بارداری با طعم میوه و سبزیجات
فرقی نمیکند که چند سال دارید و جنسیت شما چیست. بدن همهی ما به میوه و سبزیجات نیاز دارد. مادرهای آینده نیز از این امر مستثنی نیستند. توصیه میکنیم برای حفظ سلامت خود و فرزند دلبندتان میوه و سبزیجات را در الویت برنامهی غذاییتان قرار دهید.
مادرهای آینده باید ویتامین بدن خود را تأمین کنند تا بتوانند سرحال باشند و نوزادان سالمی به دنیا بیاورند. برای تجربهی بارداری با طعم میوه و سبزیجات با ما همراه باشید.
زنجبیل و میوهها برای مقابله با حالت تهوع صبحگاهی
یکی از حالتهای ناخوشایند حاملگی تهوعهای گاه و بی گاه آن است. شاید خیلیها باورشان نشود زنجبیل با آن طعم تند و تیزش بتواند در سه ماههی اول بارداری به طور موثر و بدون خطر با حالت تهوع و استفراغ مقابله کند. اگر حالت تهوع آزارتان میدهد میتوانید به این ریشهی تند اعتماد کنید. میتوانید از زنجبیل تازه به صورت ورقه و یا رنده شده استفاده کنید. روزانه 10 گرم زنجبیل تازه کافی است.
اگر زنجبیل تازه ندارید میتوانید از پودر آن نیز استفاده کنید. در این صورت مصرف روزانه 2 گرم کافی است.
میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین B6 مثل سیر، فلفل دلمهای و آووکادو نیز برای رفع حالت تهوع مفید هستند. توصیه میکنیم مصرف موز و میوه های خشکی مثل گردو و فندق را نیز فراموش نکنید.
میوههای خشک برای مقابله با یبوست
بعضی از خانمها در دورهی بارداری از یبوست رنج میبرند. برای پیشگیری از این مشکل به میوه و سبزیجات اعتماد کنید. سبزیجات سرشار از فیبرها هستند و دفع مواد زاید را از روده آسان میکنند. به این ترتیب با یبوست و همچنین بواسیر که در دورهی بارداری شایع است مقابله میکنند.
متخصصان حوزهی تغذیه توصیه میکنند که مادران آینده روزانه 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنند. توجه داشته باشید که میوههای خشکی مثل انجیر، آلو خشک، زردآلو خشک، کشمش و غیره سرشار از فیبر بوده و برای مقابله با یبوست موثر عمل میکنند. اگر میوه و یا سبزیجات تازه را ترجیح میدهید انگور فرنگی سیاه، تمشک و همچنین نخود فرنگی، آلو و یا کرفس میل کنید.
برای مقابله با کم خونی عدس را دریابید
مادرهای آینده در طول بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند و کمبود آن میتواند به کم خونی منجر شود. خوشبختانه خداوند مهربان فکر همه چیز را کرده و ترفندهایی در بدن زنها قرار داده که در این دوره برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر، رودهها آهن بیشتری جذب بکنند. برای همین زمان آن رسیده که مواد غذایی سرشار از آهن را در الویت قرار دهید. نخود، باقالا، عدس و اسفناج حاوی آهن هستند. البته آهن در بادام و کشمش هم وجود دارد. توصیه میکنیم از نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا بپرهیزید زیرا مانع جذب آهن میشود. تا میتوانید مواد غذایی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C جذب آهن را دو تا سه برابر افزایش میدهد.
اسفناج و کاهو برای سیستم عصبی جنین مفید است
مامانهای آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند. در بین میوهها نیز طالبی، انبه، تمشک، موز و پرتقال سرشار از اسیدفولیک بوده و برای سیستم عصبی جنین مفید است.
سبزیجات معطر برای تقویت بدنتان
ویتامین C نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کرده و با عفونت و بیماریها مقابله میکند. این ویتامین همیار آهن و کلاژن است که تقویت بافتهای مختلف بدن مثل پوست و استخوانها را بر عهده دارد.
با مصرف مرکباتی مثل پرتقال، گریپفروت، کیوی و انگور فرنگی، فلفل دلمه ای و یا بروکلی میتوان از کمبود ویتامین C پیشگیری کرد. از سبزی خوردن غافل نشوید. سالاد و یا کنار غذاهایتان را پر از سبزیجات معطر مثل جعفری و یا گشنیز بکنید.
برای مقابله با گرفتگی عضلات حبوبات و میوه های خشک را دریابید
در دورهی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیهی پاها بیشتر میشود. داشتن تغذیهای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند میشود. سبزیجات سبز، حبوباتی مثل لوبیا سفید، عدس و لپه و همچنین گردو، فندق و بادام برای از بین بردن گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
مطالب مرتبط:
تغذیه سالم در دوران بارداری (ش1)
تغذیه سالم در دوران بارداری (2)