نقطه دیگری از بدن، جهت بررسی هر گونه حساسیت ناخواسته چک کنید.
- لایه بسیار نازکی از موم را بر خلاف جهت رویش مو بمالید و پس از سرد شدن بر خلاف جهت رویش مو بردارید.
- در صورتی که در حال درمان با رتینوئیدها به عنوان لایه بردار و یا داروی اکوتان برای درمان آکنه هستید، از مصرف وکس خودداری کنید، چرا که پوست شما به دلیل مصرف این داروها نازک تر می شود و احتمال بروز عوارض در شما بیشتر است.
پس از پایان درمان دارویی و بعد از مشورت با پزشکتان وکس صورت را شروع کنید.
- یک ساعت قبل از وکس صورت می توانید از داروهای تخفیف دهنده درد، جهت کاهش التهاب و قرمزی از کمپرس و یا کرم کورتیکوستروئید خفیف مثل هیدروکورتیزون استفاده کنید.
- بهتر است اولین بار وکس صورت را در یک آرایشگاه معتبر و با رعایت اصول بهداشتی انجام دهید. توجه داشته باشید موم خیلی داغ نباشد تا پوست را بسوزاند و در صورتی که می خواهید در خانه از موم استفاده کنید، انواعی را تهیه کنید که به طور اختصاصی برای از بین بردن موی زائد تهیه شده اند.
- پس از انجام وکس می توانید از محلول های تسکین دهنده یا ژل های حاوی آلوئه ورا که در برخی فروشگاه ها عرضه می شود، استفاده کنید.
- در صورتی که مستعد آکنه هستید می توانید از محلول های درمانی حاوی آنتی بیوتیک با تجویز پزشک استفاده کنید و همچنین 1 تا 2 روز پس از تسکین پوست جهت پیشگیری از بروز موهای زیر پوستی، هر روز از محصولات لایه بردار استفاده کنید.
- شکی وجود ندارد که وکس باعث آسیب مختصری بر پوست می شود و با درد همراه است، ولی بیشتر مردم آن را به خوبی تحمل می کنند.
بند انداختن گزینه بهتر
روش سنتی و قدیمی بند انداختن با نخ یک روش بسیار عالی و بی ضرر است، ولی نکات بسیار ظریفی در این مورد وجود دارد که باعث می شود به عوارض بعدی این روش دچار نشویم:
- ضدعفونی سطح صورت و نخ بند با پنبه و الکل به صورت کامل
- انجام این کار توسط فرد کاملا مسلط، به طوری که به پوست فشار زیاد وارد نشود و زخم نشود.
- شستشوی صورت با آب بسیار سرد بلافاصله بعد از موزدایی به مدت یک دقیقه
- استفاده از کرم ضدحساسیت مانند زینک اکسید یا بتامتازون حداقل چند ساعت بعد از بند انداختن تا برطرف شدن کامل التهابات.
چرا جوش می زنیم؟
غیر از پوست های چرب یا پوست هایی که به صورت پراکنده دارای کیست های چربی بر روی پوست هستند، سایر پوست ها با رعایت موارد بالا دچار عارضه ای نمی شوند.
آکنه یا جوش در صورتی بروز می کند که سطح پوست چرب یا آلوده باشد، زیرا زمانی که بند می اندازیم غدد چربی زیر ریشه موها سر باز می کنند و با جذب آلودگی سطح پوست به شکل آکنه در می آیند.
ولی در صورتی که از آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی با مراجعه به پزشک استفاده کنید و این کیست ها خشک شوند و در موارد شدید به صورت فیزیکی توسط پزشک خارج شوند، با رعایت موارد بالا معمولا عارضه ای به وجود نخواهد آمد.
در مورد وکس یا اپیلاسیون باید کارد، پارچه و موم مصرفی حتما استریل و یکبار مصرف باشد و حتما سطح پوست ضدعفونی و به پودر ضد حساسیت آغشته باشد.
این موارد بسیار ساده و ظریف که شاید اکثرا از رعایت آن غفلت می کنند عامل بروز بسیاری از مشکلات پوستی است که آکنه شاید بی خطر ترین آن است!
سلامت پوست خود را فدای ارزانی نکنید!
انجام عمل موزدایی چه بند و چه وکس نیاز به متخصص دارد. با خواندن آگهی های تبلیغاتی که یکی بخر، دو تا ببر! گول نخورید. بسیاری از این افراد اکثرا بی تجربه هستند و با این روش از شما به عنوان مدل تمرینی و دستگرمی استفاده می کنند.
اگر از پس هزینه این اعمال بر نمی آیید، بهترین کار استفاده از دستگاه اپیلاسیون شخصی، کرم موبر و تیغ است، زیرا این ابزار برای استفاده غیر حرفه ای ها هستند و آسیبی به دنبال ندارند.
خودتان را درگیر آگهی ها تبلیغاتی نکنید و به دنبال روش های ماورایی برای حل مشکلاتتان نگردید.
فرآوری: معصومه آیت اللهی
بخش سلامت تبیان
منابع:
سایت دکتر محمد علی نیلفروش زاده متخصص پوست و مو
مجله اینترنتی زندگی
مطالب مرتبط:
لیزر، درمان قطعی موهای زائد نیست
روش هایی برای از بین بردن موهای زائد صورت